• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2306 1.33
  • Dolar: 32.3263 0.24
  • Euro: 35.1055 0.08

Davutoğlu: "Tüm Kadınlardan Özür Diliyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başörtüsü ile TBMM’de yemin etmek isteyen Merve Kavakçı’ya yapılanları hatırlatarak, "‘Bu kadına haddini bildirin’ diyen bir başbakanın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla...
Davutoğlu: Tüm Kadınlardan Özür Diliyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başörtüsü ile TBMM’de yemin etmek isteyen Merve Kavakçı’ya yapılanları hatırlatarak, "‘Bu kadına haddini bildirin’ diyen bir başbakanın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla bütün kadınlardan özür diliyorum." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Davutoğlu, sözlerine kadınları selamlayarak başladı. Konuşmasında ‘yeni Türkiye’ vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu, TBMM’de Merve Kavakçı’nın başörtüsü ile yemin edemediğini hatırlatarak, “Eski Türkiye’de benim makamımda oturan bir başbakan Allah rahmet eylesin, oraya milletin oyuyla gelmiş bir kardeşimize ‘Bu kadına hakkını bildirin’ demişti. Kürsünün önüne erkekler gelmişti. O kadın milletvekili milli iradeyi temsil ediyordu. Yeni Türkiye’de bugün başı açık, başı örtülü bütün kadınlarımız onurla TBMM’ye giriyorlarsa bu AK Parti’nin kadınlara duyduğu saygının eseridir. Bugün aydın kesilenler o zaman sus pus köşelerinde oturmuşlardı. Ama bir kadro vardı ki bunu hiç unutmadı. Bu aşkla yola çıktı ve eski Türkiye’nin bütün kalıntılarını ayaklarımızın altına almak için yola çıktı. Halbuki Halide Edip Adıvar, İzmir işgal edildiğinde Sultanahmet meydanında halka hitap ederek, ‘Fatihlerin, Kanunilerin ülkesi istiklalsiz kalamaz’ demişti. ‘Bu toprakların üstünde şerefsiz yaşamaktansa, bu toprakların altında olmayı yeğleriz’ demişti. O kıyafetle Meclis’e gelen bir hanımefendi, özgür Türkiye Meclisi’nde tahkir edilmişti. Bu salonda el ele olan başörtülüler ve başı açıklar adına, her memleketten gelen İstanbullular adına diyoruz ki ne Meclis’te ne köyle kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecektir. Herkes istediği şekilde giyinecek, düşünecektir” diye konuştu.

Yeni Türkiye’de başörtülü kadınların da başı açıklar gibi milletvekili adayı olduğunu söyleyen Davutoğlu, 6 bin 330 kadın aday adayından bin 45’inin aday olacağını söyledi.

"EŞİM SINAV SALONLARINDA HAKARETE MARUZ KALMASIN DİYE KAPIDA BEKLİYORDUM"

Davutoğlu, konuşmasında kendisinin ve eşinin yaşadığı zorluklardan da örnek vererek, “Ben eşimle 1984’te evlendik. Ben okuluma devam edebildim. O bir yıl uzaklaştırıldı. Aynı düşünceye sahiptik ama ben 1989’da doktora tezini bitirirken o sınav salonunun dışına çıkartıldı. Aynı düşünceye sahiptik ama ben erkek olarak yoluma devam edip 1999’da profesör olduğumda eşim ihtisas sınavının son aşamasında dahi ‘acaba başörtüsü dolayısıyla hakarete uğrar mıyım’ diye korkuyla sınava giriyordu. Ben bütün süreçte kapısında bekliyordum, sınav salonlarında hakarete maruz kalmasın diye. Soruyorum o dönemde neydi kadınlarımızın suçu. Bu sadece bizim değil herkesin hikayesi. Başbakan olduktan sonra bir an bile hanımımın mesleğini bırakmasını talep etmedim. Biliyorum ki onun mesleği benim görevim kadar azizdir. Onların alın teri bizimki kadar azizdir” şeklinde konuştu.

“’BU KADINA HADDİNİ BİLDİRİN’ DİYEN BİR BAŞBAKAN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM”

Kadınların yükselen Türkiye’nin lokomotifi olacağını söyleyen Davutoğlu, “Çünkü demokrasiden en çok kadınlarımız istifade etti. Haziran seçimleri böyle bir seçim ki kadınlık onurunu ayağa kaldıran AK Parti’nin yeni Türkiye’sinin seçimidir. ‘Bu kadına haddini bildirin’ diyen bir başbakanın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla bütün kadınlardan özür diliyorum. Onun adına da özür diliyorum. Bir daha bu ülkede hiçbir başbakan hiçbir kadın için böylesine bir ifade kullanmayacaktır. AK Parti’ye oy vermemiş olan İstanbullu kadınlarımıza da sesleniyorum. Hiç merak etmeyin. İster oy verin ister vermeyin. Her birinizin onuru bizim onurumuzdur. Birileri propaganda yapıyorlar. Hayat tarzına müdahale edilecek diye korkular yaymaya çalıştılar. Hiç korkmayın. Biz öyle köklü bir medeniyetten geliyoruz ki tek bir kadının bir saniye dahi onurunun çiğnenmesine, hayat tarzına müdahale edilmesine karşı çıkarız. Bu tür korkular yayarak AK Parti’ye yönelik kadın teveccühünü azaltmak isteyenler bilsin ki kadınlarla ilgili her türlü ilerlemeyi bu iktidar döneminde yaşadı Türkiye. Kadın erkek eşitliğini anayasaya koyduk. Medeni Kanun’da, Ceza Kanunu’nda kadınlar lehine düzenlemeler yaptık. Kadın hakları savunucularına soruyorum. Bütün reformları getiren AK Parti’yi savunma konusunda niçin tereddüt edersiniz. Biliniz ki kadın haklarının savunucusu AK Parti’dir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Özgecan cinayetini de hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “En namert el kadına uzanan eldir. En namert kişi kadına şiddet uygulayan kişidir. Bir anlık öfkeyle eşine şiddet uygulamaya kalkan durup düşünmelidir” dedi.

"İSTERİM Kİ ŞEHİT ANNELERİ İLE DİYARBAKIRLI ANNELER EL ELE VERSİNLER ’YETER BU FİTNE’ DESİNLER"

Kadınlardan çözüm sürecine sahip çıkmalarını isteyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çözüm süreci milletimizin malıdır. En fazla annelerin malıdır. Çünkü çözüm sürecinden önce 30 yıl şehit annelerinin yüreğine düşen acıyı biz biliriz. 30 yılda bu topraklarda geleceğe yürümesi gereken gençlerin nasıl dağlara çıkarıldığını biz biliriz. Sizden özellikle rica ediyorum. İstanbul demek Türkiye’nin özeti demek. Bütün Türkiye’yi temsil eden bu salona hitap ederek annelere sesleniyorum. Çözüm sürecine sahip çıkınız. Çocukları dağlara çıkan Diyarbakırlı anneler Ankara’da bizi ziyaret ettiler. Yürekleri ağlıyordu. Her birinin gözüne bakmaya dayanamadım. O gözlerde ızdırap gördüm. O gözlerde evlat acısı gördüm. Yoğun çabalarla o gençler dönmeye başladı. Diyarbakır annesi Güleser hanım 3 gün sonra oğlu Ramazan Toy’un düğününü yapacak. Bizi de davet ediyor. Ben isterim ki şehitlerimiz anneleri ile Diyarbakır anneleri el ele versinler, ‘Yeter bu fitne’ desinler. Bir çağrım var. Gelin İstanbul’dan bir barış grubu oluşturalım. Annelerin barışı. İstanbul’dan hareket edecek olan bu kervan tüm Türkiye’yi kuşatsın. Bu çözüm sürecini istismar etmek isteyenler çıkacak. Sabote etmeye kalkışacaklar. Çözüm sürecine sahip çıkacak mısınız? Bizi bölmek isteyenlere karşı inadına birlik, inadına kardeşlik diyecek misiniz?”

"İNSANLIK ÜÇ KATLI TÜNELİ İLK DEFA İSTANBUL’DA GÖRECEK"

Davutoğlu, İstanbul’un trafik sorununu halletmek için atılan adımları da hatırlatarak, “Marmaray açıldı. Şimdi Avrasya Tüneli’nin yarısı tamamlandı. Ama en önemlisi de geçtiğimiz ay İstanbul’a bir büyük müjde daha verdik. O da üç katlı tüneli. İnsanlık üç katlı tüneli ilk defa İstanbul’da görecek. Dünyada ilk defa üç katıl üten inşa ediyoruz. FSM Köprüsü, Boğaziçin Köprüsü ile bir ring oluşturacak. Boğaziçi Köprüsü’nün altından metro gidecek. İncirli’den Söğütlüçeşme’ye gidiş 40 dakikaya kadar inecek. Hasdal-Ümraniye arası 14 dakika olacak. Kartal-Taksim arası 20 dakikaya inecek. Bunların hepsi İstanbul aşkımızın eseridir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda kadınları sandığa davet eden Davutoğlu, İstanbul’da yüzde 55 oy almayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim