• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9086.27 0.07
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

Chp Tunceli Teşkilatı Genel Merkez’e Öfkeli

CHP Tunceli teşkilatında adayın değiştirilmesi sonrası ortalık karıştı. YSK’ya verilen listede adı yer almayan eğitimci ve kamu yönetimi uzmanı Ali Mustafa Çelik’in listede yer almamasına partililer t...
Chp Tunceli Teşkilatı Genel Merkez’e Öfkeli

CHP Tunceli teşkilatında adayın değiştirilmesi sonrası ortalık karıştı. YSK’ya verilen listede adı yer almayan eğitimci ve kamu yönetimi uzmanı Ali Mustafa Çelik’in listede yer almamasına partililer tepki gösterdi.

Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde CHP Parti Meclisi tarafından Tunceli’den birinci sıra adayı gösterilen Ali Mustafa Çelik’in adı, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilen listede yer almayan parti teşkilatı duruma tepki gösterdi.

Tuncelili iş kadını ve CHP üyesi Fidan Aydın, partisinin 55 ilde ön seçimle aday belirlemesini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Aynı şeyin Tunceli’de de olmasını isterdik. Sanırım son 6-7 yıldır burada farklı bir uygulama gerçekleşiyor. Bu da partililer arasında ciddi bir güvensizlik oluşturuyor. Bizim seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasına doğru gidiliyor. Bizim seçilmek gibi bir hevesimiz kalmıyor. Diyoruz ki başvuru da yapılsa sonuçta merkezden, Ankara’dan birileri atanacak. Ankara’dan atandığı için seçme hakkımız elimizden alınıyor. Bu anlamda Tunceli’de çok da doğru giden bir örgütlenme, seçme ve seçilme yöntemi şu an yok" dedi.

Aydın, Ali Mustafa Çelik’in parti meclisinde aday gösterileceğinin açıklanmasının ardından listeden çıkarılmasının da halk ve partide ciddi güvensizliğe sebep olduğunu söyledi.

"SAYGISIZLIK"

Tunceli Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Alper Güven de, Parti Meclisinin bir karar aldığını belirterek şöyle konuştu: "İki adayın ismi çıktı. Çok güzel dedik. Parti meclisinin kararına saygılıyız. Ertesi akşama doğru liste YSK’ya verilmeden birinci sıradaki arkadaşımız değişti. Adayın kim olduğu önemli değil. Önemli olan parti meclisi kararının YSK’ya verilen listede değişmiş olması. Bu parti meclisinin kararına ciddi saygısızlıktır. Bunun Tunceli’de yansımalarının olacağını düşünüyorum."

Yetkilileri acil göreve çağırdıklarını anlatan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz burada parti meclisinin belirlediği insanı, kişiyi eğer aday olarak göstermezseniz Tunceli halkı, seçimde size gereken cevabı vermesini bilecektir. Bir partili olarak endişe duyuyorum. Bir partili olarak partinin kazanması için elimden geleni yapıyorum. Fakat edindiğim izlenim genel merkeze ilk yönetimindeki bazı işgüzar arkadaşlarımızın yanlış bilgilendirmesiyle bu kararın ortaya çıktığını düşünüyorum. Yoksa şahıslar üzerinde durmuyorum. İl başkanı Ankara’dan, belediye başkanı Ankara’dan milletvekili birinci sıra adayı Ankara’dan gelince, Tunceli halkı buna ’dur’ diyecektir. Bir partili olarak partimin başarılı olması için bu gerçekleri ifade etmek zorunluluğu hissettim."

"PARTİME OY VERMEYECEĞİM"

Yıllardır CHP üyesi olduğunu belirten Hüseyin Saratlı da, CHP il yönetiminde bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır CHP üyesiyim. Listelerde izlenen tutarsızlık dolayısıyla ben, çevremdeki insanlarla birlikte CHP’ye oy vermeyeceğim. Hatta CHP’nin aleyhine çalışacağım. Bütün adaylarımız hep ithal geliyor. Biz isterdik ki Tunceli’de ikamet eden iyi günde kötü günde yanımızda olan biri olsun. Genel merkez partisinin üyelerini koyun sayıyor. Bize size aday gösterdik oyunuzu verin, gidin diyor bunu kabul etmiyoruz. Burada CHP’nin seçimi kaybetmesi için CHP’lilerin yüzde 80’ini de benim gibi düşünüyor oy vermeyeceğiz. Oy vermeyeceğiz ki bir daha bu hatalara düşmesinler"

Öte yandan kendi isteği dışında ikinci sıradan aday gösterildiğini belirten iş adamı Gürsel Erol da milletvekilliği adaylığından çekilirken, partinin ikinci sıra için isim arayışına girdiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim