• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9117.17 0.41
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

CHP Gebze'den otobüs fiyatları hakkında açıklama

CHP Gebze İlçe örgütü, UKOME'nin toplu taşımaya yaptığı yüzde 10'luk zammın ardından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Vatan Nöbetlerinde yapılan toplu taşımaların bedava olmadığını belirtti.
CHP Gebze'den otobüs fiyatları hakkında açıklama

CHP Gebze İlçe Örgütü, UKOME'nin yaptığı yüzde 10'luk zammın ardından bir açıklama yayınladı. İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Demokrasi Nöbeti boyunca toplu taşıma araçlarında yapılan indirimlerin aslında olmadığını, UKOME'nin bu yüzden toplu taşımalarda yüzde 10'luk bir artışın olduğunu söyledi. Türkiye'nin hiç bir ilinde böyle bir uygulamanın olmadığını belirten yetkililer açıklamasını şu şekilde yaptı:

''Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, UKOME marifeti ile toplu taşımaya yüzde 10 tutarında zam yaptı. Türkiye’nin başka bir ilinde bu dönemde toplu taşımaya zam yapan il var mıdır, bilinmez. Ancak hizmet kalitesi ve ücret denkleminde ülkemizin en pahalı ve en kalitesiz toplu taşıma sisteminin verildiği il veya illerden biri olduğunu söylememiz mümkün. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili kişiyi aramadan sonra ancak 15-20 dakikada ulaşılabilen, aslında kendisi şikayetlik olan şikayet hattı bu kalitesizliğin tescilli belgesi olarak öne çıkmaktadır. Malumunuz, bir süre önce sokaklarda sona eren ve halen evlerde devam eden, “Vatan nöbetleri” adı altındaki AKP şölenlerine ulaşım bedava değilmiş. O süreçte yapılan “bedava” taşımanın zararı bu zamla karşılanmaya çalışılmıştır. Ancak AKP şölenleri için AKP’li vatandaşlar “bedava” taşınırken faturası AKP seçmeni ve üyesi olmayan başta yurttaş olarak şahsıma, üye ve seçmen bazında tüm CHP’lilere, diğer tüm partililere ve partisiz vatandaşlara kesilmiştir. Bu zam siyasi ahlak ve siyasi etik değerler göz önüne alındığı ahlaki değildir, etik değildir. AKP bu zammı kime sormuştur? AKP bu zammın faturasını aynı zamanda AKP şölenlerine katılan partili vatandaşlarına da kesmiştir. Kendi tabanını bile kandıran bu anlayış nezdinde onları bu şekilde savunmak, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek gururla söylüyoruz ki bize düşmüştür. Çünkü biz özde değil sözde, tüm halkın ana muhalefet partisiyiz. AKP tarafından kandırılıp zam adı altında soyguna maruz kalan AKP’lilerin uğradığı mağduriyeti de dile getiririz. Bu zammın mağduru istisnasız tüm vatandaşlardır. AKP bu zammı “vatan nöbetleri”nde “nöbet” tutturduğu parti tabanına dahi sorma gereği duymamıştır. 15 Temmuz gecesi canı pahasına ve gerçekten, samimiyetle vatan nöbetine katılanlara, o gecenin gazilerine, o gecenin şehitlerinin ailelerine sormamıştır. AKP, “bedava” toplu taşıma sürecinde vahşi bir şekilde uyguladığı kapitalizmin kurallarını da alt üst etmiş, onu dahi becerememiştir. Şöyle ki üzerlerinde “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi” yazan, belediyenin nemalandığı, kentkart üzerinden yine belediye ile birlikte çeşitli kanalların nemalandığı otobüslerde hat sahiplerinin tek kelimeyle Brütüs’ü olmuştur. Aynı hattaki halk otobüsleri ile resmi plakalı büyükşehir belediyesi otobüsleri doğal olarak rekabet içindeyken yüzde 100 indirime gidip “bedava” taşımacılığa geçen belediye, belediye halk otobüslerinin ekmeğine kan doğramıştır, sırtından hançerlemiştir. Ancak gelinen aşamada bu zam oranı şaibelidir. Karar UKOME tarafından mı  alındı? Kooperatifler ile yapılan gizli kapaklı görüşmeler sonrası zam kararı alınıp UKOME üyelerine imza mı attırıldı? İş bu zam bu ayrıntılardan ötürü aynı zamanda şaibeli bir zamdır. 

İŞSİZ GAZETECİLERİN VE GAZETE ÇALIŞANLARININ HAKLARININ TAKİPÇİSİYİZ

''Bilindiği üzere bir süre önce üç gazetenin yayın hayatına son verilmiştir. Tüm çalışanları o ayki hak edişleri, ihbar ve kıdem tazminatları ödenmeden aniden işsizliğe mahkum edilmiştir. Bu arkadaşların henüz o hak edişlerini hangi makamdan alacağı bile belli değildir. Vadesi belli değildir ancak her geçen gün hem ekonomik olarak ciddi bir batağa doğru sürüklenmekte, henüz iş bulamayanlar ise manevi olarak da yıpranmaktadır. CHP Gebze İlçe Örgütü olarak önümüzdeki pazar günü çağrıcılığını kapatılan Demokrat Gebze Gazetesi’nin muhabirlerinden Aktan Uslu’nun üstlendiği toplantıyı da yerinde değil ancak sonuçları ile takibe alacağız. Milletvekilimiz Tahsin Tarhan aracılığı ile o toplantı sonrası hazırlanan raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağız. Bu süreçte önerimiz bu gazetelerin çalışanlarına bir devlet bankası kanalıyla faizsiz, uzun vadeli kredi olanağı sağlanmasıdır. Gazetelerin kapatılmasının demokrasiyle ne kadar örtüştüğü bir tarafa, çalışanların bu şekilde mağdur edilmesi, işsizliğe ve açlığa mahkum edilmesi bu iktidarın bir anlayışı ve ayıbıdır. İktidarı derhal bu yakıcı soruna çözüm bulmaya davet ediyoruz.''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
MUSTAFA YILDIZ
18 Ağustos 2016 Perşembe 12:43
12:43
BEDAVA DEĞİLMİŞ YA SÖZE BAK KENDİNİZ BİZZAT BİNDİNİZMİ OTOBÜSLERE SİZDEN KART BASTIRDILARMI VE BUNUN İSBATI ELİNİZDE GÖRSEL VE SES KAYDI VARMI YOK NEYMİŞ BEDAVA TAŞIMIYORLARMIŞMIŞ AYIP BE AYIP BUNDA BİLE MUHALEFET EDİYORSUNUZYA PES SİZE BEN HER AKŞAM DARBE NÖBETLERİNE GİTTİM VE PARA ALINDIĞINIDA GÖRMEDİM VE SABAHA KARŞIDA TEKRAR EVE ÜÇRET ÖDEMEDEN GİTTİM VE ŞUNUDA BİLİN SAYIN CHP Lİ DOSTUM AK PARTİLİDE DEĞİLİM SİYASİ OYUNUDA SİZ ŞUAN OYNUYORSUNUZ.....
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim