• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9120.62 0.45
  • Altın: 2325.019 0.79
  • Dolar: 32.3529 0.08
  • Euro: 34.9558 -0.26

"Değil Bir Araba, Uçak Tahsis Edilse Yeridir"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e araç tahsisi ile ilgili olarak, “Diyanet İşleri’ne değil bir araba, bir uçak tahsis edilse yeridir” dedi. Sivas’tan Tokat’ın T...
Değil Bir Araba, Uçak Tahsis Edilse Yeridir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e araç tahsisi ile ilgili olarak, “Diyanet İşleri’ne değil bir araba, bir uçak tahsis edilse yeridir” dedi.

Sivas’tan Tokat’ın Turhal ilçesine gelen Bakan Yılmaz, makine fabrikasında incelemelerde bulundu. Turhal Makine Fabrikası’nda milli savunma sanayine yönelik bir şey yapılabilir mi bu anlamda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, “Ziyaretimizin amacı savunma sanayimizin ihtiyaçları için buradaki makine fabrikası imkanları kullanılabilir mi? Bunu ziyaret ettik. Ankara’da gerek Makine Kimya’dan, gerekse savunma sanayi şirketlerimizin ilgi birimlerindeki teknik ekibi buraya göndereceğim. Onlar burada bir çalışma yapacaklar. İnşallah yurt dışında da yaptırdığımız işler var. Eğer yurt dışında yaptırdığımız işleri Turhal’da yaptırabilirsek yurt dışına göndermeye, sipariş vermeye gerek kalmadan buradaki torna ve tezgahları, mevcut kapasite ve yeteneği biz savunma sanayinde kullanalım diye çalışma yapacağız" dedi.

Basın mensuplarının Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e zırhlı makam aracı tahsisi ile ilgili tartışmalarla ilgili soruları üzerine Bakan Yılmaz şöyle cevap verdi:

“Derler ya bir bardak suda fırtına koparmak diye. Bunu dile getirmek çok ayıp. Türkiye bunları aştı. Diyanet İşleri’ne değil bir araba, bir uçak tahsis edilse yeridir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı fonksiyona bakın, kuruma bakın. Dolayısı ile bu kurum tartışmanın ötesinde, bu kurumun millete vermiş olduğu hizmetten dolayı da her türlü takdirin üzerindedir. Biz onunla ilgili çıkartılan tartışmaları her kim çıkarırsa çıkarsın iyi niyetli bir tartışma olmadığını söylüyoruz. O çıkartan kimseleri seviyesini düşürtüp ne Diyanet Başkanımızın ne de Diyanet İşleri Başkanlığımızın statü ile ilgili herhangi bir üzerine leke getirmez. O kurumlar leke kabul etmez. Orada leke görenler kendisine baksın derim. Diyanet İşleri Başkanımızın kalbi selim ve Allah için doğuda da, batıda da, güneyde de, kuzeye de, ovada da, dağda bu ülkenin birliği, esenliği, huzuru için kendi personeli ile çalıştığını görüyorum. Türkiye’nin ender kurumlarından birisidir. Tartışmanın dışında tutulması gereken kurumlardan biridir. Silahlı Kuvvetler herkesin ortak silahlı kuvveti, milli bir ordu herkes sahip çıksın. Tartışmanın dışındadır. Diyanet İşleri Başkanı milletimizin ortak eseri, malıdır. Dolayısı ile tartışmanın dışındadır. Hükümetin eleştirecek kurum bulamadınız, yaptığı icraatı bulamadınız da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir araç verilmesi bunu dile getirmek olur mu? Bu çok ayıptır. Bu tartışmayı gündeme getirenin değerini düşürür. Çok net olarak söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanımıza değil bir araba, uçak tahsis etsek yeridir. Uçağı bile konuşmak ayıptır diyorum. Hala bunlar eski Türkiye’nin alışkanlıklarını üzerinden atamayan insanların ya bir ara verilir mi? Zırhlıymış zırhsız mıymış? Uçak verilmiş verilmezmiş. Hizmet en kısa, en güzel şekilde, en iyi şekilde ne ile verilecek ise onların verilmesi doğrudur diye düşünüyorum. Eski Türkiye’den kurtulmamız lazım."

Bakan Yılmaz’a günün anısına makine fabrikasında dökümden yapılan Atatürk portresi hediye edildi. Makine fabrikasındaki programa Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Celil Göçer, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim