• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8737.87 0.23
  • Altın: 2236.233 -0.36
  • Dolar: 32.3361 0.08
  • Euro: 35.1035 -0.29

Cemil Yaman, Gebze’de gençlerle buluştu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya gelerek gençlerin geleceğin Türkiye’sine sahip çıkmalarını isteyerek istedi
Cemil Yaman, Gebze’de gençlerle buluştu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili seçim çalışmalarında ki durağı Gebze oldu. Gün boyu Gebze’de SKM çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Vekil Yaman, programın sonunda Gebze gençliği ile bir araya geldi. Gebze Gençlik Merkezi’nde gençlere seslenen Yaman, "Mevcut sistemle Türkiye devam edemez. Yeni bir sisteme mecburuz. Bu ülkenin mevcut durumuna, kendi gerçeklerine uygun bir anayasa modeli ortaya koyduk. Geleceği daha aydınlık bir Türkiye için bu seçimde “Evet” demeliyiz." ifadelerine yer verdi. 

BİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ
Gençlerin bu seçimde önemli bir faktör olacağını kaydeden Vekil Yaman, “Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz artık daha fikirlerini daha özgürce söylemekte, mesele memleket olunca daha duyarlıdır. Ülkemizin geleceğini, devletimizin bekasını ve bayrağını herşeyin üstünde tutan gençlerimiz 16 Nisan’da “Evet” diyecektir. Gençlerimiz geçmişi sorgulamalı, araştırmalı, bu ülkede bir günde hükümetler devriliyordu. Bu ülkede dış güçlerin istemediği hiçbir hükümet iktidarda kalamıyordu. Bunlar güçlü ve istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar. Bir kitap fırlatmayla halkımızın nasıl milyarlarca dolar zarara uğratıldığını daha unutmadık. Unutturmayacağız. İşte tüm bu yaşananların bir daha yaşanmaması için 16 Nisan’da güçlü bir şekilde “Evet” demeliyiz. Osmanlı’dan bu yana gençlerimizin nasıl tarih yazdıklarını hepimiz biliyoruz.”dedi.

1980 YILINDA PARLEMENTER SAYIMIZ 600’DÜ

Milletvekili sayısının 600’e çıkmasına da değinen Yaman, “Muhalefet kafa karıştırma doğruları saptırma konusunda ciddi çaba sarfediyor. Yalan bilgilerle sizlerin kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar. .sayısı 600`dü. 12 Eylül darbesinden sonra yapılan anayasada 450 milletvekili sayısı verildi. 1995 yılında; nüfusumuz da o zaman 59 milyon... 100 artırılarak milletvekili sayısı 550 oldu. Bu değişikliği yapan partiler arasında CHP vardı. CHP başı çekiyordu. Yanlış mı yapıldı, hayır artması gerekiyordu. Şimdi geldiğimiz noktada 50 daha artırırız 600 olur, yeter mi? Yetmez ama evet. Türkiye şartlarında 600`e de evet diyoruz. Avrupa`da 53 bin kişiye bir vekil düşüyor. Türkiye`de ise şu an 143 bin kişiye bir vekil düşüyor. Farka bakın... Halkla iletişim gereği parlamenter sayısının artması lazım. Mevcut sayı yetmiyordu makul bir artış yaptık. Artan sayısının maliyeti artıracağı konusunda eleştiriler yapılıyor. CHP`li bir meclis katip üyesinin yaptığı harcamadan daha fazla bir maliyeti olmayacak." diye konuştu.

TÜRKİYE GELECEĞİNE YÜRÜYECEK

Yaman, “Bu sistemde, Türkiye'yi 2023'e, 2053'e, 2071'e taşıyacak, ülkenin hızlı karar almasını sağlayacak, milletten aldığı emanetin bilincinde, sorumluluğunu tam manasıyla üstlenmiş bir Başkan seçilecek. Böylelikle Türkiye geleceğe olan yürüyüşüne daha emin adımlarla devam edecek. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi içinde, birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza ederek geleceğe yürüyeceğiz." dedi.Yaman konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı. Program sonunda ise gençlerle bol bol hatıra resmi çektirdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim