• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 19°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2499.755 0.64
  • Dolar: 32.4879 0.35
  • Euro: 34.5554 0.25

Demirören’den Fatih Terim’e Yöneticilik Teklifi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim’e yöneticilik teklifinde bulunduğunu açıkladı.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolundaki gelişmeler ve...
Demirören’den Fatih Terim’e Yöneticilik Teklifi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim’e yöneticilik teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolundaki gelişmeler ve Süper Lig A.Ş. ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Spor’da yaptığı konuşmasında Kazakistan maçındaki performanslarından dolayı milli oyuncuları ve teknik ekibi kutlayan Demirören, Play-off oynayacaklarına inandığını söyledi.

Yıldırım Demirören, yapılacak yeni seçimde yönetim listesinde bulunan isimlerinden birinin eski Fenerbahçe ikinci başkanı Nihat Özdemir olduğunu açıkladı.

"FATİH TERİM’E ’GEL YÖNETİMDE OL’ DEDİM"

Başkan Yıldırım Demirören, Fatih Terim’e yöneticilik teklifinde bulunduğunu açıklayarak, "Fatih Terim sadece hoca değil. Zaten Terim’i Türkiye Futbol Direktörü olarak aldık. Eşofmanlı yönetici kendisi. Fatih Terim’e ’gel yönetimde ol’ dedim. Kendisi pek sıcak bakmadı. ’Yanlış anlaşılmalar olabilir’ dedi. Ama uzun süreli anlaşmamızı da bunun üzerine yaptık. Hem Milli Takım antrenörü hem de yönetici olarak çalışıyor" dedi.

Sezonun yorumunu da yapan Demirören, "Son ana kadar çok çekişmeli bir ligdi. Sevgi saygı içerisinde de devam etti. Benim ligin başında bir öngörüm yoktu ama Galatasaray şampiyon oldu. Kutluyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİ ARTACAK"

Süper Lig A.Ş.’nin öneminden bahseden Yıldırım Demirören, "Süper Lig A.Ş. kulüplerin çok işine yarayacak. Kendi ekonomilerini kuracaklar. Ama bu sadece süper ligde olmamalı. Ben PTT, 2. lig ve 3. lig takımlarıyla da konuştum. Bu onlara da yarayacak. Hepsine vakıf ve A.Ş. olarak birlik olmalarını söyledim. Böylece tüm kulüpler birlik ve beraberlik içinde hareket edecekler. Futbolun kalitesi artacak. Türk futbolunun marka değeri artacak. Yayın ihaleleri de çok daha iyi olacak. 2017 bu konuda adımları atmak istiyoruz. Kulüplerimiz hazırlanıyor. 2017’ye kadar süre var. Biz de gelirimizin %8’inde fedakarlık yaparak kulüplere yardımcı olduk" diye konuştu.

"YARSUVAT’A KATILMIYORUM"

Duygun Yarsuvat’ın Süper Lig A.Ş. ile ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Başkan Demirören, "Yarsuvat’ın ’ölü doğan proje’ sözlerine katılmıyorum. O toplantıya katılan kulüpler ve katılamayanların desteği ortada. Herkes destek oluyor. Bütün kulüpler bir araya gelirse bu 2017’de yapılacak yayın ihalesini de etkiler. En önemli olan şey kulüplerin mali durumlarını düzeltmeleri. Bunun için biz de, UEFA ve FIFA’da yaptırımda bulunabilir. Bizler yaptırımlarımızı açıkladık. Ayaklarını yorganlarına uzatacaklar. Şu an incelenen takımlar var onlara ek süre verdik ama puan silme gibi bir durum yok" açıklamasında bulundu.

"YABANCI SINIRI İLE İLGİLİ YENİ KARAR, MARKA DEĞERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Yeni yabancı kuralı hakkında da konuşan TFF Başkanı Demirören, "Yabancı sınırı ile ilgili yeni karar futbolun marka değerine büyük katkı sağlayacak. Yeter ki iyi transferler yapılsın. Zaten biz buna yerli kuralı diyoruz. Bu Milli Takıma da fayda sağlayacak. Yalnız orada lisans ücretleri biraz yüksek oldu, onu da indireceğiz" ifadelerini kullandı.

Demirören, kulüplerin tesisleri için destek bulunacaklarını ve 2. ile 3. lig takımlarının tesisleşme sorununu çözeceklerini söyledi.

Yıldırım Demirören, Spor Toto’nun süper ligde sponsorluğunun sürdüğünü fakat gelirse başka teklifleri de değerlendirebileceklerini belirtti.

"KÖTÜ TEZAHÜRATTA YÜZDE 90’LIK AZALMA VAR"

Demirören, Passolig’in kötü tezahüratları azalttığını kaydederek, "Bu sistem ilk kez kullanıldı. Bunun sorunları yaşanacaktır ama kullanıldıkça da düzelecektir. Kötü tezahüratta yüzde 90’lık azalma var. Biz cezalarda değişikliğe gidiyoruz. Tribün kapanınca sebep olan seyirciler giremeyecek, yeni seyirciler ise girebilecek. Ama söz konusu 6222 sayılı yasanın uygulanması çok önemli" dedi.

"CÜNEYT ÇAKIR VE EKİBİ TARİH YAZDI"

Şampiyonlar Ligi finalinde Cüneyt Çakır ve ekibinin doğru kararlar verdiğini belirten Demirören, "Cüneyt Çakır ve ekibi tarih yazdı. Bir 40 sene daha beklemeden yeni Cüneyt Çakır’lar yetiştirmeliyiz. Hüseyin Göçek Neymar’ın elle dokunduğu pozisyonda çok iyi noktada durdu ve güzel bir karar verdi. Kademe kademe pek çok hakemimiz profesyonel olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gündüz maçlarının yeni sezonda artarak yapılmaya devam edileceği bilgisini de verdi.

"SOMA’DA FUTBOL OKULUMUZ TAMAMLANIYOR"

Futbol okullarının önemine değinen Başkan Demirören, "Soma’da futbol okulumuz tamamlanıyor. Aksaray ve Eskişehir’de 2 anaokulu ve sahalar yapıyoruz. Talimatlar güncellenecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim