• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9069.65 -0.11
  • Altın: 2324.725 0.78
  • Dolar: 32.3626 0.21
  • Euro: 34.9574 -0.22

Demirtaş: "Süreçten Değil Barıştan Bahsedeceğiz"

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kazılçeşme’deki nevruz kutlamasında, "İnşallah 2016 nevruzunda burada sizler toplandığında artık barış sürecinden değil, barışın kendisinden söz edeceğiz. Artık...
Demirtaş: Süreçten Değil Barıştan Bahsedeceğiz

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kazılçeşme’deki nevruz kutlamasında, "İnşallah 2016 nevruzunda burada sizler toplandığında artık barış sürecinden değil, barışın kendisinden söz edeceğiz. Artık 2016 nevruzunda yeni barış mesajlarından değil barışın tadından söz edeceğiz. Önümüzdeki bir yılda bu mesafeyi kat ederek kalıcı barışa ulaşacağız” dedi.

HDP’nin Kazlıçeşme’de düzenlediği nevruz programına katılan Selahattin Demirtaş, alanı dolduran binlerce kişiye hitap etti. Demirtaş, uzun soluklu ve zorlu bir mücadelenin sonunda Türkiye’nin tarihinin yeniden yazılmaya başlandığını belirterek, “Kendi istediğimiz şekilde yani Edirne’den Hakkari’ye kadar ülkenin her bir köşesinde kendi istediğimiz şekilde bir yaşamı kurmak istiyorsak, bunun yolu bellidir. Artık el ele vermek, omuz omuza direnmek, ezilenler olarak tek yürek olmak dışında bir seçeneğimiz kalmadı. Bizi elindeki iktidar gücüyle, zorbalıkla ezmeye çalışanlara karşı birlik ve tek yürek olma günüdür. Bu nevruz bunu ispatlamıştır. Bu nevruz kimin barıştan yana, kimin çatışmadan yana olduğunu netleştirmiştir. Bu nevruz ülkede kimin demokrasi özgürlük istediği, kimin tekçiliğe sarıldığını ispatlamış netleştirmiş bir nevruzdur” diye konuştu.

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, “Bakmayın öyle birilerinin her şeye karşı çıktığına, bakmayın öyle ‘Türkiye benden sorulur’ diyenlere. Evet doğru yalnız ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız sen tek başınasın. Biz kadını erkeği, Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkesi ile elbette biz milyonlarız sen teksin ve yalnız olacaksın. Giderek yalnız kalmaya devam edeceksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Sultan Süleyman’a kalmadı sana mı kalacak bu dünya” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ YÖNETENLER BARIŞ İSTEMİYOR DİYE SAVAŞACAK HALİMİZ YOK”

Demirtaş konuşmasında çözüm süreci ile ilgili tartışmalara dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Söylemleri izliyorsunuz. ‘Demokrasiden yana, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız’ diyorlar. Asla ama asla korkuya paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de biz bu ülkede barışı sağlayacağız. Asla kan akıtılmasına izin vermeyeceğiz. 10 madde olmaz diyenler, siz isteseniz de istemeseniz de bu barış olacak. Siz o 10 maddeyi kabul etmediniz diye savaşı körükleyecek halimiz yok. Biz barışı sizin için yapmıyoruz halklar için yapıyoruz. Gençler birbirini öldürmesin diye yapıyoruz. Barış senin iki dudağının arasında değil. Barışı arayanlar cumhurbaşkanını ağzının içine bakmasınlar, gençleri gözlerindeki ışığa baksınlar, anaların dualarına baksınlar. Silahların savaşın ve şiddetin devre dışı kalacağı, nihai barışa doğru umutların arttığı bu günlerde karamsarlığa yer vermeyeceğiz.”

Kazlıçeşme alanını dolduran binlerce kişiye çağrıda da bulunan Demirtaş, “Coşkulu bir seçim kampanyası çalışması yapmalıyız. Öncelikle sandıkları sizin gibi aslanlara emanet edeceğiz ki kediler yaklaşamasın. Her sandıkta özel olarak çalışma yapmamız lazım. Bugüne kadar gitmediğimiz kim varsa, üzülmüş kırılmış olan kim varsa, bizi yanlış anlamış kim varsa, bugüne kadar bize mesafeli olmuş kim varsa onlara gitmeni lazım. Elini sıkmanız çayını içmeniz lazım. Onlarla gönül köprüsü kurmanız lazım” diye konuştu.

“2016 NEVRUZUNDA BARIŞ SÜRECİNDEN DEĞİL BARIŞ SÜRECİNİN KENDİSİNDEN BAHSEDECEĞİZ”

Demirtaş çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandığını da belirterek, “İnşallah 2016 nevruzunda burada sizler toplandığında artık barış sürecinden değil, barışın kendisinden söz edeceğiz. Artık 2016 nevruzunda yeni barış mesajlarından değil barışın tadından söz edeceğiz. Önümüzdeki bir yılda bu mesafeyi kat ederek kalıcı barışa ulaşacağız” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim