• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8970.82 1.86
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Davutoğlu: 'Kobani güvenli bölge ilan edilsin'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Al Jazeera'ye konuştu. Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'de Halep, İdlip, Ayn el Arab'ın (Kobani) güvenli bölge ilan edilmesini istediğini söyledi.
Davutoğlu: 'Kobani güvenli bölge ilan edilsin'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Kobani’ye müdahale konusundaki tutumuna ilişkin, “Türkiye’nin herhangi bir savaşa tek başına müdahil olması bir nihai çözüm getirecek bir durum değil. Eğer bir müdahaleye ihtiyaç varsa bütün uluslararası toplum hep birlikte sadece Ayn el Arab'a (Kobani) değil Suriye’deki tüm zulümlere müdahil olması lazım” dedi.
Al Jazeera'ye Türk’e konuk olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Kobani’ye askeri müdahale yapmamasıyla yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, Suriye’deki olayların bugün başlamadığını 3.5 yıldır masum insanların zalim bir rejim tarafından katledildiğini söyledi. Davutoğlu, Suriye halkının bugün bir taraftan zalim bir rejimini diğer taraftan bir terör örgütünün baskısı altında olduğunu söyleyerek, “Suriye’de hangi etnik kökenler olursa olsun Türkiye her zaman yanlarında olmuştur. 1.6 milyon insanı kabul etti. 200 bin Kürt kardeşimizi 3 gün içinde kabul ettik. Tüm Avrupa’nın 3,5 yıl içinde kabul ettiği Suriye sayısı bizim 3 gün içinde kabul ettiğimizden az. Türkiye’nin herhangi bir savaşa tek başına müdahil olması bir nihai çözüm getirecek bir durum değil. Eğer bir müdahaleye ihtiyaç varsa bütün uluslararası toplum hep birlikte sadece Kobani’ye değil Suriye’deki tüm zulümlere müdahil olması lazım. Suriye’ye müdahale konusunda uluslar arası toplumun ortak bir strateji geliştirmeden çözüme ulaşılması çok zor” dedi.
Kimsenin Suriye rejiminin Halep’i bombaladığından bahsetmediğini söyleyen Davutoğlu, “Türkiye’nin stratejik çıkarı yeni bir Suriye rejimi kurulmasındandır” dedi.
Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'de Halep, İdlip, Ayn el Arab'ın (Kobani) güvenli bölge ilan edilmesini istediğini söyleyerek, "Ayn-el Arab'ın (Kobani) düşmesi gerçekten bizi üzer ve düşmemesi için elimizden gelen katkıyı yaparız ama Rakka düşerken neredeydiler? Carablus düşerken neredeydiler? Musul düşerken neredeydiler?" dedi.

“SURİYE HALKINA ZULMEDEN BU TÜR YAPILARININ KARŞISINDAYIZ”

IŞİD ile Türkiye’nin ilişkisi olduğu iddialarıyla ilgili Davuoğlu, “Kesinlikle bunlar iftiradan ibarettir. Herhangi bir ilişkisi hele hele desteği asla olamaz. Türkiye hiçbir zaman radikal örgütlerle özellikle de bu şekilde terör şiddetine yönelmiş örgütlerle işbirliğine girmemiştir. Suriye halkına zulmeden bu tür yapılarının karşısındayız” diye konuştu.
Batı’nın Esed’i yönetiminde tutması kararına ilişkin soru üzerine Davutoğlu, “Bu çok büyük bir hata olur. Eğer Suriye rejiminin bu kadar cinayetten sonra kimyasal silah kullandıktan sonra kalmasına rıza gösteriliyorsa, bundan sonra başka zorbaların zalim rejimlerin kendi halklarını katletmelerini önüne geçilemez. Biz hiçbir zaman Suriyeli çocukları annesiz babasız bırakan bir rejimin meşru gösterilmesine bu rejimle ilişki içinde bulunulmasına rıza göstermeyiz. Her zaman Suriye halkının yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim