• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9725.36 0.03
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

CHP seçim bildirgesini açıklıyor

CHP'nin seçim bildirgesinde gençler ön planda. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında gençlere "siyaseti dinazorlardan temizleyin siyasette aktif olun" dedi.
CHP seçim bildirgesini açıklıyor

"Gelin sizi ben destekleyeceğim" diye gençlere seslenen Kılıçdaroğlu ayrıca asgari ücret konusunda da "sözüm söz asgari ücret net 1500 lira olacak" diye de belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Ato Kongre Merkezi’nde “Önce Türkiye” başlıklı seçim bildirgesini açıklıyor.

Salonda müzik yayını yok

CHP'nin seçim bildirgesini açıklayacağı toplantı, Ankara ATO'daki seçim şarkılarıyla başladı. Ancak evinden çıkmadan, televizyondaki canlı yayında organizasyon komitesinin toplantıda seçim şarkılarını salona dinlettiğini gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müdahale etti. Kılıçdaroğlu, organizasyon komitesini arayarak, PKK saldırıları nedeniyle şehitler olduğunu, toplantıda müzik kullanılmamasını istedi. Genel Başkan'ın uyarısı üzerine müzik yayını derhal kesildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salona geldi.

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, şehit CHP üyeleri ve tüm vatan şehitleri adına saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bu seçim bildirgesini gençlere adıyorum. Gençleri yarının umudu olarak görüyorum ama gençler bugünün de ortaklarıdır. Onlara sus demeyeceğiz. Sözkonusu vatansa gerisi teferuattır diyen gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Ali İsmaillere, Özgecanlara adıyoruz. Merdiven altlarında kayıt dışı çalışan gençlere adıyoruz. Çöpten kağıt toplayarak ailesini ggeçindiren gençlere adıyoruz. Üniversiteyi kazanıp yurt sorunu çözülmeyen gençlere adıyoruz. Teröre kurban verdiğimiz gencecik fidanlarımıza adıyoruz. Soma'da yaşamını yitiren genç maden işçilere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Üniversitelerimizde okuyan 6 milyon üniversite öğrencisine adıyoruz bu seçim bildirgesini. İşsizlikten bunalan gençlere adıyoruz.

TOMA’lara biber gazlarına karşın polis barikatlarının önünde elinde karanfille bekleyen kitap okuyan yarattığı mizahla bir diktatöre diz çöktüren gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini.

 İnternetten CHP'ye üye olabilirsiniz

Kılıçdaroğlu, "Onlar gençleri göz ardı etti biz baş tacı yapacağız" dedi. Tüm gençlere seslenen Kılıçdaroğlu 'CHP'nin internet sitesine girin. İnternetten CHP'ye üye olun hiç bir engelle karşılaşmayacaksınız' dedi.
-Gelin sizi ben destekleyeceğim

-Sözüm söz asgari ücret net 1500 lira olacak. Bunun yeterli olmadığını ben de biliyorum. Ama bir adım atıyoruz.

-"Pasoligi kaldıracağım. Herkes istediği sloganı atabilecek."

-Sevgili gençler CHP iktidarında iş buluncaya kadar bu borçların tahsili engellenecek. İş bulduktan sonra parayı sizden isteyeceğiz, faizler de silinecek.

-Biber gazı CHP iktidarında olmayacak. Çünkü biz düşünceden korkmuyoruz. Yasaklar, yasaklar da kalkacak. Gençler özgür bir ülkede olmanın havasını teneffüs edecekler.

-Taşeron işçilerin tamamı kadro alacak. Sendikalı olacak.

-Her kuruşun hesabını yaptık. Uygulaması mümkün olmayan hiç bir şeyi bildirgeye almadık

YÖK belasını kaldıracağız

Üniversite öğrencileri, mezun oluyorsunuz, kaymakam, vali oluyorsunuz. Polis oluyorsunuz, doktor oluyorsunuz. Ama üniversitedeyken sizi yönetimin dışında tutuyorlar. Biz YÖK belasını kaldıracağız ve öğrencilere üniversite yönetiminde söz ve karar imkanı sağlayacağız. Sizin söz hakkınız olacak.

Son sınıf öğrencilerine lise kart

Lisekart. Aile sigortası kapsamında lise öğrencileri, son sınıf öğrencilerine lisekart getireceğiz, tamamını sosyal devlet karşılayacağız.

İkinci öğretim harçlarını kaldıracağız

Ve atama bekleyen öğretmenler. İkinci öğrenimde harçlarınız var onları da kaldıracağız. Eğitimi parasız yapacağız.

İnanç üzerinden siyaset yapan bölücüdür

Ve gençler sakın tuzağa düşmeyin. İster üniversitede, ister meydanda, ister caddede eğer birisi gelip size, “inanç üzerinden siyaset” yaparsa bilin ki o bu ülkeye en büyük ihaneti yapan insandır. Yine birisi gelir “etnik kimlik üzerinden” siyaset yaparsa o kendi ülkesini seven birisi değildir. Ayrıştırıcıdır bölücüdür.

Herkesin yaşam tarzına saygılı olacağız

Ve bir başka konu. Yaşam tarzı. Herkesin yaşam tarzına saygılı olacağız. Herkesin inancına saygılı olacağız. Bunları siyasette kullanılan araçlar olmaktan çıkaracağız. Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset. Bunları kabul etmeyin.

2-010.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim