• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9050.24 2.77
  • Altın: 2297.773 0.96
  • Dolar: 32.3261 0.23
  • Euro: 35.0684 -0.11

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: “Dünyanın Hiçbir Yerinde Görmedim”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bazı medya organlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direkt şahsını, ailesini ve özel hayatını hedef aldığını söyleyerek, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey gör...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: “Dünyanın Hiçbir Yerinde Görmedim”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bazı medya organlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direkt şahsını, ailesini ve özel hayatını hedef aldığını söyleyerek, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görmedim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Washington’da düzenlediği yıllık konferansta konuştu. Konuşmasında Suriye, Filistin, Yemen ve Ukrayna gibi ülkelerde yaşanan krizlerin yanı sıra Türkiye’deki 7 Haziran seçimleri, AB süreci, PKK’nın silah bırakması, yeni anayasa ve başkanlık sistemine değinen Kalın, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da cevapladı.

"MISIR HALKIYLA SORUNUMUZ YOK"

Kalın, Mısır ile ilişkilere yönelik bir soruya, “Mısır halkıyla bir sorunumuz yok. En son Mısırlı yetkililer, Mısır vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat etmemelerini öngören bir takım kısıtlamalar getirdi. Ben de Mısır halkıyla bir problemimiz olmadığını ve ne zaman isterlerse Türkiye’ye gelebileceklerini ve geldiklerinde evlerinde olacaklarını söyledim. Mısır gibi büyük bir ülkeyi kilit altına alamazsınız. Mısır, jeopolitik konumu ve kültürel tarihiyle Arap ve Müslüman dünyasında en önemli yere sahip ülkelerden bir tanesi. Mısır bundan daha iyisini hak ediyor. Biz de insanların siyasi görüşleri nedeniyle hapsedilmediği, gülünç, anlamsız idam cezalarının verilmediği ve Mısır halkı ile yetkilileri ile iyi ilişkilere sahip olduğumuz zamanların gelmesini dört gözle bekliyoruz. Ancak bu, mevcut rejimin yalnızca bizimle değil dünyadaki diğer ülkelerle de ilişkileri normalleştirebilmesi için atması gereken bir takım adımlara bağlı” cevabını verdi.

“TÜRKİYE, SURİYE’DEKİ HİÇBİR GRUBA SİLAH GÖNDERMEMİŞTİR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye’nin Suriye’ye silah gönderdiğine yönelik iddiaların sorulması üzerine, söz konusu krizin başlangıcından beri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı tarafından bu konu hakkında defalarca dile getirilen açıklamanın net olduğunu belirterek, “Türkiye, Suriye’deki hiçbir gruba silah göndermemiştir. Gönderilenler daha evvel de açıkça ifade edildiği üzere insani yardımdır” diye konuştu.

“BİR DÖNEM 120 GAZETECİNİN HAPİSTE OLDUĞUNU SÖYLÜYORLARDI…”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kendisine Türkiye’deki basın özgürlüğüne ve hapsedilen gazetecilere ilişkin bir soru yöneltilmesi üzerine bu konunun Türkiye için AB sürecinin bir parçası olarak da önem taşıdığını söyledi. Türkiye’deki medyanın ifade özgürlüğü adı altında tekel konuma gelmeye çalıştığına dikkat çeken Kalın, bazen de hükümetlerin ve çeşitli güçlerin medyanın aşırı tesirine karşı mücadele adı altında ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalıştığını söyledi. Kalın şöyle devam etti:

“Ancak Türkiye’de gazetecilerin hapsedildiğine dair haberler ne yazık ki muazzam derecede abartıldı ve son yıllarda siyasi propaganda için bir araç haline getirildi. Uluslararası gazeteciler birliği üyeleri Türkiye’yi ziyarete geldiklerinde bize hapisteki gazetecilerin listelerini verdiler. Biz de bu listeleri kontrol ettik ve listede bulunanların hiçbirinin ne hapiste olduklarını ne de gazeteci olduklarını belirten resmi herhangi bir kayda ulaşamadık. Bu nedenle bu listeleri pek çok defa revize etmek zorunda kaldılar. Bir dönem 120 gazetecinin hapiste olduğunu söylüyorlardı ben de bunların kim olduklarını ve nerede olduklarını sordum. Kayıtlarımızı kontrol ettik ve bu sayıyı yine revize ederek 60’a düşürdüler. Daha sonra ‘Özür dileriz, hata yaptık’ diyerek yeniden revize ettiler. Çünkü Türkiye’den aldıkları bilgiler en başından beri hatalıydı. Sonra bu sayıyı 30’a indirdiler. Son olarak da hapiste olan 11-12 kişi olduğunu söylediler. Fakat bu bile tartışmaya açık çünkü bu insanlardan bazıları 1990’lardan beri hapisteler. Ve bu kişilerin gazetecilikle alakaları yok. Çoğu terörizm suçlamalarıyla hapis yatıyorlar. AK parti daha iktidara gelmeden önce 1990’lı yıllarda işledikleri suçlar nedeniyle hüküm giymişler. PKK veya DHKP-C gibi terör örgütlerinin üyeleriymiş. Ancak kendilerini gazeteci olarak tanıttıkları için insanlar da buna inanmış.”

Kalın, Türkiye’de yüzlerce gazete ve derginin, onlarca televizyon ve radyo kanalının görüşlerini özgürce ifade edebildiğini belirtti. Fakat Kalın, Cumhurbaşkanını eleştiren bazı medya organlarının, Erdoğan’ın direk şahsını, ailesini ve özel hayatını hedef aldığına dikkat çekerek, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görmedim. Amerikan ve Avrupa medyası hakkında biraz bilgiye sahibim ve buna benzer bir örneği asla bulamazsınız. Türkiye’de yaşanan düşük seviyeli saldırılar ile şantaj ve karalama kampanyalarını demokratik medeni toplumlarda göremezsiniz. Bir gazetenin, bir başbakanın 11 yaşındaki kızının resmini kapak yaparak onu karalama kampanyasının hedefi yapmasını bir hayal edin. Buna tepki gösterince de medyaya karşı sert davranıyoruz diye eleştiriliyoruz. Bunun gibi bir şeye nasıl tepki gösteremeyiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim