• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

CHP'de o kentler değişecek! Kritik iki isim aday olabilir

CHP vekil çıkaramadığı kentlerde liste yeniliyor...
CHP'de o kentler değişecek! Kritik iki isim aday olabilir

Vekil aday listelerinin 18 Eylül’de YSK’ya verilecek olması nedeniyle Kılıçdaroğlu partisinin 1 Kasım kadrosunu belirlemeye yoğun mesai harcadı. 7 Haziran’da seçilenlerin korunacağı listede vekil çıkarılamayan kentlerdeki isimlerin değişeceği konuşuluyor...
 
7 Haziran seçimlerinde bir önceki seçimlere kıyasla oy oranını düşüren ancak koalisyon kurulma çalışmalarındaki performansıyla dikkati çeken CHP’de 1 Kasım mesaisi sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta boyu Ankara’da kurmaylarıyla, eski ve yeni vekiller ile kanaat önderleriyle buluşarak 1 Kasım listesine son şeklini verme çalışmalarını hızlandırdı. Kılıçdaroğlu, önceki gün de İstanbul’da çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine, “7 Haziran’da seçilen arkadaşlarımız sadece yemin edebildiler. Onların yerini değiştirmeyi doğru bulmuyorum” dediği belirtiliyor ancak yine de parti kulislerinde sürpriz hamleler gelebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da vekil seçilen 131 ismi yeniden seçilebilecek sıralara koymasına kesin gözüyle bakılıyor. Birkaç istisna ismin yeniden aday gösterilemeyebileceği, bu isimlerin ise ön seçimden gelenler değil, genel başkan kontenjanıyla vekil seçilen isimler arasından seçileceği belirtiliyor.
 
PM toplanacak


Bu doğrultuda Kılıçdaroğlu’nun 16 ya da 18 Eylül günü Parti Meclisi’ni (PM) toplayarak, liste hakkında bilgi vermesi, daha sonra da listeyi YSK’ya göndermesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran için söz verdiği ancak, kısıtlı kontenjan imkanı nedeniyle sözünü tutamadığı bazı isimleri bu kez seçilebilir sıralardan listeye koyması bekleniyor. Kulislerde yaygın beklenti, Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran’da performansı düşen ve vekil çıkartılamayan illerde değişiklik yapacağı yönünde. Bu doğrultuda 2011 seçimlerinde CHP’nin vekil çıkarabildiği ancak 7 Haziran’da bekleneni alamadığı Tunceli, Kahramanmaraş,Ardahan, Niğde ve Adıyaman’da liste başlarının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kahramanmaraş’ta eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, Ardahan’da eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Niğde’de eski DYP’li bakanlardan Akın Gönen’in oğlu Kazım Eren Gönen’in liste başı olması bekleniyor. Adıyaman’da ise son seçimlerde birinci sıradan aday gösterilen Selçuk Tabak’ın yeniden aday olmak istemediği, bu nedenle avukat Abdurrahman Tutdere’nin burada liste başı olabileceği ifade ediliyor.
 
‘+1’ler değişecek


Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun büyük kentlerde ise vekil çıkan isimleri korumak kaydıyla çıkan vekil sayısının bir sonraki yerinde kalan ismi değiştireceği konuşuluyor. Bu doğrultuda beş vekil çıkan Antalya’da 6. sıranın, beş vekil çıkan Bursa’da 6. sıranın üç vekil çıkan Mersin’de 4. sıranın, dört vekil çıkan Adana’da 5. sıranın, 9 vekil çıkan İstanbul 3. bölgede 10. sıranın, dört vekil çıkan Ankara 2. bölgede ise 5. sıranın değişebileceği konuşuluyor. Bu doğrultuda çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul 2. bölge, Ankara 1. bölge ve Hatay’da ise listeyi değiştirmeyeceği belirtiliyor.
 
Oran ve Onur aday olabilir 


7 Haziran’da listelere giremeyen isimlerin, bu kez listeye girebilmek için Kemal Kılıçdaroğlu ile sık sık temas ettiği öğrenildi. Tabanın da beklentileri doğrultusunda eski MYK üyesi Umut Oran’ın İstanbul 3. bölgede seçilebilir bir sıraya konabileceği, eski İstanbul Milletvekili Melda Onur’un ise Eskişehir’e kayabileceği konuşuluyor. 
 
Kılıçdaroğlu’nun birinci sıralara kadın aday koyma fikrini gözden geçirebileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir özel kalem müdürlüğünü yapan Tuncay Ceylan’ı da aday listesinde değerlendirebileceği kaydediliyor. Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım listesinde de 7 Haziran’da olduğu gibi Alevi-Sünni dengesini korumak istediği belirtiliyor. Ancak Alevi tabanının bir kısmının HDP’ye kaymasından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği daha bilinir isimleri kullanabileceği konuşuluyor.

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim