• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.64 0.10
  • Dolar: 32.3347 0.08
  • Euro: 35.1668 -0.08

Darıca Ramazan'a hazır

Darıca Belediyesi, ramazan ayı boyunca düzenleyeceği etkinliklerle ilçe halkına ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmayı hedefliyor.
Darıca Ramazan'a hazır

Değişik mahallelerde 11 farklı noktada düzenlenecek olan sokak iftarlarının yanı sıra, Kadir Gecesi’nde binlerce insan Darıca sahilde iftar sofrasında bir araya gelerek hep birlikte iftar açıp teravih namazını birlikte kılacak.

HER EVE SICAK YEMEK

Darıca Belediyesi “Her Eve Sıcak Yemek”  sloganıyla geçtiğimiz yıllarda başlattığı  uygulamaya bu yıl da devam edecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlara her akşam evlere servis yaparak sıcak yemek dağıtan Darıca Belediyesi bu yıl da ilçedeki 1500 aileye sıcak yemek dağıtarak ramazan ayını huzur içinde geçirmelerini hedefliyor.

MAHALLE HALKI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞACAK

Güzel bir gelenek haline gelen sokak iftarlarıyla mahalle halkını iftar sofrasında bir araya getirmeye devam edecek olan Darıca Belediyesi 11 farklı noktada iftar programı düzenleyecek. Mahalle halkının bir akşam da olsa hep birlikte iftar açmasına olanak sağlayan sokak iftarları mahalle halkından büyük ilgi görüyor. Darıca Belediyesi, Kadir Gecesi’nde ise 10.000 kişilik iftar sofrasında bölge halkını sahilde bir araya getirmeyi hedefliyor. Kadir Gecesi’nde düzenlenecek olan programda geçen yıl olduğu gibi bu yılda Enderun usulü teravih namazında binlerce insan aynı anda namaza duracak. Dünyaca ünlü hafızların yanı sıra ülkemizin güzide sanatçıları Kadir Gecesi’nde Darıcalılarla birlikte olacak.

OSMANLI ŞERBETİ  İLE AĞIZLAR TATLANACAK

Ramazan ayının ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Belediyesi olarak ramazan ayının ilçede birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir şekilde yaşanması adına tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti.

Başkan Karabacak  “yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekliyle yaşandığı ramazan ayında ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu mübarek ayı en iyi şekliyle yaşaması adına belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu mübarek ayda evlerinde ailece sıcak yemek yiyebilmeleri ve bu mübarek ayı huzur içinde geçirebilmeleri adına 1500 aileye sıcak yemek dağıtımı yaparak vatandaşlarımızın evlerinde ailece ramazan coşkusunu yaşamalarını hedefledik.  Sokak iftarlarıyla da mahalle halkımızı bir günlüğüne de olsa iftar sofrasında bir araya getirerek kaynaşmalarını hedefledik.

Başkan Karabacak, geçtiğimiz yıllarda  uyguladıkları ve vatandaşların büyük beğenisini kazanan teravih namazından sonra “Osmanlı Şerbeti” dağıtılması geleneğinin bu yıl da süreceğini müjdeleyerek, “Bizler Osmanlı ve Selçuk medeniyetlerinden gelme bir toplumuz, çok eskilere dayanan ecdadımızdan kalma güzel bir gelenek olan bu şerbet çeşmesi ile Darıca’da kültürümüze ait farklı desenleri görmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz. Ramazan ayına uygun şekilde ecdadımızın uyguladığı gibi her akşam Darıcamızın farklı bir camisinde teravih namazının ardından vatandaşlarımıza  şerbet ikramına devam edeceğiz. Camilerimizde mahyaların bakım ve onarımının yapılması, cami halılarının ve cami çevrelerinin temizliği, bakım ve onarımı gibi hazırlıklarla da ramazan aylarının gözbebeği camilerimizi hazır hale getirdik. Rahmeti ve bereketiyle tüm güzelliklerin yaşanacağı bir ay olması temennisiyle tüm halkımızın ramazan ayını tebrik ediyor, ülkemiz ve bütün ins

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim