• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2405.586 -1.17
  • Dolar: 32.5906 0.32
  • Euro: 34.7853 0.33

Chp’li Başkan: "İçkili Gece Seçimden Sonra"

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “Genel Başkanımızın tavsiyesi doğrultusunda bu gece içkisiz yemek düzenledik. Ben ilçe başkanı olarak 7 Haziran seçimlerinden sonra içkili yemek düzenleyeceğime sö...
Chp’li Başkan: İçkili Gece Seçimden Sonra

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “Genel Başkanımızın tavsiyesi doğrultusunda bu gece içkisiz yemek düzenledik. Ben ilçe başkanı olarak 7 Haziran seçimlerinden sonra içkili yemek düzenleyeceğime söz veriyorum” dedi.

Hafta sonu Balıkçı 286 Restaurant’ta gerçekleşen yemeğe Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bazı milletvekili aday adayları ve partililer katıldı. Birlik ve beraberlik yemeği adı altında düzenlenen gecede, aday adaylarına söz hakkı verildi. CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Hikmet Yurteri, merkez ve ilçelerdeki birçok parti yöneticisinin yemeğe katılmamasından dolayı rahatsız olduğunu belirterek, “Bugün burada baktığım zaman birçok milletvekili aday adayı arkadaşımızı göremedim. Birçok ilçe başkanımızı göremedim. İl başkanımızı, il kadın kolları ve gençlik kolları başkanımızı göremedim. Bundan son derece üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gecemizin adı birlik, beraberlik gecesi ama ne yazık ki biz bu birlik ve beraberliği sağlayamadık. Sınıfta kaldık. Bunu bir defa bilmemiz gerekiyor” dedi.

“İÇİMİZDE YILLARDIR BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYAMADIK”

CHP’nin yıllardır kendi içinde birlik ve beraberliği sağlayamadığını da kaydeden Yurteri, “Biz ‘iktidara geleceğiz’ diyoruz, ‘iktidara yürüyoruz’ diyoruz ama ne yazık ki yıllardır şu içimizde birliğimizi beraberliğimizi sağlayamadık. Bundan yana dertliyiz. Enerjimizi biz mevcut iktidarı yıkacağımız yerde, kendi içsel kavgalarımızla ne yazık ki bunu başaramıyoruz. Ben yola çıkmış genç bir milletvekili aday adayınız olarak bu durumdan son derece üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Yani bu partimize yakışmayan bir tavır oldu. Yakışmayan bir duruş oldu. Biz 4 aydır bu partiyi iktidara taşımak için köy köy, belde belde, ilçe ilçe geziyoruz, dolaşıyoruz, yazıktır günahtır” diye konuştu.

“ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ ADİL GİTMİYOR”

CHP’de Milletvekili Aday Adaylığı sürecinin adil gitmediğini belirten Yurteri, “Şu anda CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adaylığı süreci adil de gitmiyor, eşit de gitmiyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Bugün birlikteyiz, beraberiz ben büyük bir heyecanla buraya geldim. Ama geldiğimde gördüğüm tablo beni yürekten üzdü. Ben burada sırf milletvekili olayım diye yollara düşmedim değerli Cumhuriyet Halk Partililer. Ben bu partinin iktidara gelmesi için yollara çıktım. Ama bu tavır, bu duruş, salonun bu hali hoşuma gitmedi. 4 bin 500 delegemizden bahsediyoruz. Bizim karşımızda yıkmamız gereken bir iktidar var, ona karşı mücadele etmemiz gerekirken, şu anda sizler bu tabloyu beğendiniz mi? Hoş bir tablo mu?” şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK GECESİ YERİNE BİR MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZIN GECESİ DESEYDİK”

Yurteri, “Sayın belediye başkanımız da burada ben burada onun da huzurunda söylemek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin delegeleri, bir kişinin ya da kurumun delegesi değildir. CHP’nin delegeleri onurlu, yürekli insanlardır. Böyle bir tabloyu ben doğru bulmadım. Bunu bir defa bilmenizi istiyorum. Belediye başkanımız şu tablo, lütfen masaya bakar mısınız? Bakın 3 tane ilçe başkanımız, 2 tane belde başkanımız, 5 tanede milletvekili aday adayımız. Nerede bu CHP’nin milletvekili adayları? Belediye başkanları? İlçe başkanları nerede? Efendim ben sizlere teşekkür ediyorum. Müsaadenizle aranızdan ayrılmak istiyorum. O zaman bu akşam biz buna birlik ve beraberlik gecesi demeseydik. Bir milletvekili adayımızın gecesi deseydik daha doğru olurdu” dedi.

Yurteri, yaptığı konuşmanın ardından elindeki mikrofonu bırakarak salondan ayrıldı. Yaşanan bu duruma bazı partililer de alkışlarıyla destek verdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ise, Yurteri’nin arkasından salonu terk etmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Ancak bu uyarıları da dinlemeyen Yurteri salondan çıktı. Daha sonra mikrofonu alan Önder, Yurteri’nin iddialarına yanıt verdi. Önder, “Aslında böyle nadide toplantılara, bu tür siyaset yapmak çok uygun değil. Bunları biz, danışma kurullarında yapacağımız şeyler. Bazı şeyler çarpıtılmasın diye. Ben ilk önce CHP’lilerden özür diliyorum. Genel başkanımızın tavsiyesi doğrultusunda bu geceki yemeğimiz içkisiz. Ama ilçe başkanı olarak şu sözü veriyorum, 7 Haziran’dan sonra içkili yemek sözü veriyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim