• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.816 0.11
  • Dolar: 32.3324 0.08
  • Euro: 35.1911 -0.04

CHP Kocaeli Milletvekilleri Basın Açıklaması Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile birlikte tamamlanan anayasa görüşmeleri hakkında basın açıklaması gerçektirdi.
CHP Kocaeli Milletvekilleri Basın Açıklaması Yaptı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Cengiz Sarıbay," Biliyorsunuz parlamentoda anayasa değişikliği geçti. CHP grubu bu konuda olağan üstü çaba sarf etti. CHP Kocaeli Milletvekillerimiz bu konuda olağanüstü çaba sarf ettiler" dedi. Programda konuşan Haydar Akar," Cumhuriyet'in kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin temelindeki bağımsızlık ruhu referandumda kendisini gösterecektir. Unutulmamalıdır ki, 80 milyon 1'den büyüktür" dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ANAYASAYA UYMAYINCA

 Ardından konuşan Haydar Akar," Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihi bir sürece tanıklık etti. Yüzyıllar öncesine dayanan millet egemenliğinin yok edilmek istendiği bir teklif AKP tarafından TBMM'ye sunuldu. Yaratılan fiili durumlara uydurulmaya çalışılan kılıflar bir Anayasa "Değişiklik Teklifi" olarak getirildi. Cumhurbaşkanı Anayasa'ya uymayınca, Anayasa'yı Cumhurbaşkanı'na uydurmak için bu değişiklik teklifi getirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak değişiklik teklifinin hem komisyon, hem de genel kurul sürecine aktif katılım sağladık" dedi.

ŞİDDET BASKI VE ENGELLEMELER
 
Sözlerine devam eden Akar," Bu görüşmeler süresince bir rejim değişikliği anlamına gelen düzenlemeleri tüm detayları ile anlattık. Genel Kurul'da AKP Grubu tarafından uygulanan şiddet, baskı ve engellemeler bizi doğru bildiğimizi söylemekten bir an bile geri bırakmadı. Bir rejim değişikliğini dayatan bu teklifin arka planında olanları Gazi Meclis'in çatısı altında anlattık. Bu süreçte AKP'nin tahammülsüz yüzünü daha net gördük. Anayasa'nın değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek ilk dört maddesini değiştirmek istediklerini söyleyen milletvekillerinin Bakanlar tarafından nasıl uyarıldığına tanıklık ettik. Şiddetin savunulduğunu kendisi gibi düşünmeyenlerin yok sayıldığını bir kez daha gördük" dedi.
 
TERÖRÜN HORTLADIĞI İŞSSİZLİĞİN ALIP BAŞINI GİTTİĞİ
 
Sözlerine devam eden Akar," Bu Anayasa Değişiklik Teklifi'ne: Millet egemenliğini yok ettiği, Hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdığı, Halkın bütçesini tek adama teslim ettiği, Devleti temsil edenlerin tarafsızlığını yok ettiği, 80 milyonun iradesini bir tek adamın kontrol etmesinin yolunu açan sınırsız, sorumsuz ve denetimsiz yetkileri tanıdığı için karşı çıktık. Terörün hortladığı, işsizliğin alıp başını gittiği, geçim derdinin olduğu, ekonominin dibi gördüğü bu süreçte, konuşulması gerekenin, yurttaşlarımızın gerçek sorunları olduğunu anlattık.Milletten aldıkları yetkiyi saraya devredenler, halkı, bugün "ne olacak korkusunda" boğmak istediler. Yarattıkları korku imparatorluğu içinde, kendilerine kurdukları sarayda halkı da kandırabileceklerini sandılar.

80 MİLYON BİRDEN BÜYÜKTÜR

Akar "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızla birlikte korkmuyoruz. Referandumun, Nisan ayı gibi, "egemenliğin kayıtsız şartsız millete" verildiği özel bir zamana getirilmek istenmesi bir tesadüf değildir. Kafalarının arkasındaki hesaplaşma planını; bu ülkenin kurulması için canı pahasına mücadele eden bu milletin torunları bozacaktır. Cumhuriyet'in kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin temelindeki bağımsızlık ruhu referandumda kendisini gösterecektir. Unutulmamalıdır ki, 80 milyon 1'den büyüktür" diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim