• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 26°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9057.95 2.85
  • Altın: 2296.889 0.92
  • Dolar: 32.3247 0.23
  • Euro: 35.0593 -0.16

Demirtaş’a Tepki Gösterdi

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, “Çözüm sürecini seçimle karıştırmamak gerekiyor. İnsanları tehdit altında, baskı altında tutarak seçimlerden sonuç almayı fevkalade yanl...
Demirtaş’a Tepki Gösterdi

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, “Çözüm sürecini seçimle karıştırmamak gerekiyor. İnsanları tehdit altında, baskı altında tutarak seçimlerden sonuç almayı fevkalade yanlış buluyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ordu’nun Korgan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe girişinde coşku ile karşılanan Kurtulmuş, halkı selamladıktan sonra AK Parti Korgan İlçe Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Kurtulmuş, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘partisinin barajın altında kalması durumunda sivil itaatsizlik stratejisi ile şiddet içermeyen aktif bir Meclis dışı muhalefet örgütleyecekleri’ açıklamalarına tepki gösteren Kurtulmuş, çözüm sürecini seçimle karıştırmamak gerektiğini, ‘seçimde şu sonuç çıkarsa iyi olur, bu sonuç çıkarsa kötü olur’ diyerek tehdit kokan sözler söylemeye gerek olmadığını söyledi. Yapılan açıklamaların yanlış olduğunu belirten Kurtulmuş, “Seçim atmosferinde bu tür sözlerin konuşulmasını yanlış buluyorum. Türkiye demokratik standartları yüksek bir seçime gidiyor. Bütün partiler seçime gidiyor. Bu partilerin bir kısmı barajı geçecek, bir kısmı geçemeyecek. Şu anda HDP’li arkadaşların üzerine düşen görev, siyasi sorumluluk Türkiye’de seçimlerin güven içinde, huzur içinde yapılmasını sağlamaktır. İnsanları tehdit altında, baskı altında tutarak seçimlerden sonuç almayı fevkalade yanlış buluyorum. Türkiye’de seçimden daha önemli olan, Türkiye’de 30 yıldır devam eden kanlı dönemin sonlandırılması, barışın sağlanması, bu memlekette eşitlik içerisinde, özgürlük içerisinde Türkiye’nin bütün yurttaşlarının Türkiye’nin sahibi olmasıdır. Çözüm süreci dediğimiz şey budur. Çözüm sürecini seçimle karıştırmamak gerekiyor ve ‘seçimde şu sonuç çıkarsa iyi olur, bu sonuç çıkarsa kötü olur’ diyerek tehdit kokan sözler söylemeye gerek yok. Bundan sonra 37 günlük bir süre var. Bu süre içerisinde Türkiye’deki tüm farklı seçmen kitlesinin kanaatlerini değiştirsinler ve HDP barajı aşsın. Bir siyasi partinin hedefi bu olmalıdır. ‘Barajı aşmazsak bizden sonrası tufan olur’ mantığı ve bu şekilde sözler söylenmesini son derece yanlış buluyorum” diye konuştu.

“BEN YILLARDIR SEÇİM BARAJLARININ KALKMASINI SAVUNMUŞ BİRİYİM”

Yıllardır seçim barajlarının haksızlık olduğunu kabul ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Seçim barajının düşürülmesi için AK Parti olarak 30 Ekim 2013 yılında yaptığımız çağrı, demokratikleşme paketi çerçevesinde ortaya koyduğu çağrılar hafızalarda. Eğer Türkiye seçim sistemini değiştirmiş olsaydı, dar bölge veya daraltılmış bölgeye geçmiş olsaydık ve buna muhalefet partileri destek vermiş olsaydı HDP dahil bugün Türkiye’de ya hiç baraj olmayacaktı ya da baraj yüzde 5’ler, 6’lar seviyesinde olurdu. Dolayısıyla biz barajın düşürülmesi konusunda samimi olarak niyet gösterdik, gayret gösterdik. Ama bir parti ‘ben barajı aşarsam güllük gülistanlık, aşamazsam tufan anlayışı’ içerisinde hareket edemez, böyle bir şey olmaz. Ben siyasi hayatım boyunca barajların kalkmasını savunmuş biri olarak barajların bir haksızlık olduğunu kabul ediyorum. Sonuçta bu oyunun kuralını biz koymadık, bu kuralı değiştirmek için teklifte bulunduk. Keşke bu teklife destek verselerdi ve bugün bu kural değişmiş olsaydı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim