• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.683 0.71
  • Dolar: 32.3657 0.21
  • Euro: 34.9326 0.13

Chp Adaylığından Neden Çekildiğini Açıkladı

CHP Tunceli’den ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen iş adamı Gürsel Erol, isteğinin dışında oluşan adaylıktan ön seçim yapılmaması nedeniyle çekildiğini belirtti.İş adamı Gürsel Erol, yaptığı ya...
Chp Adaylığından Neden Çekildiğini Açıkladı

CHP Tunceli’den ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen iş adamı Gürsel Erol, isteğinin dışında oluşan adaylıktan ön seçim yapılmaması nedeniyle çekildiğini belirtti.

İş adamı Gürsel Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli milletvekilliği aday adaylığı sürecine ön seçim talebiyle girdiğini belirterek, “Bu gerekçeden dolayı Tunceli’de ön seçim yapılmaması halinde hiçbir koşulda adaylık başvurusu yapmayacağımı kamuoyuna açıklamıştım. Gelişen süreçte Parti Meclisimizde Tunceli ile ilgili aday belirleme yöntemi olarak anlam veremediğim bir şekilde merkez yoklaması kararı alındı. Ben bu kararı genel merkezimizin takdiri olarak değerlendirdim. Bir siyasetçi sözüne güvenilir, iddialarının arkasında duracak cesareti ve tutarlığı göstermelidir. Tunceli Sayın Genel Başkanımızın ilidir. Doğal olarak aday belirleme yöntemi ve aday tespitinde iradesini ve inisiyatifini koymasını son derece doğal hakkı olarak gördüm. Aday adaylığım sürecinde ortaya koyduğum ön seçim iddiasını koruyarak, milletvekilliği aday adaylığına başvurmadım. Benim adaylıktan çekilme gerekçem aday gösterildiğim sıraya ve 1. sıradaki adaya tepki değildir. Milletvekili adaylığının belirlenme yöntemi ve şeklidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Bülent Tezcan’ın kendisini arayarak isminin ikinci sıradan yazılarak YSK’ya verileceğini söylediğini belirten Erol, şunları kaydetti:

“Ben kendisine böylesi bir aday belirleme yöntemini doğru bulmadığımı ve adaylıkla ilgili başvurumun, talebimin olmadığını ifade ederek YSK’ ya ismimin bildirilmemesini söyledim. Bu görüşme sonrası kendi talebim ve isteğim olmadığı halde, Tunceli 2. Sıra milletvekili adayı olarak ismim YSK ’ya bildirilmiştir. 08.04.2015 tarih saat 20.00 da Sayın Genel Başkanımı ziyaret edip, listede yer almamdan dolayı kendisine teşekkür ederek, adaylık tespit sürecinin doğru yönetilmediği ve Tunceli halkının beklentilerinin karşılanmadığı konusundaki tespitlerimi kendisine ifade ederek isteğim dışı oluşan adaylıktan çekileceğimi ve adaylıktan çekilmemden dolayı özürlerimi kendisine illetim. Benim ön seçim yöntemiyle aday olma talebim ve adaylıktan çekilme kararım Sayın Genel Başkanımızın bilgisi dahilindedir. Tunceli Sayın Genel Başkanımızın her zaman arkasındadır ve arkasında olacaktır. Hiç şüphe yok ki CHP’nin 2 milletvekilinin olduğu Tunceli’ de yine CHP 2 milletvekili çıkaracaktır ve Tunceli Sayın Genel Başkanımızı mahcup etmeyecektir. Benim adaylıktan çekilme tavrım ön seçim yapılmamasıyla ilgili ve söylediklerimin arkasında durma iradesidir. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşullarda kişisel olarak uğradığımız hak kaybından kaynaklı alınganlık, kırgınlık, küskünlük göstermemeliyiz. Partimize katkı sunmak için milletvekili adayı veya milletvekili olmak şart değildir. Sadece Parti Üyesi kimliğimizle de partimize katkıda bulunabiliriz. Ben tesadüflerle CHP’li olmuş birisi değilim CHP’nin gençlik kollarından yetişmiş il başkanlığı yapmış birisiyim. Partimin ahlakını, kültürünü, etik davranışını çok iyi bilen birisi olarak ve bu bilinçle partimin emrindeyim.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim