• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9631.63 1.12
  • Altın: 2497.13 0.53
  • Dolar: 32.596 0.14
  • Euro: 34.8711 0.31

Davutoğlu Sert Çıktı: "Maskeni İndir, Karşımıza Öyle Çık"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Mersin’den dağdaki teröristleri sorarak, “Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Niye inmiyor? Niye barış için çalışmıyor? Yine soruyorum...
Davutoğlu Sert Çıktı: Maskeni İndir, Karşımıza Öyle Çık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Mersin’den dağdaki teröristleri sorarak, “Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Niye inmiyor? Niye barış için çalışmıyor? Yine soruyorum, niye 6-7 Ekim olaylarında, Doğu’daki, Güneydoğu’daki kardeşlerimizi zulüm altında inletecek şekilde insanları sokaklara çıkardın. Yasin Börü diye 16 yaşındaki civan gibi bir delikanlıyı dördüncü kattan atanları niye lanetlemedin? Seçim vakti yaklaşınca şehirde barış sözcüsü, bitince terör sözcüsü, böyle iki yüzlülük olmaz. Maskeni indir, karşımıza öyle çık” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki alanda düzenlediği mitingde Mersinlilere seslendi. Davutoğlu, Mersinlilerin mitinge gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu belirterek, “Selam olsun, başları doğduğum büyüdüğüm Toroslar kadar vakur Mersin’e selam olsun. Şu manzarayı gördüm ya yüreğim coşkuyla doldu. Bütün Akdeniz buraya akmış. Bütün Mersin buraya akmış. Gördüğümüz manzara şu, Mersin ayakta, Toroslar ayakta. İşte ayağa kalkan bir devin ayak seslerini dünya duyacak” dedi.

Konuşması boyunca alanı dolduranlardan 7 Haziran seçimleri için söz isteyen Davutoğlu, muhalefet liderlerini de eleştirerek, Hatay mitinginde yaptığı çağrıyı Mersin’de tekrarladı. Hatay’da Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş’a meydan okuduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bir meydan da Mersin’de okuyalım. İngiltere’de seçim oldu, iktidar partisi kazandı. Üç muhalefet partisinin lideri de anında istifa etti. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş, kendinize güveniyorsanız işte meydan bu meydan. Ben Torosların çocuğu, Toroslara dönerek diyorum ki, eğer bu millet bu emaneti bana vermezse, benim arkadaşlarıma, benim partime vermezse 7 Haziran akşamı istifa ederim. Siz de istifa etmeye hazır mısınız? Diyemezler, ‘hazırız’ diyemezler. Çünkü onlar iktidar olamayacaklarını biliyorlar. Bahçeli 12 seçim kaybetti mi? Hiç istifa etti mi? Kılıçdaroğlu girdiği her seçimi kaybetti mi ? Hiç istifa etti mi? Demirtaş yeni daha toy ama acemi biraz, öğrenecek, o da kaybetti girdiği seçimleri. Hiç bıraktı mı? Bakın biz 3 genel seçim kazandık, 3 seçim kazandık, 2 referandum kazandık. Allah’ın izniyle 7 Haziran’ı da kazanacak mıyız?” ifadelerini kullandı.

“SENİN KARDEŞİN DAĞDA NE YAPIYOR? NİYE İNMİYOR”

Çözüm sürecine ilişkin de konuşan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a dağdaki teröristler üzerinden yüklendi. Demirtaş’a, dağdakilerin niye inmediğini soran Davutoğlu, şunları söyledi: “Milli kardeşlik projesi, çözüm süreci bu topraklarda mutlaka başarıya ulaşacaktır. Demirtaş, batıda barış sözcülüğü, doğuda terör sözcülüğü yapma. Bazı sorular soruyorum Demirtaş’a, burada Mersin’de Yörükler, Kürtler, Araplar barış içinde yaşıyorlar. Buraları karıştırmayın. Doğu’yu, Güneydoğu’yu karıştırmayın. İlk sorum şu, senin kardeşin dağda ne yapıyor? Niye inmiyor? Niye barış için çalışmıyor? Yine soruyorum, niye 6-7 Ekim olaylarında, Doğu’daki, Güneydoğu’daki kardeşlerimizi zulüm altında inletecek şekilde insanları sokaklara çıkardın. Yasin Börü diye 16 yaşındaki civan gibi bir delikanlıyı dördüncü kattan atanları niye lanetlemedin? Seçim vakti yaklaşınca şehirde barış sözcüsü, bitince terör sözcüsü, böyle iki yüzlülük olmaz. Maskeni indir, karşımıza öyle çık.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim