• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9051.52 2.78
  • Altın: 2297.773 0.96
  • Dolar: 32.3261 0.23
  • Euro: 35.0684 -0.11

Darıca 15 Temmuz ve sonrasını konuştu

Gazeteci Melih Altıok ve siyasetçi Savcı Sayan Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde Kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide Darıcalılarla buluştu.
Darıca 15 Temmuz ve sonrasını konuştu

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki Türkiye gündemini vatandaşlarla değerlendiren Sayan ve Altınok önemli açıklamalarda bulundular. Savcı Sayan 15 Temmuz’un İşgal girişimi olduğunu belirtirken, Altınok da bu süreçte birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTILAR

Salonu tamamen dolduran Darıcalılar merak ettikleri konulara Sayan ve Altınoklar’a sordukları sorularla cevap aradılar. Savcı Sayan 15 Temmuz’da ülkemizde ki birlik ve beraberliğin hedef alındığını ifade ederek, “Bizim birlik ve berberliğimizi istemeyenler her seferinde bir piyon kullanıyor. Türkiye, Müslüman ülkelerin moral merkezi. Türkiye’nin sırtı yere gelmiyor. Hangi olay başımıza gelirse Türkiye, Allah’ın yardımıyla kurtuluyor. Gezi’yi, 17-25 Aralık’ı yaşadık. Bunların hepsi bir plan dahilinde Türkiye düşmanları tarafından yürütülüyor. Bu ayak izleri, FETO şeytanının. Ama akıl ABD ve İngiltere. FETO şeytanı bunları tek başına yapacak bir adam değil. Bünyesi, gücü, aklı, yeteneği buna yetmez.”dedi.

Anadolu insanının başka vatanı olmadığını, ABD’nin Öcalan’ı verip FETO’yu aldığını ifade eden Sayan, “15 Temmuz’da herkes kendini tankın topun önüne attı. Bizim orta kesim dediğimiz insanlar, ABD’de evleri yok, gidip orada yaşayamazlar. Bizim başka vatanımız yok. Dokundukları zaman can damarımıza dokunuyorlar. Herkes vatanını sever. Ama bizim sevmenin dışında, bir de gidecek yerimiz de yok. Bu vatan bizim namusumuz. Bu namusumuza leke sürmek isteyenler var. Öcalan’ı verip, FETO’yu aldılar. Baktılar ki Apo’nun işi bitti Türkiye’ye getirdiler. Onun yerine FETO’yu aldılar. Çünkü FETO şeytanının bize sokulması daha kolaydı. İslam’ı kullanıyordu.”sözleriyle 15 Temmuz’un işgal girişimi olduğunu söyledi.

ÖNEMLİ OLAN YERLİ VE MİLLİ OLMAK

Gazeteci Melih Altıok ise kimin hangi siyasi görüşe sahip olduğunun hiç bir öneminin olmadığını belirterek, önemli olan devletin yanında durmak olduğunu söyledi. Altınok, “Türkiye’de hangi siyasi görüşe sahip olduğunuzun önemi yok. Önemli olan yerli ve milli olmakmış, 15 Temmuz’da bunu gördük. O kadar kritik bir süreçten geçiyoruz ki ulusal güvenlik çok önemli. Bu ülkenin özgürlüğünü düşünen insanlarız. Şucu, bucu demenin hiç bir anlamı yok. Ben geçmişim olarak sol çevreden geliyorum, hala daha o çevrede yaşıyorum. Bu saatten sonra her konuya yaklaşımda sağduyulu olmak gerekiyor. Dünyanın en sağduyulu milletimizi olduğumuzu herkese gösterdik. Halkımız kendine silah çeken Pensilvanya’nın askerilerine gerekli cevabı verdi. Dünyanın hiç bir yerinde bunu göremeyiz.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Programın sonunda Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak konuklara teşekkür ederek günün anısına Gönül Birliği Kapısı maketi hediye ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim