• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

CHP Darıca'dan 9 Eylül mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
CHP Darıca'dan 9 Eylül mesajı

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözlerinin gurur kaynağı olduğunu belirten Yakup Törk şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, Atatürkçü ve sosyal demokrat siyasi görüşü benimsemiş, bu anlayıştan asla vazgeçmeden milletimize hizmet eden ve milletimizden aldığı güçle varlığını sürdüren siyasî partimizdir. Modern bir ülke hayali ile kurulan partimizin temel ilkeleri Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik’tir. İlk Genel Başkanımız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusunun nedeni olmuştur.

 

Türk Siyasi hayatında; Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasiye geçişi ve demokrasisinin güçlenmesinde en büyük katkıyı sunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kuruluşundan bugüne devam eden iki temel amacı vardır. Demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla kurmak ve toplumu; ekonomik ve sosyal boyutlarıyla geliştirmek, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmaktır. Devlet anlayışımızın temelinde, sivil toplum ve müdafaa-i hukuk yapılanması ile egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi vardır. Bu nedenle, biz CHP olarak toplumun siyasetini yapmaktayız. Biz uzlaşma ve dayanışmanın, hoşgörü ve barışın, eşitlik ile özgürlüğün partisiyiz. Bizim çağdaş, sosyal demokrat anlayışımızın odağında insan vardır. Bizim çıkış noktamız toplumdur, halktır. Laik Demokratik Cumhuriyetin temelinde, teokratik ve ırkçı düşüncenin tutsağı olmayan, eşit, anayasal, yurttaşlık kavramı yatar. Demokrasinin öngördüğü yurttaş, kendisini bir aşiretin, bir kabilenin, bir cemaatin, bir inanç grubunun, bir inanç alt kimliğinin parçası sayma tutsaklığını aşmış olan insandır. İşte bu çağdaş ilkenin ödünsüz savunucusudur CHP. Partimizin kurulduğu günden bu yana ülkemizin bağımsızlığı, özgürlüğü, laik Cumhuriyetin, demokrasinin ve geleceğimizin güvencesi olarak 94 yıldır Türkiye için çalışıyoruz.

 

Günümüzde Cumhuriyet’in kazanımları mevcut iktidar tarafından birer birer yok edilmek istenmektedir. Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki; barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının ve temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek teminatı olan partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; büyük önder Atatürk’ten ve onurlu geçmişinden aldığımız güçle laiklikten ödün vermeden, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız ile ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyacağız, bağımsız ve aydınlık bir Türkiye inşaa edene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Teröre karşı, emperyalizme karşı, haksızlıklara karşı, omuz omuza, adım adım durmadan ilerleyeceğiz.

 

Dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, halkımızın umudu, Cumhuriyetimizin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde, vatanını ve insanlarını seven yurtseverlerle birlikte, ülkemiz ve halkımız üzerine oynanan oyunların üstesinden gelebilmemiz ancak geleceğine sahip çıkmak isteyenlerin Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer alması ve mücadeleye katkı sunmasıyla mümkün olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutlar, 9 Eylül 1923’te yakılan ışıkla, 94 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla, yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulması, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, gelişmiş bir Türkiye için, CHP’yi iktidara taşıyacağımıza olan inancımla başta kurucumuz ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan CHP’ye katkı ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele verdiğimiz partimizin vefakâr, alnı açık başı dik tüm partili yoldaşlarına saygılarımı sunuyorum.

 

İlçe Başkanlığımız olarak kuruluş yıl dönümü etkinliklerimiz kapsamında 9 Eylül 2017 Cumartesi Saat:12.00’de Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum töreni gerçekleştireceğiz. Törenin ardından saat:12.30’de Darıca Merkez Çınaraltı Meydanı’nda “Kuruluşundan bugüne Cumhuriyet Halk Partisi” konulu resim sergisi düzenleyeceğiz. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerimize bütün Darıca halkımız davetlidir.”

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim