• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8770.09 0.60
  • Altın: 2238.51 -0.27
  • Dolar: 32.3377 0.08
  • Euro: 35.0943 -0.26

Darıca’da Erzurum Coşkusu

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Erzurumlular Derneği gecesinde on binlerce insan sahile akın ederken, sahilde adım atacak yer kalmadı.
Darıca’da Erzurum Coşkusu

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın yanı sıra bölgeden çok sayıda siyaset ve iş adamlarının katıldığı gecede Nurullah Akçayır, Murat Yıldız, Veysel Sayan ve Enis Acar gibi Türk Halk Müziği’nin güçlü sesleri sahne alırken, Erzurum Yöresi Folklör Ekibi’nin gösterileri büyük beğeniyle izlendi.


rc6a1192.jpg

EDİP ZENGİN UNUTULMADI
Programda 15 Temmuz şehitlerinden Edip Zengin ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okutulurken, şehitlerimiz için binlerce insan el açıp dua etti. Darıca Erzurumlular Derneği tarafından şehitlerimiz anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

 

rc6a1462.jpg

KARABACAK YÖRESEL KIYAFETLERLE ALANA GELDİ
Programın açılış konuşmasını yapan Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Sıddık Topal etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen başta Başkan Karabacak olmak üzere herkese teşekkür ederek, “Milli mücadelenin başlangıç noktalarından olan Erzurum Kongresi’nden çıkan kararlar Kurtuluş Mücadelesinin temel taşlarından biri olmuştur. O günden bugüne geçen sürede bizlerde Milli Mücadele ruhuyla geleceğimize yön verme gayreti içindeyiz. Doğduğumuz yerleri unutmadan doyduğumuz yere hizmet için çalışıyoruz. Gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

rc6a1535.jpg


Programda selamlama konuşmasını Erzurum’un yöresel kıyafetiyle sahneye çıkarak yapan Başkan Karabacak’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Konuşmasına herkesi selamlayarak başlayan Başkan Karabacak  yaptığı selamlama konuşmasında, “bu akşam Dadaşlar diyarı Erzurum’dayız. Her karış toprağında tarih kokan, kaplıcalarıyla şifa dağıtan, aşıklar otağı, ozanlar diyarı Erzurum, İbrahim Hakkı Hazretleri, Aşık Reyhani, Aşık Sümmani ile Çifte Minareli Medresesi , Külliyesi ve kış turizminin merkezi Palandöken Dağı gibi bir çok güzelliği içinde bulunduran, milli mücadelenin temelinin atıldığı havası sert, insanı mert ,güzel Erzurum’un güzel insanları hepiniz şölenimize hoş geldiniz. Bu akşam Erzurumspor’u da unutmuyoruz. Şampiyon olan Erzurumspor’u tebrik ediyor yeni sezonda da başarılarının devamını diliyorum. Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında her akşam ayrı bir yörenin türkülerini dinliyor, oyunlarını izliyor ve kültürlerini tanıyoruz. Gecemize iştirak ederek bizleri onurlandıran sizlere teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum. Gecemiz hayırlı olsun.”şeklinde konuşarak vatandaşları selamladı.
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise kısa selamlama konuşmasında, “şehirler ve kültürleri birleştiren bu güzel ortamın hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikleri yapmak, binlerce insanı bir araya getirmek zordur, bu zorlukları bilen bir insan olarak bu güzel ortamda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Gecemiz hayırlı olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından geceye katılan protokol üyelerine plaket takdimi yapılırken, program folklör gösterisi ve türküler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

rc6a1711.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim