• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

CİZRE'DE BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 5'inci günde sokağa çıkma yasağı devam ederken, dün akşam saatlerinde başlayan silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar sürdü.
CİZRE'DE BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar sürerken, teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yarlandı.

Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komando timlerinin istihbarat için kullandığı okula bir grup terörist tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yarlandı.

 

Şehit olan uzman çavuşun Osmaniye nüfusuna kayıtlı Serkan Has olduğu belirtilirken, yaralılar tedavi için hastaneye kaldırıldı.


TSK'DAN ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA


Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de devam operasyonda 31, Silopi'deki operasyonda ise 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, her iki ilçede bugüne kadar toplam 62 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.


Genelkurmay Başkanlığı'nın, önemli yurtiçi olaylara ilişkin başlığında, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, dört Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı belirtilirken, 31 Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kundaklanan iki okulun kullanılamaz hale getirildiği aktarıldı.


Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda, 1 Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı, 5 Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 şarjörü ve 450 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet kurusıkı tabanca, bir adet av tüfeği, av tüfeğine ait 50 adet fişek, bir adet pasaport, iki adet hücum yeleği, bir takım askerî üniforma, bir adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 10 adet flash bellek bulunduğu aktarıldı.


Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.


PKK’lı teröristler, İdil’de ambulans kaçırdı


Şırnak’ın İdil İlçesi’nde Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne ait ambulans, sabah saatlerinde yol kapatan PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı.
İdil Devlet Hastanesi’nde bekleyen Acil 112 Servisi’ne ait ambulans, hasta almak için gittiği Adile Naşit Caddesi’nde yol kapatan PKK’lı teröristler tarafından durduruldu.


Ambulansta bulunan 3  sağlık çalışanını bırakan PKK’lı teröristler, ambulansı alarak kaçtı. Sağlık çalışanları, güvenlik güçleri tarafından, ifadeleri alınmak üzere İdil Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ambulansla GPS bağlantısının kesildiği öğrenildi.
Ambulansın bulunması için güvenlik güçleri tarafından bölgede çalışma başlatıldı.


NELER OLUYOR?


Şırnak'ta üç gündür devam eden operasyonlarda 54 PKK'lı öldürüldü, 400 terörist ise kıstırıldı...
Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde üç gündür bölücü terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 54'e ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve polis özel harekat polislerinin katıldığı operasyonlarda Silopi'de 400 teröristin kıstırıldığı bildirildi.


SİLOPİ'DEKİ DEV OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!


Yaklaşık 2 bin özel harekat polisi ile bin kadar jandarma özel harekat ekibinin yürüttüğü operasyonda, teröristler yaklaşık 1,5 kilometrelik bir alana sıkıştırıldı. 200'ü dağ kadrosu 200'ü YDG-H olmak üzere yaklaşık tamamı silahlı 400 teröristle çatışmalar Silopi'ye bağlı Başak, Barbaros, Nuh ve Cudi Mahallesi dolaylarında sürüyor. Başak Mahallesi'nin üst tarafından bulunan 23 Nisan Ortaokulu'nda çatışmalar yoğunlaştırılarak militanların okul binasını terk etmesi sağlandı. Dün itibariyle daha önce girilmeyen Şehit Harun Boy Mahallesi'ne girilerek, teröristlerin hareket kabiliyetleri düşürüldü. Silopi'de açılan hendeklerin büyük bir kısmı da operasyon boyunca kapatıldı.


4 çocuk annesi öldü


Cizre’de, jandarma komando timlerinin, tankların eşliğinde süren operasyon, ilçenin daha çok Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştı. Güvenlik güçleri çatışmalarda gece aydınlatma fişeği attı. Cudi Mahallesi’nde barikat kuran teröristlerle çıkan çatışmada dört çocuk annesi Hediye Şen (45) yaşamını yitirdi. Askerler kontrol altına aldıkları sokaklarda, evlere de girerek arama yaptı. Dün gündüz süren operasyonlarda da bomba tuzaklı barikatlar tank atışlarıyla yıkılırken, zırhlı kepçeler yolları temizledi.

 

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim