• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Darıca Farabi den açıklama: ‘’Rutin Uygulama’’

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Nihat Üstüner, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Kardiyoloji servisinin personel yokluğu nedeniyle kapandığına dair yazılı basında bazı haberlerin yer alması ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Darıca Farabi den açıklama: ‘’Rutin Uygulama’’

Üstüner yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;’’ 

Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesi ilimizin batısında yer alan, aylık ortalama 1800 Yatan hasta, 110 bin civarında muayene sayısı ile bölgede ki 2. Basamak sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını vermektedir. Hastanemizin Kardiyoloji servisinin personel yokluğundan kapanması diye bir olay ise  kesinlikle söz konusu değildir. 

“Rutin bir uygulamadır”

Yaz aylarında veya uzun tatil dönemlerinde hastanelerde yatan hasta sayısı azaldığından, hem azami sayıda personeli izne çıkarabilmek hem de bu süre zarfında kışın yoğunluktan fırsat olmayan servislerdeki bakım, onarım ve tadilatları yapılabilmek için bazı servisler birleştirilerek bir arada hizmet verilir. Bu kamu özel neredeyse tüm hastanelerde hizmetin aksamaması için yapılan rutin bir uygulama olup, bir taraftan hizmet devam ederken diğer taraftan bu çalışmaları yapmanın başka bir yolu da yoktur.

“Hastanemiz Kardiyoloji Servisinin kapatıldığı iddiası kamuoyunu yanıltıcı bilgidir ”

Hastanemizdeki Kardiyoloji servisi de aynı katta bulunan İç Hastalıkları servisi ile bu yaz dönemine mahsus birleştirilmiştir. Yani iki servisin tüm personeli bir araya toplanarak hem İç Hastalıkları hem Kardiyoloji hastalarına tek serviste hizmet verilmiş, bu süre zarfında da diğer serviste iklimlendirme sistemi, elektrik tesisatı, boya ve diğer bakım onarım çalışmaları tamamlanmıştır. Bakım onarım çalışmaları tamamlandığından Ekim ayı itibarı ile her iki servis eski haliyle hizmet vermeye başlayacaktır.

“Hizmet Aralıksız Devam Etti”

Kardiyoloji servisinin kapandığı iddia edilen tarihlerde Kardiyoloji uzmanlarımız tarafından 54 hasta yatarak tedavi edilmiştir. Görüldüğü gibi servis kapanması falan söz konusu değildir. Bu bilgiler tamamen yanıltıcıdır. Hizmet aralıksız devam etmiştir.

Genç sağlık personelinde atanmaya bağlı yer değişiklikleri fazla olduğundan hastanemizde de zaman zaman personel eksikliği yaşanmakta, ancak bakanlığımız tarafından hızla tamamlanmaktadır. Hasta memnuniyetinin yüksek olduğu hastanemizde çalışanlarımız tarafından büyük bir özveri ile verilen nitelikli sağlık hizmetlerinin görmezden gelinmesinin halkımızın ve personelimizin moralini bozmanın ötesinde kimseye bir yarar sağlamayacağını düşünüyoruz. Zaman zaman aksaklıklar olabilir ama tüm personelimizle sağlık hizmetini hep en iyi şekilde sunmanın çabası içinde olduğumuzun bilinmesini isteriz. Halkımızın gönlünü ferah tutmasını, bu tür şayialara itibar etmemesini rica ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim