• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Cumhurbaşkanından O Sözde Sanatçıya Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumeli Hisarı’ndaki mescidin onarılmasına tepki gösteren oyuncu Defne Halman’a ve ona destek veren bir kısım medyaya tepki gösterdi.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanl...
Cumhurbaşkanından O Sözde Sanatçıya Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumeli Hisarı’ndaki mescidin onarılmasına tepki gösteren oyuncu Defne Halman’a ve ona destek veren bir kısım medyaya tepki gösterdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşmasında “Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim” diyen tiyatro oyuncusu Defne Halman’ı eleştirdi. Erdoğan, “İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in yadigarı bir hisar var. Bu hisar fetihten önce yapılmıştır. Bu hisarın asıl adı ’Boğazkesen Hisarı’dır; bugünkü Rumeli Hisarı. Ecdadımız bu hisarın bünyesinde de hizmetliler için bir mescit inşa ettirmiş. Ben belediye başkanı iken bunu yaptırmak istemiştim. Fatih tarafından yaptırılan bu mescit depremden dolayı yıkılıyor ve geriye sadece minare kalıyor. İyi ki minaresi kalmış ki buranın mescit olmadığı iddia edilirdi. Fatih’in emaneti olan bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışıyor, inşası şuanda sürüyor. Bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Yapanlardan Allah razı olsun. Bakıyoruz; bir ödül töreninde sanatçı iddiasında olan biri çıkıyor diyor ki ‘biz buna izin vermeyiz’. Sen kimin bağından kimi kovuyorsun? Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyordu. Paralel yapının gazetesi de bunlara destek oluyor. Fatih’in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlar ve bunların istismarı yapanlar, Gezi olaylarındaki işbirliklerini alenileştirdiler. Bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih’in mirasını engellemeye çalışıyorlar. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Ecdadımızın emanetlerini her yerde ihya etmeye devam edeceğiz. Buna kimse mani olamayacak” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA CHP BEYANNAMESİNDEKİ O İFADELERİ SORDU

Erdoğan, iktidar olmaları durumunda imam hatip liselerini kapatacakları iddialarını reddeden Kemal Kılıçdaroğlu’na da CHP’nin seçim beyannamesi üzerinden yüklendi. Cumhurbaşkanı, “Bakın şimdi konuşma yapıyor, ’benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok’ diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Hangisine inanacağız? Ağzından çıkana mı yayınladığın o beyannameye mi? Orada ne diyor, ’1+8+4’ diyor. Bu ne anlama geliyor; imam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bunu çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin, bu milletin inancı için, tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim