• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9709.19 0.67
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Chp İzmir’den Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girme kararıyla ilgili, "Genel Başkanımızı İzmir’den seçerek Ankara’ya başbakan olarak gönderecek güçtey...
Chp İzmir’den Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girme kararıyla ilgili, "Genel Başkanımızı İzmir’den seçerek Ankara’ya başbakan olarak gönderecek güçteyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, İzmir 2. bölgeden ön seçime girme kararı sonrası CHP İzmir İl Başkanlığı’nda konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili ve başbakan olarak çıkacağı, artık güneşin batıdan doğduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime gireceğini ve diğer liderlerden de böyle bir davranış umduklarını kaydeden Serter, “Ne yazık ki hükümetin yanlış ekonomik politikaları, insanların hürriyet ve özgürlüklerini kısıtlama kurguları ve İzmir’imizde işsizlik oranının yüzde 15,4’deki varlığı nedeniyle kentimizin yeniden kalkınma ve istihdam olanaklarının zenginleşmesini istenmektedir. Geçmişte vaat ettikleri 35 projenin hemen hemen tamamını gerçekleştiremeyen iktidarın yerel yönetimlerimizin icraatlarını engellemesinden gına gelmiştir. Büyük siyasetçilerin, büyük sanatçıların ve büyük düşünenlerin kenti İzmir yeniden o parlak ve umut vaat eden günlerine geri dönmelidir” dedi.

“İZMİR’DEN BAŞBAKAN SEÇİLECEKTİR”

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girecek olmasını “İzmir’in ve Türkiye’nin kötü kaderinin değiştiği günlerinin başlangıcı” olarak yorumlayan Serter şöyle devam etti:

“İzmir için tarihi bir gün olacak. İzmir yeniden bir başbakana kavuşacak ve makus tarihini kıracaktır. İzmir’den Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı seçilecektir. Önümüzde genel seçimlerde iktidara gelecek olan CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2 numaralı seçim çevresi ve 57 aday numarasıyla tüm Türkiye’ye örnek davranış sergilemiştir. Bizim için geleceğe ışık tutan gurur ve heyecan kaynağıdır.”

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girerek İzmir örgütüne de sorumluluk yüklendiğini kaydeden Serter, “Sayın Genel Başkanımıza Meclis’te gurubu bulunan partilerin hiçbirinin genel başkanlarının yapamadığını yaparak olgun ve demokratik tavrı nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz İzmir’de Başbakanlık ofisi için yer aramıyoruz. Genel Başkanımızı İzmir’den seçerek Ankara’ya başbakan olarak gönderecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

Seter, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Serter, Kılıçdaroğlu’nun 2. bölgeden ön seçime girmesinin özel bir nedeni olup olmadığı sorusunda “Bu Sayın Genel Başkanımızın kendi takdiridir. Birçok araştırma yapmıştır. 2. bölge kendi tercihidir. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz 8 artı 8 hedef koymuştuk. İnşallah 2. bölgede dokuz milletvekilini hedefleyeceğiz” dedi.

KONTENJAN KONUSU

Serter, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilk altı sırada kontenjanın dörde çıkmasıyla ilgili de şunları söyledi:

“Parti yönetimiyle görüştük. Şu anda geri çekme söz konusu değil. Üç kontenjan 1. Bölgede, üç kontenjan 2. bölgede devam etmektedir. Şuanda formül yok diye gözüküyor. Bu durum hiçbir handikap oluşturmaz. Genel Başkanımızın varlığı tüm adaylarımıza güç katıyor.”

“GÜNEŞİ BATIDAN DOĞURACAĞIZ”

Serter, Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili çıkmasıyla ilgili yönetim ve örgüt çalışanları olarak risk görmediklerini, Kılıçdaroğlu’nun baş tacı olduğunu söyledi. Serter, “İzmir’den milletvekili ve Başbakan çıkması hepimizin gururudur. Çalışmalarımızı devam edeceğiz. Üyelerimize telkinde bulunmaya gerek yok. Genel Başkanımızı bütün örgüt üyelerimiz desteklemektedir. Şu heyecanı görmüyor musunuz? İki gündür İzmir CHP’ye heyecan geldi. Hem Ege’ye hem Anadolu’ya güneşi tersten doğuracağız. Güneş artık batıdan doğmakta. Genel Başkanımız o kadar güzel örnek sergiledi ki inşallah 2019’daki seçimlerinde herkes ön seçimden çıkacaktır” diye konuştu.

"İNŞALLAH BAŞBAKAN OLACAKTI"

Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde kendisini İzmir’den milletvekili olarak görmek istediklerini belirterek ön seçim davetinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Kılıçdaroğlu’nun kararının sürpriz olmadığını dile getirdi. Kocaoğlu, "Bayraklı Belediyesi ile müşterek yaptığımız salonun açılışında kürsüden sayın Genel Başkanımıza aday olmasını ve ön seçim önermiştim. O zaman da ‘neden olmasın, İzmir’e gelirsem ön seçimi tercih ederim’ demişti. Bir araya geldiğimiz de telefon görüşmelerimizde de davetimi yineledim. İzmir’den kendi tercihleridir. Bizi kırmaması, önerimize olumlu dönüş yapması, İzmir’den aday olması hepimizi onurlandırıyor. Örgüt olarak belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, tüm CHP’liler Sayın Genel Başkanımızı İzmir’de ağırlamaktan, İzmir milletvekili yapmaktan çok büyük bir memnuniyet duyacağız. Bu tüm örgütümüzü daha da motive edecektir. Sadece 2. bölgede ve 1. bölgede değil, tüm Ege’de CHP Genel Başkanını ağırlayacak ve buradan milletvekili olarak çıkartacaktır ve inşallah başbakan olacaktır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim