• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9060.71 2.88
  • Altın: 2292.356 0.73
  • Dolar: 32.3135 0.18
  • Euro: 35.0966 -0.04

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na Yüklendi

Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu şimdi bu mazlumlara o zalimden kaçan yetimlere, kadınlara, dullara diyor ki ‘iktidara gelirsek sizi geri vereceğiz’ ve bizim milletimizi onlara karşı tahrik etmeye ka...
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na Yüklendi

Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu şimdi bu mazlumlara o zalimden kaçan yetimlere, kadınlara, dullara diyor ki ‘iktidara gelirsek sizi geri vereceğiz’ ve bizim milletimizi onlara karşı tahrik etmeye kalkıyor” dedi.

Başbakan Davutoğlu 7 Haziran seçimleri kapsamında geldiği Bilecik’te yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Davutoğlu, “Kayı boyuna selam olsun, Yörük Türkmen ovalarına selam olsun. Süleyman Şah’ a, Ertuğrul Gazi’ ye, Osmangazi’ ye selam olsun. Onları yetiştiren analara selam olsun. Hayme Ana’ya Devlet Ana’ya selam olsun. Burada o çınarın ilk bağımsızlık hutbesini okuyan Dursun Fakih’a selam olsun. Osmanlının bütün erenlerine selam olsun sultanlarına selam olsun. Onların torunlarına selam olsun. Miraç kandiliniz mübarek olsun. Allah bütün bu mübarek günlerde ülkemiz için milletimiz için İslam dünyası için ne hayırlıysa onu bize nasip etsin. Miraç Kandili vesilesi ile yine o yüce insanı Şeyh Edebali’yi hatırlıyorum. O güzel insan der ki “Ey oğul atana anana sahip çık hürmet et. Bereket büyüklerle beraberdir. Ey oğul inancını kaybetme yeşilken çöle dönersin. Ey oğul sakın unutma insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözleri ile bütün gençlerimize çocuklarımıza bu öğüdü tutmaları ve bugün anları atalarının huzuruna gidip onların ellerini öpüp hayır dualarını almalarını rica ediyorum. Bizim atamız anamız bu diyardan göçtü ama biliyorum ki Anadolu topraklarındaki bütün anneler bizim anamızdır. Bütün babalar bizim atamızdır” dedi.

“BAŞBAKAKN OLDUKTAN SONRA İLK ZİYARETLERİMDEN BİRİNİ SÖĞÜT’E YAPMIŞTIM”

Başbakan olduktan sonra ilk ziyaretlerinden birinin Söğüt’e yaptığı belirten Davutoğlu, “Bilecik programı yaparken arkadaşlara söyledim. Bilecik bizi özlemiştir. Başbakanken ilk ziyaretlerimden birini Söğüt’ e yapmıştım. Ertuğrul Gazi’yi ve büyük Şeyh Edebali’nin huzuruna gelip ona söz vermiştim. ‘Ey yüce ata, ey Turgut atanın yolcusu Şeyh Edebali senin huzurunda sesleniyorum’ dedim. Üzerimize aldığımız bu emanetin hakkını vermemizi rabbimizden niyaz etmiştim. Ve söz vermiştim ona ey Şeyh Edebali Türkiye içinde siyaseti senin ahlakınla hikmetle yapacağım. Birileri bize nefretle konuşursa, diyeceğim ki nefret size, muhabbet bize, birileri bize öfkeyle yaklaşırsa, diyeceğim ki; öfke size ama sevda bize düşer, birileri Türkiye’yi şikayet etse birileri davamıza ağır hakaretlerde bulunsa onlara da sabırla “dur” bu hakaretler size düşer ama hikmet bize öfke onlara muhabbet bize, şiddet onlara barış bize Türkiye’yi şikayet etmek onlara al bayrağı yüceltmek bize düşer. Allah bu yoldan bizi ayırmasın. Şeyh Edebali’nin hikmet yolundan sapanlardan eylemesin, Şeyh Edebali’nin o öğüdünün hakkını verenlerden eylesin” dedi.

“BİLİYORUM Kİ BİLECİK’TE ATILAN BİR TOHUM, BİR ÇINAR OLARAK DÜNYAYI AYDINLATIR”

Bilecik’teki toprakların bereketliliğinden bahseden Davatoğlu, “Yarabbi ne bereketli topraklar ki, buranın bağrından bir obadan yüce bir devlet çıktı. Buraya bir tohum atıldı, bir çınar çıktı. Şimdi onun içini seçim kampanyamda mutlaka Bilecik’e gelmek istedim. Biliyorum ki Bilecik’te atılan bir tohum, bir çınar olarak dünyayı aydınlatır. Osmanlının çocukları dünyayı aydınlatır. Dünyaya bir merhamet tohumu atmaya var mıyız? Bir şefkat tohumu atmaya var mıyız? Bir dünyaya adalet tohumu atmaya var mıyız? Emin olun Şeyh Edebali yola çıkarken ne nasihat etmişse bizde ak parti olarak geçen birde Afyon’da kurucu genel başkanımızın öncülüğünde yolumuza çıkarken ayını haller içinde çıktık” diye konuştu.

“PAZAR GÜNÜ ŞÜLEYMAN ŞAH’IN HUZURUNDAYDIK”

Pazar günün Süleyman Şah’ın huzurunda olduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yani sizin dedenizin huzurunda, Kayı boyunun huzurundaydık. Şimdi sınır bölgesine geçtik huzurunda divan durduk ve Anadolu toprağından ona selam götürdük, oradan da buraya selam getirdik. Şimdi hal böyleyken düşünün Süleyman Şah Kayı boyuna yola çıkmış Orta Asya’dan Horasan’dan gelmiş. Türkiye, Suriye sınırı Fırat’ın oradan geçmiş ama oraları bize vatan kılmış. Sonra burada bir devlet kılmış. O devlet yedi dümene, yedi iklime egemen olmuş. Sonra ne güzel Bilecik’in ismi kuruluşun ve kurtuluşun şehri. Esir düşmüşüz, işgale uğramışız. Ama boyun eğmemişiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni burada Sakarya’nın kenarında kan dökerek kurmuşuz. Sakarya nehri şehitlerimizle al kırmızıya boyanmış ve oraya hilal ve yıldız düşmüş, Sakarya bile o manzara ile, bu topraklar Türklere, bu millete aittir, bu millete aittir demiş.”

“KILIÇDAROĞLU O ZALİMDEN KAÇAN YETİMLERİ KADINLARI “İKTİDARA GELDİKLERİNDE GERİ VERECEĞİZ” DİYOR”

Bileciklilere, Evladı Fatiha’nın olarak Rumeli’ye gönderdikleri kardeşlerinin sınırım öte yakasında diye terk edebilir miyiz? sorusunu soran Davutoğlu, “Azerbaycan’ı terk edebilir miyiz? Kırım’ı terk edebilir miyiz? Şimdi birileri çıkmış diyor ki. Bakın Bulgaristan’da zulüm oldu 1985’de kardeşlerimizi aldık, başımızın üzerinde yer var dedik paylaştık, Anadolu toprakları bağrına bastı. Suriye’den kardeşlerimiz geldi. Sormadık, Türkmen misin, Arap mısın, Kürt müsün, Müslüman mısın, Hristiyan mısın, çünkü biz Şeyh Edebali’den ders almışız, bizim için insan önemli insan, bir zalimden kaçıp gelmişler. Türkmen boyları, sınırın öte yakasında o dağları bekleyin diye bayır bucakta bıraktığımız Türkmenler gelmiş. Kılıçdaroğlu şimdi bu mazlumlara o zalimden kaçan yetimlere, kadınlara, dullara diyor ki ‘iktidara gelirsek sizi geri vereceğiz’ ve bizim milletimizi onlara karşı tahrik etmeye kalkıyor. Peki, Şeyh Edebali’nin torunları biz mazlumu zalime verir miyiz? Mazlumu terk eder miyiz? Süleyman Şah’ın torunlarını, bayır bucak Türkmenlerini, Halep Türkmenlerini, zalim Esed’e geri verir miyiz? “dedi.

“ALLAH GÜÇ VERİRSE 72-73 VİLAYET DİYORMU AMA 81 VİLAYETE GİDECEĞİM”

Bugün bir karar aldığını ve seçim çalışmalarında 72-73 vilayet gezeceğini söylediğini ifade eden Davutoğlu, “Bugün bir karar daha aldım inşallah 81 vilayete de gideceğim inşallah. Küçük büyük demeden. Neden şunu göstermek için. Onların bir kısmı Doğu’ da 6-7 Ekim terörünü yapan bu şiddet yanlılarını temsil eden parti Türkiye’nin doğusunda ve bazı şehirlerde güneydoğusunda konuşur ama bir taraftan da derki bu mübarek günde onun üzerinde duracağım. Bir taraftan da Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır der. Türklere’ de ihanet edercesine. Selahattin Eyyubi’ye ihanet edercesine. Bir başkası İç Anadolu’ da dolaşır MHP ve burada milliyetçilik dersi vermeye kalkar. Bir diğeri de sahillerde dolaşır İç Anadolu’ ya geldiğinde muhatap bulacak kimseyi ortada göremez. MHP’nin CHP’nin doğuda, Güneydoğu’da çuval oranları aziz Bilecik’liler yüzde 2’dir 3 tür. Biz neden 81 vilayete gidiyoruz biliyor musunuz? Selçukludan Osmanlı’ ya, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetine değer veren bütün vatandaşlarımızın bu aziz vatanın parçası olduğunu göstermek için. Biz her yerde varız. Her yerde konuşuruz. Geçen hafta Bitlis’ de Muş’ ta sonra Adana’ da Mersin’ de Osmaniye’ de daha önce Samsun’ da Rize’ de 2-3 gündür de Ege’ de bugün Afyon’ da Bilecik’teyiz” dedi.

“TÜRKİYE’DE HER YERDE VARIZ”

Bileciklilere, al bayrağın yanında kendi parti bayrağını dalgalandırabilen parti hangi parti olduğunu soran Davutoğlu, “Hani Türkiye içinde her yerde varız. Dünyada her yerde varız. Somali’de biz varız. Gazze’de biz varız. Bosna’da biz varız. Filistin’de biz varız. Bayır bucakta biz varız. Kerkük’te biz varız. Orhun anıtlarında biz varız. Her yerde onurla sizleri temsil ediyoruz. Makedonya’ ya gittiğimiz zaman Aralık ayında oradaki soydaşlarımız kardeşlerimiz dindaşlarımız dedi ki Bilecikliler siz bunu anlarsınız. Bundan sonra bütün Balkanlara Avrupa’ya kim, isterse her eve bir al bayrak bir Kuran, bir Türkçe sözlük verilecek. Biz verdik mi biz konuştuk mu böyle konuşuruz. Dirilişte seyrediyorsunuz değil mi? Filme çevirdiler. Orada Demir Deli Demir diyorlar. Hani kılıç yapan, “Haydır Allah, Haktır Allah”, “Haydır Allah Haktır Allah” diye zikir yapa yapa o kılıçları Osmanlı Alplerine veren. Düşünün o dönemde bile ovamızda kendi kılıcımızı yapıyormuşuz” dedi.

“KENDİ TANKIMIZI VE HELİKOPTERİMİZİ YAPIYORUZ 2023’DE KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI UÇURACAĞIZ ”

2002’de iktidara gelemeden önce bu devletin bu onurlu milletin IMF önünde borç para istediğini belirten Davutoğlu, “Kendi insansız hava aracımız yoktu başka ülkelerden istiyorduk. Kendi tankımız yoktu hibe alıp eski model tankları tamir ettiriyorduk. Kendimizin yaptığı tek bir silahımız yoktu Bilecikliler, dışarıya muhtaçtık. En acısı da hibe aldığımız tankları İsrail’e götürüp İsrail’de modernize ettiriyorduk. Bu bize yakışır mı? O zaman Sayın Bahçeli Başbakan yardımcısıydı. Ama bilmelerinde fayda var şunu bilsinler birkaç gün sonra galiba buraya gelecek gelmeyi düşünüyor mu bilmiyorum. Ama şunu bilmeleri lazım. Şu anda Türkiye’ de 12 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye kendi tankını yapıyor. Altay Tankı. Bitlis’ten Muş’a giderken sağımızda ve solumuzda Başbakanlık helikopterlerine atak helikopterleri 100’de 100 Türk yapımı atak helikopterleri eşlik etti ilk defa kendi helikopterlerimizi yapıyoruz. Kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz. İnşallah bunu bu bereketli topraklarda 2023’te kendi savaş uçağımızı uçuracağız. Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.

Öte yandan Başbakan’a Bilecik mitinginde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim