• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9120.62 0.45
  • Altın: 2325.019 0.79
  • Dolar: 32.3529 0.08
  • Euro: 34.9558 -0.26

CHP Darıca, Ekim ayı meclisini değerlendirdi

CHP Darıca İlçe Başkanlığı, bugün ilçe binasında düzenledikleri basın toplantısıyla son meclis gündemini değerlendirdiler.
CHP Darıca, Ekim ayı meclisini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı kurmayları gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa, CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı. Gerçekleşen toplantıda ilk olarak ilçe başkanı Gürel Yıldırım bir konuşma yaparak, “Son meclis toplantısı gerildiği için anlatmak istediklerimizi anlatamadık diye düşünüyorum. Darıca halkının bilgilendirilmesi adına verdiğimiz önergeler var” dedi.  Gürel Yıldırım’ın ardından konuşan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Işık, “Geçen mecliste gündeme gelen Dudavey Parkı’ndaki zemin değişikliği vardı. Bu bölgede yapılan komisyon toplantısında önlemlerin ne olduğu yönünde bir karar yok. Bu sebepten dolayı bu alanının tamamının önlem alınması gerektiğini belirttik. Bölge deprem bölgesi olduğu için ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade ettik. Elit Otel’in olduğu yerde yapı yasaklıydı. Ancak daha sonra inşaat başlayınca kaymalar oldu. Aynı şeyler olmaması için gerekli önlemler için muhalefet şerhimizi koyduk. Deprem toplanma alanları bölgemizde 26 tane. AFAD’ın sitesinde görülen alanların tamamı okul bahçeleri, camiler veya belediyeye ait parseller. İnsanların toplanabileceği bir kriter yok. Bunun için mecliste öneride bulunduk. Bu mecliste de birkaç artçı depremden sonra gündeme geldi. Deprem toplanma alanlarının sıkıntılı olduğunda belediye başkanı haberdar. Yapıların birçoğu deprem öncesi ve hasarlı. Bu yapıların biran önce incelenip yenilenmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

“SORU ÖNERGESİ VERDİK”
CHP’li Işık’ın ardından CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Şadi Güven söz aldı ve şunları dile getirdi; “Son mecliste 3 soru önergemiz oldu. İptal edilen ihaleler vardı. İhale edilecek bilgisi verilmişti. Ancak sonradan ihale iptal edilip Kent A.Ş.’ye verileceğini öğrendik. Kaldırım ve yol işgalleri konusunda da soru önergesi verdik. Belediye bu konuda gerekli duyarlılığı göstermiyor. Mülkü belediyeye at olan 2 tane çay bahçesi var. İskele Park belediyeye ait bir çay bahçesi. Tadilatı için 4 milyon TL harcanmış. İhaleye çıkarılıp ihaleye verildi. O dönemki belediye meclis üyesi olan Mustafa Öztürk yapıyor.

"BU DURUMA DUR DİYECEKLER Mİ?"
Ancak kanun gereği bunu alması mümkün değil. İkincisi de Hasbahçe Çay Bahçesi de bir önceki belediye meclisindeki meclis üyesine ihale edilmiş. Yasaya aykırı olan bu duruma dur diyecekler mi? Belediye başkanı bunu yazılı olarak açıklayacaklarını ifade etti” şeklinde konuştu.  Güven’den sonra tekrar CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım konuşarak, “Toplanma alanları ile ilgili olarak okullar ve spor salonları bilinir. Ancak biz okullara güvenmiyoruz. Bu alanlara konteynerler konulmuştu. Toplanma alanlarının yüzde 90’ı bu halini barındırmıyor. Sadece belediye değil AFAD’ın ve Büyükşehir’in de devreye girmesi gerekiyor.  Darıca’nın geleceği planlanmıyor. Darıcalılık kültürünün geliştirilmesi veya aidiyetin oluşturulması için belediye hiçbir şey yapmıyor.

“DARICA’NIN HAKKINI SAVUNACAĞIZ”
Basın toplantısında son olarak söz alan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak söz alarak, “Son mecliste 10 defa sözümüzü kestiler. Meclis biraz gerildi. Kendimizi tam ifade edemedik. 15 yıldır Darıca halkı mağdur oldu. 5 yıl bekleyin deniliyor. Biz kimseye yeni gelin muamelesi yapamayız. 9 yıl boyunca ilçe başkanlığı yapa biri belediye başkanı oldu. Darıca halkının hakkını sonuna kadar savunacağız” dedi. Toplantı çekilen aile fotoğrafının ardından sona erdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim