• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2506.054 0.89
  • Dolar: 32.5782 0.12
  • Euro: 34.7401 0.00

Chp’ye ’Sol’ Kroşe !

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, CHP’nin sol ve demokrasi adına artık yapabileceği hiçbir şeyi kalmadığını söyledi.7 Haziran seçimleri öncesi yapılacak çalışma ve kampanyala...
Chp’ye ’Sol’ Kroşe !

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, CHP’nin sol ve demokrasi adına artık yapabileceği hiçbir şeyi kalmadığını söyledi.

7 Haziran seçimleri öncesi yapılacak çalışma ve kampanyaları değerlendirmek üzere DBP tarafından seçim koordinasyon toplantısı düzenlendi. DPB Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Kamuran Yüksek ile çok sayıda partili katıldı.

"TÜRKİYE’Yİ DEMOKRATİK İLKELER TEMELİNDE YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEK MÜMKÜN"

Toplantının açılış konuşmasını yapan DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, 7 Haziran seçimlerinin tarihi bir süreç olduğuna dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli seçimlerden birinin gerçekleşeceğini söyledi. Bu seçimin hem Ortadoğu’daki gelişmeler hem de Türkiye’deki gelişmelerde yeni bir başlangıç olacağını aktaran Yüksek, "Türkiye’yi demokratik ilkeler temelinde yeniden şekillendirmemiz mümkün. Biz, cumhuriyeti gerçek ayaklar üzerine oturtabilecek bir niteliğe kavuşturabilecek bir süreci oluşturmak istiyoruz. Bu seçimler bunun için büyük bir fırsattır. Türkiye tekçi bir yöne mi çevrilecek yoksa çoğulcu demokratik bir yöne mi evrilecek bu seçimler bunun sonucunu açığa çıkaracaktır" dedi.

Seçimlerin, çözüm sürecinin, demokratik yol ve yöntemlerle çözülüp, çözülemeyeceğini de netleştireceğini dile getiren Yüksek, "Çok önemli bir çözüm süreci içindeyiz. Fakat çözüm sürecinin müzakerelere evrilerek, demokratik yol ve yöntemlerle ilerleyip ilerlemeyeceği de yine bu seçim sonuçlarıyla açığa çıkacaktır. AK Parti hükümeti toplumu yine manipüle edip tek başına muktedir olursa Türkiye’nin hem demokrasi açısından hem de çözüm süreci açısından riskler oluşturacağını görüyoruz. Bunu aşmanın tek yolu demokratik yol ve yöntemlerle HDP’nin barajı aşarak Meclis’te olmasıdır" diye konuştu.

"SEÇİMLERİ TARİHİ GÖRÜYORUZ"

HDP etrafında çok geniş bir güç oluştuğunu anlatan Yüksek, bütün kesimlerin şu an HDP etrafında toplanıp, HDP’yi umut olarak gördüklerini söyledi. HDP’nin umut olduğunu belirten Yüksek, CHP’nin sol ve demokrasi adına artık yapabileceği hiçbir şeyi kalmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu seçimleri tarihi görüyoruz. Bu süreçte önemli bir aşamayı geride bıraktık. Aday belirleme sürecini tamamladık. Türkiye’nin bütün renklerini aday listesinde görmeniz mümkün. Kadın adayları konusunda yüzde 50 oranında bir temsiliyet sağlandı. İddia ediyoruz Avrupa’nın siyasi tarihinde böyle bir örnek yok. Şimdi kampanya zamanıdır. Bundan sonra bir örgütlenme seferberliği başlatacağız. Ev ev dolaşıp, yeni yaşam projesini anlatacağız."

Yüksek’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim