• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

“Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklama Yapılmaz”

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Umut Kılıç hakkında tutuklama talebi isteyen savcıya ve tutuklama kararı veren hakime eleştirilerde bulundu.Sakarya’da Barolar Birliği tarafından düzenlenen program...
“Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklama Yapılmaz”

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Umut Kılıç hakkında tutuklama talebi isteyen savcıya ve tutuklama kararı veren hakime eleştirilerde bulundu.

Sakarya’da Barolar Birliği tarafından düzenlenen programa katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Umut Kılıç’ın tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, “Bir savcı, suçsa suç söylüyorum kraldan çok kralcı ki Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre kraldan çok kralcı demek eleştiri hakkım içindedir. Bilmeyene bunu da deste deste gönderirim. Tutuklama talebiyle hakime gönderir. Bir Sulh Ceza Hakimi ki kraldan çok kralcı, ki bu da suç değildir. Suç olduğunu düşünen bir savcı çıkarsa kendisine Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini gönderirim, okur öğrenir. Böylece memlekete faydası dokunur” dedi.

“CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNUN DAVA KONUSU YAPILABİLMESİ İÇİN ADALET BAKANLIĞININ ÖNCELİKLE İZİN VERMESİ GEREKİR”

Tutuklama kararı veren hakim hakkında sert eleştirilerini sürdüren Feyzioğlu, “Bak sayın sulh ceza hakimi. Sayın’ı da hakim sıfatını taşıdığın kadron için söylüyorum. Orantılılık orada aranmaz, orantılılık verilecek olası ceza ile uygulanan tedbir arasındadır. Cumhurbaşkanına hakaretten söz ediyorsun, aç oku cumhurbaşkanına hakaret suçunun dava konusu yapılabilmesi için Adalet Bakanlığının öncelikle izin vermesi gerekir. İznin verilip verilmeyeceği bir aşamada cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklama yapılmaz. Ama bilmek ya da bilmemek gibi bir kaygın yok, anladığım kadarıyla. Sadece kraldan çok kralcı olmaya çalışıyorsun” diye konuştu.

“TARİHE KARA LEKEYLE GEÇECEKSİN”

Feyzioğlu, “Ceza verilse bile hükmün geri bırakılmasına tabi olacak bir cezada hangi hukuk kuralı sana orantılılık var dedirtti. Cevap veriyorum hukuk kuralı dedirtmedi. Hukuk kuralı dedirtmez. Senin aklında başka bir kural var, o dedirtir. Üzgünüm tarihe bu kara lekeyle geçeceksin” ifadelerini kullandı.

“UMUT KILIÇ AVUKAT DİYE TUTUKLANMIŞTIR”

Umut Kılıç’ın ‘Avukatın burnunu sürtelim’ diye tutuklandığını savunan Feyzioğlu, “Bir hakimin benzer cümleleri sarf etmesi durumunda tutuklandığını hiç görmedik. Avukat diye tutuklanmıştır. Avukat diye arkadaşımızı tutuklayan zatı muhterem ve benzerleri emekli oldukları gün, bizim aramıza girmek üzere dilekçe vermek yarışına girmektedir. Buradan sesleniyorum sizi almamak için elimizden gelen her şeyi hukuk kuralları çerçevesinde yapacağız” şeklinde konuştu.

Hakimin odasının önündeki duvarlara yazılar yazılmasını haklı ve doğru görmediğini ifade eden Feyzioğlu, “Duvarlara yazılar yazmak, adliyenin içinde hakimin odasının önünde sloganlar atıp eylem yapmak bizim tarzımız değildir. Bu cümlelerimden kim rahatsız olacaksa da buyursun olsun. Kim Türkiye Barolar Birliği dışında kendi başına, kendi temsil ettiği irili ufaklı örgütlü yapılar adına hareket ediyorsa meslektaşımızın durumunu kendi siyasi propagandasına alet etmektedir. Gencecik bir avukat meslektaşımızın geleceğini hiç kimsenin siyasi propaganda malzemesi yapmasını da doğru bulmayız, izin vermeyeceğimizi de herkesin bilmesini isteriz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim