• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9543.36 0.14
  • Altın: 2492.827 0.86
  • Dolar: 32.4863 0.13
  • Euro: 34.7687 0.15

"Chp Bu İddiayı Seçim Malzemesi Olarak Kullanıyor"

Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, CHP’nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, “Sanırım sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bu meseleyi 7 Haziran seçimlerine dönük siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorl...
Chp Bu İddiayı Seçim Malzemesi Olarak Kullanıyor

Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, CHP’nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, “Sanırım sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bu meseleyi 7 Haziran seçimlerine dönük siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas’ın başkenti Rabat’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair önemli açıklamalarsa bulundu. Konuşması sırasında CHP’nin kapatılması konusunda değinen Kurtulmuş,”Şimdi burada bir hata var, yanlış taraf var. Bunlardan bir tanesi MİT’in amacı parti kapatmak için dosya toplamak değildir. Türkiye’nin iç siyasetine de katılmak değildir. Bu eski Türkiye’nin alışkanlıklarıdır. Yeni Türkiye’de MİT’in görevi sadece yurtdışı güvenliğini sağlamak bununla ilgili istihbaratları almak toplamaktır. Dolayısıyla MİT’in herhangi bir şekilde Türkiye’nin iç siyasetine müdahale etmesi mümkün değildir, böyle bir şeye biz de müsaade etmeyiz. Yine sayın Kılıçdaroğlu herhalde eski Türkiye’yi hazırlıyor. Parti kapatma davası eski Türkiye’de kaldı. Partileri kapatılmış ve bunun acısını çekmiş bir siyasi hareketin içerisinden geliyoruz. Kapatılan Demokrat Parti’nin lideri Menderes idam edildi. Kapatılan bir partinin lideri zorla siyasetin dışına atıldı sayın Erbakan. Bütün bunları yaşamış, 1960’dan günümüzde kadar 68 tane siyasi partinin kapatıldığı bir siyasi tecrübesine sahip olan bir hareket olarak, en son 2008’de bugün iktidar olan AK Parti’nin kapatma davasının direkten döndüğü bir tecrübeye sahip olan insanlar olarak hiçbir şekilde Türkiye’de parti kapatılmasının yanında olmayız. Parti kapatılması konusunun gündem taşınmasına dahi rıza göstermeyiz. Allah’ın izni ile bundan sonra hiçbir şekilde partiler kapatılmayacaktır” dedi.

"KENDİLERİNE TAVSİYEM"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Haziran ayında yapılacak seçimlere değinerek, “Üçüncü mesele ise, seçime gidiyoruz. Rakamlar ortada, kamuoyu yoklamaları ortada. Bu kamuoyu araştırmalarına göre bırakın cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar alternatifi olmasını Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmiş seçimlerde aldığı oyunu dahi, bir ana muhalefet partisi olarak aldığı oyunu alamayacağı görülüyor ya da o dolaylarda oy alacağı görülüyor. Sanırım sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bu meseleyi önümüzdeki genel seçimlere dönük, 7 Haziran seçimlerine dönük siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar. Kendilerine tavsiyem böylesine duyduğumuz zaman bile bizi ürküten konu hakkında bir spekülasyon yapılmaması ve bunun üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne getirecek herhangi bir oyun olmadığını, buradan bir mağduriyet psikolojisinin olmadığını ifade etmek isterim. İnşallah 7 Haziran seçimleri güle oynaya neşe içerisinde yapacağımız bir seçim olur. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir siyasi parti kapatılmaz, Türkiye’de siyasi yasakların, Türkiye’de parti kapatmaların, Türkiye’de darbelerin artık geride kaldığını hep beraber görüyoruz, biliyoruz. Bu millet bir daha böyle konularla asla karşılaşmaz diye ümit ve temenni ediyorum. Buradan da bunları sayın Kılıçdaroğlu’na ifade ediyorum” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim