• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 17°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2488.041 0.66
  • Dolar: 32.4983 0.18
  • Euro: 34.7526 0.15

Davutoğlu: “Kardeşliğimize Darbe Vurmak İsteyenlere Allah Fırsat Vermesin”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmasına Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak, “Kardeşliğimize darbe vurmak isteyenlere Allah fırsat vermes...
Davutoğlu: “Kardeşliğimize Darbe Vurmak İsteyenlere Allah Fırsat Vermesin”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmasına Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak, “Kardeşliğimize darbe vurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin” dedi.

Mardin’de ‘Kadının Değişen ve Gelişen Konumu’ toplantısının ardından AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin üzerinden bütün kadınlara selam etmeye geldiklerini söyledi. Mardin’in kendilerine tarihin bir emaneti olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Mardin bize tarihimizin bir emaneti, insanlığın bütün kültürlerinin kadim şehri, 7 bin yıllık 7 kültürün, 7 ayrı dilin merkezi Mardin insanlığın bütün birikim merkezidir. Bütün Mardin ve bütün Türkiye’nin kadına yönelik şiddet konusunda omuz omuza vermesi lazım. Kadına uzanan eller kırılsın. Mardin’den yükselen bu sese herkes kulak vermeli. Bütün kadınlarımız bizim için kutsal annelerimizdir. Bütün Mardin’i ve Mardinli kadınlarımızı bir kez daha selamlarken Türkiye’deki bütün kadınlara şiddetsiz yıllar diliyorum. Aziz Mardinliler bu vesileyle bu güzel şehirden bütün Türkiye’ye seslenirken bir kez daha diyorum şehrin estetiği mimarisidir. Mardin bu konuda en güzel yerdir. Nasıl şehrin estetiği mimari ise insanın estetiği de ahlaktır. Ahlakın en güzeli kadına, anneye, eşe, kız çocuğuna gösterilen muhabbette saklıdır. Aziz Mardinliler kadınlar gününden buradan bütün Türkiye’ye bir ses verelim. Kadınlara yönelik şiddet konusunda omuz omuza vermeye hazır mısınız? Hükümetin aldığı tedbirlere destek vermeye hazır mısınız, kadına el uzatanlara dur demeye hazır mısınız, annelerin ayaklarını öpmeye hazır mısınız, erkeklere sesleniyorum, eşlerinize hayat boyu muhabbetle beraber olmak istiyorum demeye hazır mısınız, eşlerinize muhabbetle muamele etme konusunda söz veriyor musunuz. Değerli bacılarım kadına yönelik şiddete omuz omuza vermeye hazır mısınız? Evimizde kız ve erkek çocuklarımıza sadece muhabbetle muamele etmeye hazır mısınız? Benim bir geleneğim var, eve gittiğimde yaptığım ilk şey uyuyan çocuklarımın yanına gidip alınlarından öpmektir. 4 çocuğumu hiçbir gece yok ki onları öpmeyeyim. Bugün eve gittiğinizde çocuklarınıza sarılıp erkek çocuklarının büyüdüğünde eşlerine muhabbetle sarılmaları için onları bağrınıza basın. Şiddeti görmesinler anlamasınlar” diye konuştu.

“ŞİDDETE İZİN VERMEME SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”

Mardin’den bir seferberlik başlattıklarını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara yönelik şiddete izin vermemek için başlattıkları seferberliğe destek istedi. Başbakan Davutoğlu, “Buradan bir seferberlik ilan ediyoruz, kadınlara yönelik şiddete hiç bir şekilde izin vermeyeceğiz. Yine bu güzel günde bu güzel mekanda kadınların huzurunda bir hususta daha sesimizi yükseltmeye çağırıyorum o da çözüm süreci. Onlarca yıldır bu topraklardaki annelerin evlat acısı yüreklerine düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005’de Diyarbakır’da yaptığı konuşma ile başlayan süreç en önemli noktaya geldi. Silahların bırakılması için bir çağrı yapıldı, bunu önemsiyoruz. Çünkü silahların konuştuğu yerde gönüller, diller konuşamaz. Türkiye’deki bütün kadınlara sesleniyorum, bu yeni döneme silahsız, şiddetsiz döneme sahip çıkınız. Değerli kadınlarımız, bacılarımız bir daha anne yüreklerine hiç acı düşmemesi için çözüm süreciğine sahip çıkacak mısınız? Türk, Kürt, Alevi gibi hiçbir ayrıma izin vermeyeceksiniz değil mi? Çözüm süreci üzerinden yeni bir kardeşlik Türkiye’si inşa etmeye hazır mısınız? Sizden beklentimiz ve bütün partilere çağrımız budur. Biz vatana sahip çıkacağız siz de Mardi’ne sahip çıkacaksınız ve hep beraber, birlikte Türkiye diyeceğiz. Yeni Türkiye’nin işaret fişeği budur, Mardin’de, Antalya’da, Edirne’de, Hakkari’de aynı türküler okunuyorsa işte kardeşlik budur. Kardeşliğimize darbe vurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Bu kardeşlik için çalışan bütün öncülere teşekkür ediyorum. Tüm insanlar kardeştir ayrım yapan kalleştir” şeklinde konuştu.

“ORTADOĞU’NUN BARIŞ MESAJI MARDİN’DEN YÜKSELECEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu’nun barış mesajının Mardin’den yükseleceğinin mesajını verdiğini belirterek, çözüm sürecinin şu anda Ortadoğu’nun tek barış projesi olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, “Bu güzel diyarda asırlarca her ırktan, her dinden insanlara kucak açmış Mardin’den bir kez daha bütün Ortadoğu’ya barış mesajlarının yükseleceği müjdesini buradan bir kez daha veriyoruz. Çözüm süreci şuan Ortadoğu’nun tek ve en barış projesidir. Bu topraklarda kin ve nefret dili olmasın diye gece gündüz çalışacağız. Çözüm sürecini kalıcı ve daimi barış yapmak için 7 Haziran’da AK Parti’ye en güçlü desteği vermeye hazır mısınız? 7 Haziran’da bir demokrasi desteği vermeye hazır mısınız? Biz de gece gündüz çalışmaya hazırız” dedi.

MARDİN’DEN KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında Mardin’den Kılıçdaroğlu’na seslendiğini belirterek, hiçbir zaman parti kapatmaya rıza göstermediklerini söyledi. Başbakan Davutoğlu, “Buradan Kılıçdaroğlu’na bir mesaj iletmek istiyorum, hani şu ’Suriyeli göçmenleri geri göndereceğim’ diyen Kılıçdaroğlu var ya şimdi Türkiye’de demokrasi savunmasına geçmiş. Partileri kapatılması konusunu açtı. Güya CHP ve MHP’nin kapatılması için bir çaba varmış. Biz AK Parti olarak birçok kapatma davasından geçmiş bir parti olarak, partilerin sadece halk tarafından açılıp, halk tarafından kapatılacağına inanırız. Hiçbir zaman bir partinin kapatılmasına rıza göstermeyiz. 2010 referandumunda parti kapatılmasını tümüyle imkansız hale getirecek bir anayasa reformu meclisten geçirmek istediğimizde MHP, CHP, BDP hayır dedi. Şimdi buradan bir çağrıda bulunuyorum. Mademki 5 yıl sonra aklınız başınıza geldi o zaman gelin yarın hep beraber bir anayasa değişikliği ile parti kapatılmasını tarihe gömelim” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ İRADEYE ENGEL OLMAYA ÇALIŞAN BÜTÜN ŞEBEKELER MARDİNLİ KONUŞACAK ONLAR DİNLEYECEK”

Konuşması sırasında kalabalığın sık sık slogan atıp paralel yapıya ve Fethullah Gülen’e yönelik göndermelerde bulunmasının üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Milli iradeye engel olmaya çalışan bütün şebekeler Mardinli konuştuğunda onlar dinleyecek. Gezi provokasyonları ile 17-25 Aralık olayları, 6-7 Ekim olayları ile milletin huzurunu bozan herkes bunun hesabını verecek. 30 yıllık terör ve şiddet döneminde Mardin sokakları o birliğini bozmadı, ama 6-7 Ekim olaylarında birileri gelerek sizin huzurunuzu bozmaya kalktı. İç güvenlik reformu olarak yasalaştırdığımız reformların amacı bir daha kimsenin bunları yapamaz hale gelmesidir. Molotoflarla binalarınızı yakan camilere; şiddet uygulayanlara karşı Mardinliler olarak destek veriyor musunuz? Özgürce toplantı ve gösteri hakkını kullanmaya evet derken, molotof kokteyline hayır diyor musunuz? Yüzlerini kapatıp gencecik çocukları 4. kattan atan zalimlere karşı huzur istiyoruz diyor musunuz? Biz de size diyoruz ki kim olursa olsun Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl’ü şiddete mahkum edemeyecektir. Ezeli ve ebedi kardeşlik için çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız. Çözüm süreci başarıya ulaştığında bütün Türkiye tekrar ayağa kalkacak. Çözüm süreci ile birlikte yeni bir dönem başlıyor. GAP eylem palanı ile bu yeni dönemde Mardin’le birlikte bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu şaha kalkacaktır” diye konuştu.

“SANDIĞA SAHİP ÇIKAN, VATANA SAHİP ÇIKAR”

Konuşmasının son bölümünde 7 Haziran genel seçimleri için halktan destek isteyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililerinin sandığa sahip çıkmasını istedi. Davutoğlu, “Sandığa sahip çıkan vatana sahip çıkar. Sandığınıza sahip çıkın. Birileri sandık üzerinden oyun oynamaya kalkacaktır. Onlara karşı vakur ve dimdik durun. Kim ne yaparsa yapsın sandık ile birlikte Mardin ve Türkiye’ye sahip çıkın. Oyunlarını boşa çıkarın” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim