• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 27°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9551.8 -1.32
  • Altın: 2481.766 -0.08
  • Dolar: 32.4935 0.27
  • Euro: 34.5613 0.16

Demirtaş: Hdp, Bir Robin Hood Hareketidir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, "HDP, bir Robin Hood hareketidir" dedi.Eski garaj alanında partililere hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş...
Demirtaş: Hdp, Bir Robin Hood Hareketidir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, "HDP, bir Robin Hood hareketidir" dedi.

Eski garaj alanında partililere hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yüzde 10 barajının Türkiye’nin önünde bir engel olduğunu savundu. Demirtaş’ın Muğla mitinginde parti bayraklarının yanı sıra, Türk bayrağı da açıldı. Bir partilinin açtığı, ’Bu ülkeyi birlikte kurduk, kıymetini bilelim’ pankartı da dikkat çekti.

“BU ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLELİM”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, kalabalık arasında dikkatini çeken “Bu ülkeyi birlikte kurduk, kıymetini bilelim’ pankartına atıfta bulundu. Demirtaş, “Önemli bir seçime adım adım yaklaşıyoruz. Bu seçim diğer seçimlere benzeyen bir seçim değil. Evet, Türkiye bir kırılma yaşayacak ama bu kırılmanın özgürlükten yana mı, diktatörlükten yana mı olacağına karar vereceğiz. Bizler kendimizi inkar etmeden, devletten korkmadan, barış içinde yaşamak istiyorsak bu gidişatı değiştirmek zorundayız. Devleti, vatandaşa hizmetkar edecek bir yönetim anlayışı kurmalıyız. Bu ülkeyi birlikte var ettik, bunun kıymetini bilelim” dedi.

“BUNLAR SANÇO PANÇO”

Demirtaş, "Eğer ülkenin yönetiminde köklü bir demokrasi kurulamazsa hiçbirimiz mutlu olamaz, kendimizi güvende hissedemeyiz. Komşusunun kimliğine bakmadan, inancını sorgulamadan, evrensel ilkelerde buluşarak toplumsal barış kurabiliriz. HDP işte o misyonun parti adıdır. HDP bir Robin Hood hareketidir. Zenginden alıp, fakire veren bir harekettir. Don Kişot’la Sanço Panço yola çıkmışlar, gece gündüz bize hakaret ediyorlar. Meydan meydan dolaşıp bizi birbirimize düşürmeye çalışmalarına rağmen biz bunu başaracağız. Yapmaya çalıştığımız Türkiye’nin felakete sürüklemesini engellemektir. Bu yüzden paniklediler. ’Biz yol yaparak yolsuzluğu hak ettik’ diyorlar. Yol yaptın diye, halkın ruhunu, onurunu alamazsın. Halk bu noktada sana ‘dur’ diyor" diye konuştu.

“TARIM BİLEREK BİTİRİLİYOR”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarımı bilerek bitiyorlar. Çünkü tarım varsa o ülkede işsizlik olmaz. Toprak işliyorsa o ülkede açlık olmaz. Dışarıda çok işsiz olsun ki onlar da daha ucuza eleman çalıştırsın istiyorlar. Sizin aç ve işsiz olmanız lazım ki onlar iktidarda kalabilsin. Muğla’nın güzelim kıyıları koyları imara açılıyor. Büyümeyi böyle bir şey zannediyorlar. Modernleşme adı altında oraları katlediyorlar. Bunun adı modernleşme adı altında kültürün yok edilmesidir. Bir ülkede tarım olmazsa türkü olmaz, şiir olmaz. Ancak üreten toprakların medeniyeti ve tarihi olur. Bunları değiştirmek için sağ değil, sol pencereden bakmanız lazım."

"BARAJ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE BİR ENGEL"

Demirtaş, "Yüzde 10 barajı HDP’nin değil, Türkiye’nin önünde bir engeldir. El verin, bu barajı hep birlikte yıkalım ve güzel günlerin kapısını açalım. Türkiye’de ne kadar parti varsa mutlaka parlamentoda yer almalı. Eğer bir mücadele, kavga verilecekse bu mücadeleyi, kavgayı parlamento çatısı altında yapalım. Orada birlikte çalışıp çabalayalım. Kavga, mücadele olacaksa orada olsun ve biz hep birlikte Türkiye için en iyisi hangisiyse onu yapalım. Başbakan ve cumhurbaşkanı bu ülkenin başına verilmiş şaka gibi. Bir iktidar adalet duygusunu unutmuşsa ve o ülkede yaşayan toplum kaygılanmaya başladıysa birinin frene basması lazım. Biz freni patlayan ve yokuş aşağı giden bir kamyonu durdurmaya çalışıyoruz. Madem biz barajın altındayız, o zaman devletin bütün imkanlarıyla niye bize bu kadar saldırıyorsunuz? Onlar da çok iyi biliyorlar ki iktidardaki son günlerini yaşıyorlar. Bunu hak ettiler. Yol yapman, havaalanı yapman ülkeye faydadır ama bunu yaptın diye halkın ruhunu teslim almaya hakkın yok. Bunları yaptın diye ülkenin başına bela olmaya hakkın yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim