• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2507.077 0.93
  • Dolar: 32.5833 0.10
  • Euro: 34.8134 0.17

Darıca'da bayram hazırlıkları tamam

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kurban Bayramı öncesi ilçede bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, Kurban Bayramı’nın huzur içinde geçmesi temennisinde bulundu.
Darıca'da bayram hazırlıkları tamam

İlçede yaşayan vatandaşların huzuru için Darıca Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Başkan Karabacak,gerek kurban satış alanında ve gerekse kurban kesim noktalarında tüm eksikliklerin giderildiğini ve  bayram boyunca uzman ekipler tarafından sürekli olarak kontrol ve denetimlerin süreceğini belirtti. Başkan Karabacak ,Darıca Belediyesi’nin bütün birimlerinin  bayrama hazır olduğunu ifade ederek, “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından rutin olarak yapılan gıda ve temizlik denetimleri bayram öncesi artarak devam ediyor.Bayram boyunca zabıta ekiplerimiz vatandaşlardan gelen istek ve şikayetleri değerlendirerek vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi adına çalışmalarını sürdürecek. Bunun yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğümüz başta ana arteller olmak üzere, cami ve çevrelerinin temizliğini yapıyorlar.Mezarlıklar Müdürlüğü de aynı şekilde mezarlıklarda bakım,onarım ve temizlik faaliyetlerini sürdürüyor.” diyerek Darıca Belediyesi olarak bayrama hazır olduklarını ifade etti.
 
BAKAN IŞIK BAYRAMDA DARICA’DA
 
Darıca ilçesinde bayramlaşma programı bayramın ikinci günü yapılacak.Saat 10:00’da Darıca Çınaraltı’nda yapılacak olan Kent Bayramlaşması’na Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ta eşlik ederek , vatandaşlarla bayramlaşacak. Bayramlaşma programının ardından ise protokol üyeleri hastane ziyareti yapacaklar. Arefe günü ise ilçedeki şehitlikler ziyaret edilecek.
 
MEZARLIKLARA ARAÇ KALDIRILACAK
 
Darıca Belediyesi Pelitli ve Balçık Köyü’ne defnedilen Darıca’lı vatandaşların yakınları için  mezarlıklara araç kaldıracak. Arefe günü ve bayramın ikinci günü saat 14:00 da Darıca Kent Meydanı,Dr.Zeki Cd. Hastane önü, Zahit Kotku Parkı, Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi,Nenehatun Dörtyol,Osmangazi Çamlık Parkı ve F.Sultan Mehmet Cami önünden hareket edecek araçlarla ilgili olarak vatandaşlar 0262 745 59 53 nolu telefondan bilgi alabilirler.
 
BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİKTİR
 
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir de mesaj yayınlayarak vatandaşların Bayramı’nı tebrik etti. Birlik ve beraberliğimizin göstergesi ve sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden olan Kurban Bayramı’nın toplumumuzda özel bir yeri olduğuna vurgu yapan Başkan Karabacak mesajında şu görüşlere yer verdi.
 
“Ülke olarak sıkıntı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Kurban Bayramı’nın ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını artıracağına inancımız tamdır.İnsanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak, sevgi, saygı ve hoşgörüyle kucaklaşmalarına imkan sağlayan bayramlarımız, toplumumuzu ayakta tutan en önemli manevi değerlerimizdendir. Aynı zamanda toplumdaki sosyal  dayanışmayı da en iyi şekilde perçinleyen Kurban Bayramı ,insanlar arasındaki yardımlaşma ve kaynaşmaya da vesile olmaktadır. Millet olarak geçmişten günümüze ,büyük bir coşkuyla kutladığımız bayramların bir yenisine daha kavuşmanın mutluluğu ile ,tüm halkımızın ,Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, ülkemizve ve tüm dünyada huzur ve barışın egemen olması temennisiyle, Mübarek Kurban Bayramı’nın Yüce Allah’tan hayırlara vesile olmasını diliyorum.''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim