• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2302.487 1.17
  • Dolar: 32.3176 0.25
  • Euro: 35.0997 0.08

Dalya Ofer’in Müslüman Olduğu Ortaya Çıktı

İsrailli ünlü iş adamı Samy Ofer’in oğlu Dalya Ofer’in Müslüman olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de yaptığı yatırımlarla da tanınan dünyanın sayılı zenginlerinden İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer’in oğlu D...
Dalya Ofer’in Müslüman Olduğu Ortaya Çıktı

İsrailli ünlü iş adamı Samy Ofer’in oğlu Dalya Ofer’in Müslüman olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de yaptığı yatırımlarla da tanınan dünyanın sayılı zenginlerinden İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer’in oğlu Dalya Ofer’in, uzun süre önce Müslüman olduğu öğrenildi. Ofer, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada 5 yıldır Müslüman olduğunu belirtti. Sami Ofer’in ölümünün ardından mirasının açıklanması ve Dalya Ofer’in 18 milyar dolarlık mirası reddetmesi tüm dünyada konuşulmuştu. Sammy Ofer, şirketinin yüzde 52,4’lük kısmını yıllardır vicdan azabı çektiği ve yüzünü hiç görmediği ikinci eşinden olan oğlu Dalya Ofer’e bırakmıştı. Dalya Ofer, Ofer Kardeşler Grubu’nun başına gelmiş ve 18 milyar dolarlık kişisel servetin ortağı olmuştu. Vasiyet gereği Dalya, ailenin nüfusuna girdikten sonra bu hakka sahip olacaktı. Dalya Ofer hayatı boyunca hiç görmediği iki ağabeyi Eyal Ofer ve Idan Ofer’i böylece tanımış oldu. Kardeşler arasında büyük bir miras kavgası patlak verirken Dalya Ofer, bir süre sonra Ofer Holding’de başkanlık koltuğuna oturdu. Ofer kardeşlerin arasındaki kavganın büyümesinden kısa bir süre sonra Dalya Ofer, Sammy Ofer’in 18 milyar dolarlık servetini reddetti, Holding’den ve lobiden istifa etti.

Konu, medyada kardeşlerin Dalya Ofer’e Müslüman olduğu için baskı ve komplo kurduğu şeklinde yer aldı. Şirket çalışanlarından Yasef Beraha yaptığı açıklamada Dalya Ofer, Dubai Kraliyet ailesi üyesi Hamdan Al-Maktoum ile yıllardır görüştüğünü kendisi aracılığı ile Mekke’de Umre yaparak Müslümanlığı tanıdığını ve Müslüman olduğunu belirterek, "Kardeşleri Dalya’yı küçük düşürmek için her yolu denediklerini fakat Eyal ve Idan, Hamdan Al-Maktoum Dalya’nın yanında yer aldığı için ve ondan çekindikleri için çok ileriye gidemediler" dedi. Dalya Ofer’in ayrıca şirketin başkanlık koltuğuna oturmasına sürekli karşı çıkan bir lobi olduğu da belirtildi.

DALYA OFER’İN NEDEN TÜRKİYE’YE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler mezunu olan Dalya Ofer’in Ortadoğu politikası üzerine tez yapmak üzere Türkiye’ye geldiği ve bu sırada İstanbul’u çok beğendiği kaydedildi. Ofer, Türkiye’de bir siyasi partinin strateji uzmanı, iki holdingin strateji danışmanı olarak da çalıştı ve Türkiye’ye yabancı yatırımcılar çekti. Türk ekonomisine destek vermek için çaba gösterdi.

Hamdan Al-Maktoum’un Türkiye’ye yatırım yapmasının gerekçesi olarak Dalya Ofer’in İstanbul’a yerleşmesi gösterilirken, Ofer’in Al-Maktoum’dan ayrılmak istediği ama Al-Maktoum’un bunu kabul etmediği belirtildi. Mütevazı, normal bir hayat sürdüğünü ve böyle yaşamak istediğini paylaşan Dalya Ofer, insanî yardım çalışmaları ve hayırseverliğiyle biliniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim