• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2310.792 1.53
  • Dolar: 32.3393 0.28
  • Euro: 35.0674 -0.07

Darbecilere sinirlenen vatandaş tank yaptı

Kendi imkanlarıyla arazi aracı yapan bir vatandaş, darbe girişiminin ardından yaptığı aracı tanka çevirdi.
Darbecilere sinirlenen vatandaş tank yaptı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Cemil Subaşı, çetin geçen kış şartlarında kullanmak üzere kendi imkanları ile paletli arazi aracı yaptı. Aracı yapmaya 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta önce başladığını söyleyen Subaşı, darbe girişiminin ardından aracı tank gibi görünecek şekilde düzenleme kararı aldı.

"MİLLETE MOTİVASYON OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM"

Darbe girişimi öncesinde hobi olarak bu işe başladığını aktaran vinç operatörü Cemil Subaşı,“Tank haline getirmeden önce bunun paletlerini yapmıştım. O zamanlar hobi amacıyla yapmıştım bunu. Ben Kartepe’de yaşadığım için karda, çamurda, batakta, suyun içinde gezmek amacıyla dağları gezmek için yaptım. Ormanı, doğayı çok seviyorum. Hobi amacıyla yapıp kenara koymuştum. Ama darbe olduktan sonra hani ‘Jeton düştü’ derler ya. Bana da öyle oldu. ‘Ben bunu yapayım. Bitireyim. Hem millete motivasyon olur’ diye düşündüm. Hemen başladım. Oğlumla beraber iki gün içerisinde şasesini, motorunu falan aldık. O şekilde bitirdim. Sonra çıkıp mahallede deneme amaçlı tur attım” dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN YAPMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

Deneme sürüşü sırasında komşularından birinin kendisini görüntüleyerek sosyal medyaya koyduğunu söyleyen Subaşı, “Bunu çok beğenenler oldu. Bir baktım 120-130 bin kişi izlemiş. İnsanların çok ilgisini çekti. Arayanlar, soranlar var. Tebrik edenler, takdir edenler var. ‘Böyle şey olur mu?’ diyenler de var. Ben hiçbirine aldırış etmiyorum. Bu milletin motivasyona ihtiyacı var. Bu millet, bu vatanın sahipsiz olmadığını bilmeli. İki günde tankı yapan, yarın ne yapar. Tankın önüne silahla çıkan adam, 2 günde tank yapıyorsa yarın daha da iyisini yapar. Elimde olan imkanlarla ben iki günde bunu yapabiliyorsam, Türk milletinin yapamayacağı hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.

ARAÇ TANK SİSTEMİYLE ÇALIŞIYOR

Yaptığı aracın çalışma sistemini de anlatan Cemil Subaşı, “Araç defransiyel sistemiyle işliyor. Defransiyel şaseye kaynaklı. Sağ ve sol fren sistemiyle çalışıyor. İki tarafa da en arkaya ve en öne fren koydum. Ben askerde tankçıydım. Tankların da fren sistemi böyledir. Mesela sağ freni kitlediğinizde o tarafa manevra yapıyor. Paletleri de profillerle çark haline getirdim. O şekilde içini çalıştırıyor. Buna lastikleri takmamın amacı, suda da gidebilmek amacıyla. Lastikler kendi balanslarını alacak. İçeri su almadığı sürece paletler de çark vazifesi görecek ve suda da gidebilecek. Ama çamurda gitmek istediğimde lastikleri söküp oraya dişli takabiliyorum. Ben burada normal araba ile çıkamayacağım yerlerde geçici olarak testini yaptım. Şu anda aşama aşama ilerliyorum. Ben bunun daha iyisini de yapabilirim ama işten fırsatım olmuyor. Sabah gidip akşam geliyorum. Boş zamanlarımda ben bunu yapıyorum. Ama bitirdiğim zaman suda, çamurda, batakta, her yerde eşle, dostla gezi amaçlı kullanacağım” ifadelerini kullandı.

1_9966_3.jpg

2_3489_1.jpg

4_9673_1.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim