• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.146 0.03
  • Dolar: 32.3307 0.08
  • Euro: 35.1718 -0.06

Cesim Beyaz: Uygur Life ile alakamız yok

Beyazlar Gıda’nın sahibi Cesim Beyaz, ''Uygur Life markalı ürünlerle bir alakamız yoktur'' dedi.
Cesim Beyaz: Uygur Life ile alakamız yok

Beyazlar Gıda’nın sahibi Cesim Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toplum sağlığını tehdit eden ürünleri ve bu ürünleri üreten firmaları teşhir ettiğini belirterek, “Bir sahtekar bizim işletme kayıt sicil numaramızı kullanarak sanki bizim tesislerimizde üretim yapmış gibi, Uygur Life markalı Form 3 isimli ürün imal etmiş. Bu ürünlerle bizim bir alakamız yok. Bu sahtekarı daha önce mahkemeye verip mahkum ettirdik. Şimdi bu marka için tekrar mahkemeye verdik” dedi.

Beyaz şunları söyledi:

Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toplum sağılığını tehdit eden ürünler ve bu ürünlerin üretimini yaptıkları iddia edilen firmalar teşhir edilmiştir. Ancak ilan edilen duyuruda 112 seri nolu Uygur Life Markalı Sibutramine ilaç etken maddesini içeren Form 3 isimli bir ürünün firmamızca üretildiği algısı kamuoyuna yanlış bir şekilde aksettirilmiştir. 

TARAFIMIZCA KESİNLİKLE ÜRETİLMEMİŞTİR

Söz konusu insan sağlığını tehdit eden bu ürün tarafımızca kesinlikle üretilmemiş olup bu konuda gerekli yasal süreci başlatmış bulunmaktayız. Önemle ifade etmek isteriz ki aynı ürünün devamı niteliğinde olan ve Uygur Life Form 2 isimli üründe de firmamıza ait ticaret unvanı hukuka aykırı bir şekilde adeta gasp edilerek marka sahibi tarafından kullanılmıştır. 

MAHKEMEDE MAHKUM ETTİRDİK

Firmamız aleyhine açılan Gebze 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Uygur Life markasının sahibi olan şahıs, mahkeme huzurunda itiraf ederek ürünleri kendisinin ürettiğini beyan etmiş olup firmamız beraat etmiştir. Aynı seriye bağlı Form-2 isimli üründe de Form-3 isimli üründe de aynı ilaç etken maddesi olan Sibutramin tespit edilmiştir. Üstelik hukuka aykırı bir şekilde firmamıza ait ticaret unvanı kullanılarak söz konusu yasaklı ürünleri üreten Uygur-Life adlı işletmenin sahibi yargılama aşamasında suçunu itiraf etmiştir. 

Dolayısıyla 5996 Sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde firmamıza atfedilecek hiçbir kusur bulunmamaktadır. Bu konuda her türlü hukuki yollara başvurarak firmamızın ticaret unvanını ve markasını kötüye kullanarak ticari itibarının zedelenmesine sebep olan ilgili kurum ve şahıslar hakkında gereken yapılacaktır. 

23 YILLIK FİRMAYIZ 500 ÜRÜNÜMÜZ VAR

Firmamız uzun yıllardır gerek ülke çapında gerekse de yurt dışında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ruhsat, izin ve kontrolleri dahilinde bitkisel ürün sektöründe faaliyet göstermektedir. 23 yıldır sektörde alnımızın teriyle, namusumuzla hizmet vermekteyiz. Bu sektörde 500’ün üzerinde ürünümüz var. Çok şükür hiç birinde sıkıntımız olmamıştır. Firmamız her türlü iş ve işlemlerinde üretim aşamaları da dahil olmak üzere yasal mevzuatın çizdiği sınırlar çerçevesinde üretim envanterini oluşturmaktadır. 

Kamuoyuna yansıyan haberlerde her ne kadar firmamızın ismi geçmiş ise de yasaklı madde içeren ürün firmamız tarafından kesinlikle üretilmemiş olup firmamızın ticaret unvanının bulunduğu etiketler hukuka aykırı ve izinsiz bir şekilde ürünlere basılarak piyasaya sürülmüştür. 

TEKRAR MAHKEMEYE VERDİK

Suç teşkil eden bu durumdan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün yapmış oldukları denetimler sayesinde firmamız haberdar olup akabinde derhal yasal yollar tarafımızca başlatılmış olup halen devam etmektedir. Bu bağlamda tarafımızca İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulunulmuştur.  
Dolayısıyla son derece başarılı bir üretim ve satış grafiği olan firmamızın ticari unvanının başka firmalarca hukuka aykırı bir şekilde kullanılması ve haksız rekabet teşkil eden bu türden eylemlerin vuku bulması da ne yazık ki kaçınılmaz olmaktadır. 

Bu sebeple birey ve toplum sağlığını en üst seviyede korumayı amaçlayan ve tüm ürünlerinde hiçbir katkı maddesi içermeksizin salt doğal ve bitkisel maddeler kullanan firmamızın ticari itibarının daha fazla zedelenmemesi ve kamuoyunun firmamıza duyduğu güvenin bir kez daha tesis edilmesi adına iş bu basın bildirisini siz değerli okuyuculara aktarma gereği hasıl olmuştur. Saygılarımızla

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim