• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.233 0.76
  • Dolar: 32.3553 0.08
  • Euro: 34.9392 -0.37

Cezaevinde çıkan isyan sona erdi

İzmit C Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin başlattığı isyan sona erdi. İsyanın cezaevindeki kötü koşullar ve af isteği ile başlatıldığı iddia edildi.
Cezaevinde çıkan isyan sona erdi

Kuruçeşme mevkiinde kurulu bulunan İzmit C Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan mahkumlar isyan başlattı. İsyan sırasında koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları da çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı. Adeta olağanüstü hal durumuna geçilen cezaevi içinden bir kaç el silah sesi duyuldu. Yangın sebebiyle çok sayıda itfaiye ekibi cezaevine gönderildi. Sağlık ekiplerine her ihtimale karşı cezaevinde bekletiliyor. Çevik kuvvet ekipleri de destek amacıyla cezaevine gönderildi.

YANGINA UZUN SÜRE MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Cezaevinde mahkumların başlattığı yangına ise uzun süre müdahale edilemedi. İtfaiye ekipleri merdivenli araçları ile havadan su sıkarak içerideki yangını söndürdü. Bu sırada cezaevi çatısına çıkan mahkumlar Türk Bayrağı açarak askerlere taş atmaya başladı. Mahkumlar ikna çabaları sürerken cezaevinden yeninden alevler yükselmeye başladı. Mahkumlar topladıkları eşyaları yeniden ateşe verdi. Mahkumlar bir yandan da içeride ne bulurlarsa dışarıya fırlattı. Ekipleri yine uzun süre yangına müdahale edemedi.

Yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden başlayan alevlere itfaiye ekipleri su sıkarak müdahale etti. Dumanlar nedeniyle cezaevinde tutuklu ve hükümlüler idare bölümlerin bulunduğu D-100 karayoluna bakan bölgedeki çatılara çıkıp dumandan etkilenmemeye çalıştı. İzmit C Tipi Kapalı Cezaevindeki isyanı duyan çok sayıda hükümlü ve tutuklu yakını cezaevine geldi. Mahkum yakınları bir yanda endişe ile olayları takip ederken yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Cezaevi çevresinde toplanmaya başlayan tutuklu ve hükümlü yakınların bazılarının fenalaştığı görüldü. İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük de cezaevine geldi.

KOĞUŞLARDA KOŞULLAR ÇOK KÖTÜ İDDİASI

Cezaevindeki eşyaları ve yatakları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerin kötü koşullar nedeniyle isyan başlattığı iddia edildi. Cezaevinde kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü kalması, koşulların kötü olması, yapılan şikayetlerin karşılıksız bırakılması nedeniyle isyan başlattıkları öne sürüldü.  Bir diğer iddia ise yaklaşık 30 mahkumun af isteğinde bulunduğu sesleri i duyurabilmek için cezaevi koridorunda yataklarını ateşe vermeleri üzerine isyanın büyüdüğü iddia edildi. yapılan görüşmelerin ardından yaklaşık iki buçuk saat sonra isyan sona erdi. Askerler koğuşlara girerek durumu kontrol altına aldı.

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARI NAKLEDECEK CEZAEVİ BULUNAMADI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, tutuklu ve hükümlülerin ikna edildiğini ve eylemin sonlandırıldığını söyledi. Mustafa Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada tutuklu ve hükümlülerin bazı talepleri olduğunu belirterek, "Öncelikle bu bir isyan değildir. Bazı talepleri oldu. O talepleri aldık. Aileler endişelenmesin, tüm mahkumlar koğuşlarına girdi. Herhangi bir yaralı yok, sadece koğuşlara tahribat verdiler" dedi.  Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli'deki tüm cezaevlerinde 5 bin hükümlü ve tutuklu bulunduğu bunlardan 800'ünün bu cezaevinde kaldığını söyledi. Küçük, olayların çıktığı cezaevinin aslında kapatıldığını ancak burada bulunan tutuklu ve hükümlülerin diğer cezaevlerinde de yer olmadığını için nakledilemediklerini açıkladı. Bu arada cezaevi önünde toplanan tutuklu ve hükümlü yakınları Başsavcı Mustafa Küçük gazetecilere açıklama yaparken, "Bize açıklama yap. Orada bizim yakınlarımız var" diye seslendiler. Başsavcı daha sonra tutuklu ve hükümlülerin yakınlarının yanlarına giderek bilgi verdi, herhangi bir yaralının olmadığını söyledi. Başsavcı Küçük ayrılmasına rağmen yaklaşık 400 Çevik Kuvvet ekibi ile hükümlü ve tutuklu yakınları cezaevinden ayrılmadı.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim