• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 16°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

“Chp Döneminde Televizyonda Türkçe Türkü De Yasaktı”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CHP döneminde televizyonda Türkçe türkü söylemenin yasak olduğunu belirterek, "Onların zaten en başarılı olduğu proje karşı olma projesidir" dedi.Çevre ve Şeh...
“Chp Döneminde Televizyonda Türkçe Türkü De Yasaktı”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CHP döneminde televizyonda Türkçe türkü söylemenin yasak olduğunu belirterek, "Onların zaten en başarılı olduğu proje karşı olma projesidir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı İdris Güllüce, Pendik Velibaba Mahallesi Akşemseddin Kültür Merkezi Açılış Töreni ve 126 Konut Teslimi ve Tapu Töreni’ne katıldı. Tören öncesi mehter ekibi çaldığı marşlarla protokole ve vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Ardından törende bir konuşma yapan Bakan Güllüce, geçmiş dönemlerde uygulanan yasaklardan söz etti. Bakan Güllüce, “Bugün pek çok şey bilinmiyor. Türkiye’de bir zamanlar mehter marşı yasaktı. Şimdi niye yasak diyeceksiniz ama bende neden yasak olduğunu bilmiyorum. Türkiye’de Türkçe türkü söylemek de yasaktı. Zannediliyor ki sadece Kürtçe yasakmış, değil. CHP döneminde televizyonda Türkçe türkü söylemek yasaktı. Şimdi de Ertuğrul müziğine taktılar. Ne Ertuğruluymuş, ne Selçuklusuymuş, ne Osmanlıymış? Siz ne yaparsanız yapın, Ertuğrul’u Türkiye’de herkes seviyor. Bu bayrağı sevenler bu müziği de seviyorlar. Sen istediğin kadar engel olmaya önerge vermeye çalış bu insanlar bunları seviyorlar ve en çok reytingi de yapıyor. Sen istediğin kadar Ertuğrul karşıtı ol, istediğin kadar Akşemseddin karşıtı ol ama bu millet değil” dedi.

“Bizden kanalizasyon, su isterlerdi” diyen Bakan Güllüce, “Türkiye nereden nereye geldi bakıyorsunuz kültür merkezlerini görüyorsunuz. Gerçi şimdi kültür merkezlerine de karşılar, bu kadar kültür merkezi olur muymuş? Onların zaten en başarılı olduğu proje, karşı olma projesidir. Onların işi milletin belediye başkanlarımızın, hükümetimizin yaptığı her projeye karşı olmaktır. Havaalanı, hızlı tren, metro mu yapıyorsunuz karşı olurlar. Biz yapamayacağımız şeyleri ne söyledik ne de vaat ettik, biz şu anda bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak da, “7 Haziran ne demek? Sivaslı 2 saatte Ankara’dan Sivas’a gitsin mi gitmesin mi? Karslı İstanbul’dan her saat uçak bulabilsin mi bulamasın mı? İstanbul’dan trene bindiği zaman 6 saat sonra Kars’tayım desin mi demesin mi? İşte 7 Haziran bu. Bu ülke gelişmesin diyen ülkeler vardı. Taksim Meydanı’nda piyano çaldırmıştı. O ülke mi sevinsin al bayrağın altındaki 78 milyon mu sevinsin? 7 Haziran bu. Üniversiteler her ile yapılsın mı dursun mu? 7 Haziran da bu millet bunun cevabını verecek” ifadelerini kullandı.

TAPULARI DAĞITTI

Bakan Güllüce konuşmasının ardından bazı konut sahiplerine tapularını dağıttı. Tapusunu aldığına sevinen bir vatandaş, sevincinden Bakan Güllüce’nin boynuna sarılarak tapusunu salladı. Daha sonra protokol üyelerinin de sahneye gelmesiyle Akşemseddin Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. Bakan Güllüce, açılışın ardından kültür merkezi binası içerisinde bulunan İSMEK sergisini gezdi. Tablodan oyuncaklara kadar çok sayıda eseri inceleyerek bilgi alan Bakan Güllüce, kursiyerlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Güllüce sergiyi gezdiği esnada bir kursiyerin kayınvalidesini resmettiği bir tablodan övgüyle söz etti. Tablonun Bakan Güllüce’nin dikkatini çekmesi üzerine kurs hocasına fotoğrafın nasıl yapıldığını sordu. Kurs hocası da, kursiyerin kayınvalidesini resmettiğini söylemesi üzerine Bakan Güllüce şaşkınlığını gizleyemedi. Daha sonra Bakan Güllüce, İSMEK’in protokol defterine yazı yazarak imza attı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim