• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2507.469 0.95
  • Dolar: 32.5758 0.13
  • Euro: 34.7748 0.14

Chp Sanıkların Çağrılmasını Olumlu Buldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Soma davasıyla ilgili, "Duruşma, 15 Nisan’da tutuklu sanıklar bu salona gelerek yapılacak. Olması gereken budur. Adalet ancak bu şekilde gerçekleşebilir."...
Chp Sanıkların Çağrılmasını Olumlu Buldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Soma davasıyla ilgili, "Duruşma, 15 Nisan’da tutuklu sanıklar bu salona gelerek yapılacak. Olması gereken budur. Adalet ancak bu şekilde gerçekleşebilir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nde görülen davanın duruşmasına katıldı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi: "Sanıkların mutlaka duruşmada hazır olmaları gerekiyordu. Ancak mahkeme sanıkları hazır etmemiş. Avukat arkadaşlarımız, maktül yakınları, sanık yakınları bu karara itiraz etti ve mahkeme bu itiraza kulak verdi. Duruşma 15 Nisan’da tutuklu sanıklar bu salona gelerek yapılacak. Doğru olması gereken budur. Adalet ancak bu şekilde gerçekleşebilir. Ancak şunu ifada etmek istiyorum. Burada 45 sanık var. 8 tutuklu, 37 tutuksuz. Ama burada asıl olması gereken dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’dır. Bu tür olaylarda bir de siyasi sorumlular vardır, vicdani sorumlular vardır. Onlarda bu hükümetin kendisidir. Bu hükümeti de 7 Haziran’da sandıkta yargılayacağız."

"DEMOKRASİ İÇİN UTANÇ"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de çok yoğun güvenlik önlemi olduğunu belirterek, “Dün akşam geç saatlerde Manisa Valisinin şehit ailelerinin güneşin altında durmaması için önceden izin alınan tenteleri kaldırma kararıyla kriz başladı. Binden fazla polis vardı bugün burada ve mahkeme başkanının salon dışına talimat verme yetkisi olmadığı halde resmen şehit ailelerine bir akreditasyon uygulandı ve sadece listede ismi olanların içeri alınacağı söylendi. Mahkeme heyetiyle yaptığımız görüşmeler sonucu her mağdur ailenin birinci dereceden yakınının alınmasına, her basın kuruluşundan bir temsilcinin mahkemeyi izlemesine, mahkeme başkanını güçlükle ikna edebildik."

Mahkemelerin yüz yüzelik ilkesinin çiğnendiğini anlatan Özel, "Bugün önemli bir şey çıktı ortaya. Mahkemenin aslında yüz yüze görüşülmesine bir tensip kararı verildiği daha sonra Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir yazı ile uzaktan video konferans sistemiyle alınması konusunda burasının zorlandığı, yani yasama, yürütme, yargı arasındaki kuvvetler ayrılığının ihlal edildiği ve ortaya çıkan durumda doğrudan yürütmenin yasamaya talimat verdiği ortaya çıktı. Şehit ailelerinin isyanları ve mağdur avukatların talebi üzerine verilen ara kararda 15 Nisan’da bu sefer olması gerektiği burada yüz yüzelik ve göz gözelik ilkesi gerektiğine karar verildi. Dünden beri yaşananların tamamı demokrasimiz için utançtır. Soma’ya adaletin gelmesi, maden ruhsatlarının altında Anayasaya aykırı olarak imzası olan dönemin Başbakanı, madenlerdeki işçi sağlığı ve iş güvenliğinden sorumlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile madenlerden doğrudan sorumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın buraya gelip ifade vermesinden sonra ancak gerçek adaletin tesis edilebileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim