• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9056.11 2.83
  • Altın: 2300.965 1.10
  • Dolar: 32.313 0.21
  • Euro: 35.1123 -0.00

Çözüm Süresinde Kararlılık Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz” dedi. Kars’ta halka seslenen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “1987 yılında eşim mecburi hizmet için buraya g...
Çözüm Süresinde Kararlılık Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Kars’ta halka seslenen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “1987 yılında eşim mecburi hizmet için buraya geldiğinde burada aylarca kaldım. Küçük kızım ve eşimle Kars’ın yaylalarını dolaştım. Bu toprakların feyzi başka. Kars burada medeniyetin tohumunun atıldığı yerdir. Kars milli birliğimizin, beraberliğimizin sembol şehridir. Kars’a baktığımızda doğudan yükselen güneşi görürüz. Kars bize Asya’nın derinliğini, Avrupa’nın ufuklarını ortaya koyar. İşgal dönemlerinde inançla direnmiştir Kars. Milli birliğin ve bütünlüğü en iyi Kars anlar. Milli birlik ve beraberlik diyecek miyiz? Milli iradeyi dimdik ayakta tutacak mıyız? Ayrımcılık yapanlara bu millet tek yürektir diyecek miyiz? AK Partiye üçte üç Kars hediyesi verecek miyiz?” dedi.

Davutoğlu, “TANAP projesi ile Azerbaycan’ın gazını alıyoruz Avrupa’ya götürüyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demir yolunu Avrupa’ya bağlıyoruz. Biz bu birliği beraberliği her zaman Kars merkezli olarak Kafkaslar’da sürdüreceğiz” diye konuştu.

AK Parti’nin edep, haya, ahlak, erdem, irfan hareketi olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, “Sarıkamış’a yürüyenlerin torunları birdir. Fitne odaklarına karşı kardeşliğimizi koruyacak mıyız. İşte çözüm süreci budur. Ne olacak diyorlar. Çözüm süreci millete mal olmuş. Milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. 78 milyon kardeşimizi bir ve beraber kılacağız. Bir hesap muhasebe günüdür. Bazıları gelip buraya milliyetçilik üzerine konuşabilir. 2001 Türkiye’si nasıl bir Türkiye’ydi. IMF’ye muhtaç olan bir Türkiye’den memnun muydunuz? O zaman Bahçeli başbakan yardımcısıydı. Yuhalamayın. Eleştiririz, yuhalamayız. Hep bunu söylüyorum. AK Parti edep, haya, ahlak, erdem, irfan hareketidir. Almanya’daydım iki gün önce. Kars’tan, Erzurum’dan giden vatandaşlarımızla bir araya geldik. Al bayraklarla karşıladılar bizi. Al bayrağa canımız feda. Al bayrağımızı gönlümüze nakşetmişiz. 163 dış temsilcilik vardı, 228 dış temsilciliğimiz var. Dünyada en çok temsil edilen ülkeler arasında altıncı sıradayız. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar” şeklinde konuştu.

“KENDİ UÇAĞIMIZI 2019’DA UÇURACAĞIZ”

Türkiye’nin artık kendi tankını, helikopterini yaptığını ifade eden Başbakan Davutoğlu,

“Türkiye Cumhuriyeti kendi tankını yapıyor. Bir hayaldi, Türk yapımı helikopter Türkiye semalarında. Milletin onurunu korumak budur. Kendi uçağımızı 2019’da uçuracağız. Milli savaş gemimizi yapıyoruz. Milli denizaltımızı yapıyoruz. Türkiye’de her şey milli ve yerli olacak. Sayın Bahçeli bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Başbakan Davutoğlu, “Fitne odaklarına inadına çözüm süreci diyoruz. Bu topraklar 30 yılı aşkın sürede 30 bin canımızı kaybettik. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek bir canımızı kaybetmek istemiyoruz. Buna fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

“BİZ MİLLETİMİZLE GÖNÜL DİLİYLE KONUŞURUZ”

“Biz Kars’ın oğluyuz. İşte bu muhabbeti görsünler. Demirtaş görsün, Kılıçdaroğlu görsün, Bahçeli görsün. Görsünler öğrensinler, Biz milletimizle gönül diliyle konuşuruz” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskıca almaya çalışanlar ister Papa, ister parlamentolar gelin Kars’ın meydanına kulak versinler. Biz tarihimizi konuşuruz, yüzleşiriz. Acıyı paylaşırız. Zinhar boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz baş eğmeyiz. Kars’tan bütün Kafkasya’ya bir selam olsun, gelin aramızdaki ihtilafları çözelim. Gelin barış olalım. Gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan’da kardeş can Azerbaycan’ın işgal ettiği topraklardan çekilsin. Biz barış yolcularıyız. Dünyada barış yolcusuyuz.”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı da eleştiren Davutoğlu, “Karslı diyor ki Kudüs bizimdir bizim kalacak. Demirtaş gelsin duysun. Buraya geldiği zaman önce Selahattin Eyyubi’den özür dile, sonra huzura gel diyecek misiniz. CHP ile HDP aynı dili kullanıyor. CHP imam hatiplerin orta kısmını kapatalım diyor. İkisi de Diyanetimiz, herkesin hürmet ettiği Diyanetimizle uğraşıyor. Demirtaş Diyanet’i kapatacağını söylüyor. İzin verir misiniz? İkisinin de derdi bu milletin dini ve manevi değerleri, bunu yıkmaya çalışıyorlar. HDP’liler batıda barıştan söz edip, doğuda musluklardan kan akan bilbordlar asıyorlar. Bu tehdide izin verir misiniz? Sandığa sonuna kadar sahip çıkacak mısınız?” dedi.

“KIŞ SPORLARI KORİDORU OLUŞTURUYORUZ”

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ozanlar şehri Kars’lılara teşekkür ediyorum. Bizi durdurmak için her türlü provokasyonu yaptılar. Ama durdurabilirler mi, milletin verdiği iktidarı sonuna kadar kullanırız. Muhalefet İsrail ağzı ile konuşuyorlar. Biz milletin ağzı ile konuşmaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz. Seçim sonucu ne olursa olsun bu süreci devam ettireceğiz. Ankara’dan gelen hızlı tren Sivas’a geldi, Erzincan’a, oradan Erzurum’a, oradan Kars’a gelecek. Buradan da Bakü’ye kadar gidecek. Kars’ta en büyük lojistik merkezler birimi kurmaya kararlıyız. Kış sporları koridoru oluşturuyoruz.”

Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından AK Parti Milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu ile birlikte vatandaşları selamladı. Mitingde “Başbakan Ahmet, babana rahmet” tezahüratları atıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim