• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 27°C Rize
  • BIST: 9733.17 0.91
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Çocukların Kurban Mizanseni Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kayseri’de ilköğretim okulu öğrencilerinin bir etkinlikte sahneledikleri kurban kesimi mizanseni ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Kamuoyunda “Torb...
Çocukların Kurban Mizanseni Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kayseri’de ilköğretim okulu öğrencilerinin bir etkinlikte sahneledikleri kurban kesimi mizanseni ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen ve doğum yardımı, çeyiz yardımı, konut hesabı ve devlet katkısı ve 47 bin öğretmen atamasına ilişkin düzenlemeleri içeren 705 Sıra Sayılı Kanun Teklifi Genel Kurul görüşmelerine başlandı. Geneli üzerinden görüşmeleri tamamlanan teklifin maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi.

Torba Yasa görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2014 yılında sosyal yardım alan aile sayısının 6 milyon olduğunu açıkladı.

Kayseri’de bir ilk okulda öğrencilerin bir etkinlikte kurban kesme mizansenini sahneye koymaları ile ilgili soruya da cevap veren Bakan İslam, “Toplumsal şiddetin bütün dünyada arttığını her an müşahede ediyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de toplumsal şiddetin yoğunluğundan şikayetçiyiz. Bu şiddetin yok edilebilmesi için, bu şiddet sorunuyla mücadele edebilmek için çocuk yaştan itibaren bir bilinç kazandırılması gerektiğini, bir duyarlılık kazandırılması gerektiğini, çocukların, şiddetsiz bir dünya için insanlık değerlerine uygun bir biçimde yetiştirilmesi gerektiğini düşünen bir Bakanlığız, bunun için eğitimler veren bir Bakanlığız. Şiddetin her biçimine ‘hayır’ diyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

65 yaş üstü vatandaşların şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanmasıyla alakalı sorunlar yaşadıklarının hatırlatılması üzerine Bakan İslam, “Bizim bu konuyla ilgili kanunumuz çıkmadan önce, bazı belediyeler bunu, kendileri kartlar vererek yapıyorlardı. Ancak artık merkezi bir şekilde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kimlik kartlarını göstererek şehir içi ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları yolu açıldı. Bu şekilde olması gerekir. Eski sistem hâlâ daha bazı bölgelerimizde, bazı şehirlerimizde uygulanıyorsa bunun takibini yapmak ve engellenmesini sağlamak bizim işimizdir. Bize spesifik olarak söylerseniz derhal durumu kontrol altına almaya çalışırız” diye konuştu.

ENGELLİ İSTİHDAMI

Engelli istihdamı konusunda boş kadrolar olduğunun doğru olduğunu kaydeden Bakan İslam, “Zaman zaman yaptığımız sınavlarla ve açtığımız istihdam imkanlarıyla engelli istihdamını yükseltmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda da yine inşallah bir kısım engelli istihdamını yapacağız. Engellilerin evde bakım şartlarını iyileştirebilmek için ve ücret almalarını sağlayabilmek için sağlık raporu alma konusunda sorun yaşadığı söylendi, bu gerçekten önemli bir sorun. Bunu ortadan kaldırabilmek için Sağlık Bakanlığı’yla birlikte çok medeni, sorunu ortadan kaldırabilecek bir yönetmelik üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YOKSULLUK YARDIMI

Yoksulluk yardımı alan vatandaşların sayısının arttığı yönündeki iddialara da cevap veren Bakan İslam, “Yoksulluk yardımı alan insan sayısının Türkiye’de artıyor gibi görünmesi ya da Bakanlığın her geçen gün daha fazla insana bu tür sosyal yardım yapıyor olması yoksulluğun arttığını göstermez, bilakis Bakanlığın her geçen gün daha iyi çalıştığını, vatandaşından haberdar olduğunu, en ücra köşelere kadar gittiğini, bütün risk taşıyan ailelerin içine girebildiğini, dün görmediklerini bugün görebildiğini, yeni tespitler yapabildiğini ve envanterini bu manada genişlettiğini gösterir. Şu anda yeni uygulamaya koyduğumuz, 4 ilde başlamış olan ASTEK Programı ile önümüzdeki yıllarda bu sayı biraz daha artacak. Şimdiden alışın diye bunu söylüyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim