• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8792.48 0.85
  • Altın: 2238.284 -0.27
  • Dolar: 32.3368 0.08
  • Euro: 35.0772 -0.37

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anlatıldı

İzmit Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye konulu konferans düzenlendi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anlatıldı

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye konulu konferans İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın katılımıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YOĞUN KATILIM

Yoğun katılımın sağlandığı programda, Moderatör Tarkan Zengin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz ve Gazeteci Yazar Halime Kökçe konuşmacı olarak yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirmenin yapıldığı programın devamında, konukların soruları yanıtlandı.

SİYASİ TERCİHİN ÖTESİNDE BİR KONU

Programın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için çok önemli olan halk oylamasında vatandaşlık görevimizi layıkıyla yapalım istiyoruz. Herkesin hem geçmişine hem de geleceğine sorumluluğu var. Bu emaneti en iyi şekilde korumanın sorumluluğu var. Şuan içinde bulunduğumuz durum siyasi bir tercihin çok ötesinde bir şey. Bu tercihin tarafları var. Bu taraflarda bazı siyasi partiler bulunuyor. Başka tarafları da var. Türkiye üzerinde hedefleri olan yapıların ve devletlerin de taraf olduğunu görüyoruz. Bu yüzden daha titiz davranmalıyız.

TARİHİ BİR TERCİH YAPACAĞIZ

Milletvekilliği yaptığım dönemlerde dünyadaki gelişmiş ülkelerde ki demokratik meclis yapılarını inceledim. Parlamentoları gördük. Yaptığımız raporlarda bizim sistemimizde bir terslik olduğunu gördük. Bunu geçmişteki siyasi liderler de apaçık ifade etti. Tarihi bir tercih yapacağız. Hem ülkemizin bugünü hem yarınları olacak bir gelişmeyi getirecek kararı vermesi gerekiyor. Bu millet bin yılı aşkın süredir kurduğu bütün devletlerde tüm virajları başarıyla almış, çok zorlukların üzerinden gelmiş bir millet. Vatanına, milletine, değerlerine sahip çıkmış bir millet ve Allah’ın izniyle yine başaracak” ifadelerini kullanarak konularına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

16 NİSAN ÖNEMLİ BİR EŞİK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Ülkemiz için çok önemli bir süreçle ilgili bir konu hakkında hocalarımız bizi bilgilendiriyor. Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine daha hızlı ilerleyebilmesi için 16 Nisan’ın önemli bir eşik olduğuna inanıyoruz” dedi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “15 Temmuz darbe girişiminde dünya tarihine geçecek inanılmaz işler başarıldı. Tankın önüne yatan, kurşun çıkan askerin üzerine yürüyen, top mermisini eliyle tutmak isteyen insanlarımız var. Başka bir yerde yok” dedi.

15 TEMMUZ ÜMMETE YÖNELİK BİR OPERASYONDU

Bağlı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sadece ülkeye değil, aynı zamanda ümmete de yönelik bir operasyon olduğuna işaret ederek, “O gün milletimiz tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık sergiledi. Parlamenter sistem, milletin oyunu verdiği kişilerle aradaki bağı koparan kişilerdir. Bu sistemde demokrasi var gibi görünüyor ama sistem vesayetin elinde. Bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sayesinde başarı oldu, sistem sayesinde değil. Refah partisinin kapatılmasında olduğu gibi yeni sistemde cuntanın değil, halkın denetimi olacak” dedi.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

Gazeteci Yazar Halime Kökçe, “Bizim bir parti bağımız yok ama bu meseleyi bir memleket meselesi olarak algıladığımız için salon salon dolaşıp anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin yıllarca kazandığı şeyleri bir gecede kaybetmemesi için bir sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Hayır cephesi küçük olsun bizim olsun, statüko tarafını temsil ediyor. Evet diyen merkezine halkın iradesini koyuyor” ifadelerini kullandı.

BİZ GENÇLERE GÜVENİYORUZ

T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz, yeni anayasanın içeriği hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın selamını iletiyorum. Türkiye yıllarca yönetim sorunu yaşadı. 18 yaşındaki bir gence tüm sorumlulukları yüklüyorsunuz neden seçilme hakkı vermiyorsunuz ? Gençlere neden hakaret ediyorsunuz? Biz gençlerimize güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.

İLK KEZ İPLER MİLLETİN ELİNDE

Küçükyılmaz, “Millet artık bir şeyin farkına vardı. Her 10 yılda bir darbe yaparak sen bu memleketin düzenini değiştiremezsin. Sen bu memleketin anayasasını değiştiremezsin. Bu milletin anayasasını bu millet yapar. Mevzu budur. Çünkü bu ülkede bugün 1924’ten beri ilk kez millet anayasa yapıyor. 1924’ten beri ilk kez artık ipler milletin elinde. Bugüne kadar 1961 ve 1982 anayasasını darbeciler yaptı.

ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİNİ OYLUYORUZ

Darbe yapan kendisinin yargılanmasının önünü kapatmak için aynı zamanda anayasa da yapmaya kalktı. İşte bugün ilk kez millet bu ölçüde büyük bir anayasa değişikliğini oylayacak. Şükür ki bu kez darbeciler değil, onları tarihin çöp sepetine yollayan milletimiz bir Anayasa değişikliği gerçekleştiriyor. İşte 16 Nisan bu açıdan çok önemli. Çocuklarımızın istikbalini oyluyoruz. Tarihi bir dönüm noktasından geçiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim