• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.662 0.74
  • Dolar: 32.3756 0.21
  • Euro: 34.9126 0.55

Chp Ysk’dan Şikayetçi Oldu

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, seçimleri denetleme görevini yerine getirmediğini iddia ettiği Yüksek Seçim Kurulunun üyelerini istifaya davet ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyuru...
Chp Ysk’dan Şikayetçi Oldu

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, seçimleri denetleme görevini yerine getirmediğini iddia ettiği Yüksek Seçim Kurulunun üyelerini istifaya davet ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof.Dr. Oğuz Oyan, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekili Adayı Tacettin Bayır ile birlikte CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’de hukuk devletinin son nefesini verdiğini savunan Oyan, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’seçimlerin gidişatına etki yapacak, seçimleri bir parti üzerine yönlendirecek tarzdaki yayınlarını bir yayın denetimine tabi tutmadığını ve görevini yerine getirmediğini’ öne sürdü. Yüksek Seçim Kurulu hakkında 27 Mayıs 2015’te Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullandıktan sonra bugün de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Oyan, Cumhurbaşkanının tarafsız olmadığını ve seçim sürecini etkilediğini savundu.

“YSK VE RTÜK GÖREVLERİNİ YAPMAMAKTADIR”

Oyan, bunun seçimlerin adil yapılmasına engel olduğunu iddia ederek, "Cumhurbaşkanının eski iktidar partisinin başında olduğunu, toplumdaki etki gücünü dikkate alırsak bunun kişinin seçimlerde etkili olmaması düşünülemez. Bu anlamda Anayasa Mahkemesi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk. YSK ve RTÜK görevlerini yapmamaktadır. Kim dur diyecek buna? Hepsi gözümüzün önünde oluyor, hukuk devletini geçtim kanun devleti bile olamıyoruz. Kanunlar uygulanmıyor. Bu seçimlerin eşitliği şaibe altındadır. Bu seçimlerin dürüstlüğü şaibe altındadır” dedi.

“YSK İSTİFA ETMELİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kanunları da tanımadığını ileri süren Oğuz Oyan, “Örneğin seçim kanununa göre her türlü toplu açılış yasak. YSK’nın belirlediği 28 Mayıs’tan sonra hiçbir devlet organı törenle açılamaz. 29 Mayıs’ta ziraat katılım bankası açıldı. Bu alay etmektir. Kanunlara karşı Anayasa ve hukuk tanımayan bir iktidar lobisi var. Buna kim dur diyecek? YSK demiyor. Ya görevini yapacak korkmadan ya da istifa etmeli. Şimdiye kadar 10 kere istifa etmeliydi. YSK’nın yönetim ve denetim görevi var. Ne yönetebiliyor ne denetleyebiliyor. Bu seçimlerin üzerine büyük bir gölge düşmüştür” ifadelerini kullandı.

“İDDİANAMEYİ HAZIRLAYIN, ŞAİBEYİ KALDIRIN”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağıran Oyan, hazırlanacak bir iddianamenin bile seçim sürecini olumlu etkileyeceğini kaydederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Onlar kanunları tanımıyor diye biz de sokağa mı çıkacağız. Bu defa iddianamenizi hazırlayın, bu seçimlerin üzerine düşen şaibeyi kaldırın. Aksi takdirde Türkiye’de bu seçimlerden sonra bir kanun devleti bile olmayacaktır. Türkiye 3. dünya ülkesi gibi en alt liglere inecek, antidemokratik bir ülke durumuna gidecek. Umarım, ’Türkiye’de, Ankara’da savcılar vardır dedirtecek’ bir gelişme olur. Bir Cumhuriyet Başsavcısının ‘Biz bunu kabul ettik, iddianame hazırlıyoruz’ demesi bile seçimlerin gidişatını olumlu etkiler. Bu nedenle YSK ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağırıyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim