• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2507.681 0.95
  • Dolar: 32.5628 0.06
  • Euro: 34.6308 -0.28

ÇAYIROVA'YA77 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Türkiye kırtasiye sektörünün lider markası Adel, Kartal’daki üretim tesisini 77 milyon TL yatırımla 36 bin metrekarelik alana kurulan Çayırova’ya taşıdı.Açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'da katıldı.
ÇAYIROVA'YA77 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Türkiye kırtasiye sektörünün lider markası Adel Kalemcilik, yeni tesisini  Çayırova Şekerpınar Mahallesi Yanyol Sokak No:7 adresinde açtı.Fabrikanın açılış törenine  Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan, Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı, Faber Castell Vertrieb Genel Müdürü Rolf Schifferens ve Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, AK Parti  Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci,  ve çok sayıda davetli katıldı. 

4 BİN 500 ÇEŞİT ÜRÜN 

Programın açılış  konuşmasını Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler  yaptı. 1969 yılında Kartal’daki tesisin açılışına katılmış olan Kont Anton Wolfganf von Faber-Castell’in yerinin doldurulamayacağını söyleyen  Hizaler “Bugün bu büyük heyecanımızın yanı sıra aynı zamanda hüzünlüyüz, Kont Faber Castell bugün hayatta olsaydı, aramızda ve heyecanımıza ortak olacağına eminim. Kendisini şükranla anıyoruz  Toplam 77 milyon TL’ye mal olan bu tesisimizle üretimimizi artırdık. Tesisimizde üç ana grupta bine yakın ürün üretmekteyiz. Yeni ve önemli bir kilometre taşı olan bu tesisimizin açılışını yapıyoruz. 1969’da ilk üretime başladığımızda portföyümüzde sadece 150 çeşit ürünümüz varken, bugün yaklaşık 4 bin 500 çeşide ulaşmış durumdayız” dedi. 

DEV ŞİRKET HALİNE GELDİK

Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı ise 47 yıldan beri bu ülkenin çocuklarına, gençlerine ve yetişkinlerine dokunan Adel’in istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürdüğüne, bugün yaklaşık 252 milyon TL net ciroya sahip dev bir şirket haline geldiğine ifade ederek “Bu başarı aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Gerek tüketicileri, gerekse yatırımcılarımızı memnun edebilmek amacıyla, iş süreçlerimizi sürekli gözden geçirmeye, pazardaki dünya trendlerini ve koşulları izleyerek büyümeye devam edeceğiz. Bu çerçevede, Çayırova’daki yeni yatırımımızın da karlılığı ve büyümemizi sürdürebilmek adına önemli bir itici güç olacağına inanıyorum”şeklinde konuştu. 

TEMEL DEĞERLERİMİZ YANSIYACAK

Faber Castell Vertrieb Genel Müdürü Rolf Schifferens'de “5 yıl önce 250. kuruluş yıldönmünü kutladık. Buradaki ticaret ve iş ortaklığımıza büyük önem veriyoruz. Bu ortaklığın 40 yıldır başarılı bir şekilde yürütülüyor. Bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sadece Türkiye’de değil, yurtdışı pazarlarda da performansımızı artırabilecek, iş alanımızı genişleterek, bize yepyeni fırsatlar sunabilecek bu tesisin mükemmel bir zamanlama ile açıldığını görüyorum. Büyüyen kapasitemiz ve ileri teknoloji üretimimizle hem çocuklara, hem de yetişkinlere hitap eden yazım, çizim ve boyama gereçlerini, daha yenilikçi ve yüksek kalitede tedarik etmemiz mümkün olacak. Bu tesis Faber Castell markasının, yaratıcılık, inovasyon, sosyal sorumluluk ve çevreye duyarlılık gibi en temel değerlerini her zaman yansıtacaktır” şeklinde konuştu.   

ÜLKEYE DEĞER KATACAK

Anadolu Grubu 19 ülkede ve 50 bine yakın çalışanı olarak ülke ekonomisine katkı sunduklarını belirten Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan “Grubumuzun 66 yıllık mazisinin 47 yılında var olan Adel’in bugün yeni tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 1969 yılında Kartal’da, dönemin en modern tesislerinden birinin açılışını gerçekleştirdiğimizde, sektöre dair hayallerimiz çok büyüktü. Şirketimiz, üretimdeki bu başarısını, her yıl daha da artırarak, lideri olduğu sektörün büyümesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketimiz, dünyanın en eski yazım gereçleri firması Faber-Castell ile uzun yıllardır sürdürdüğü iş birliğini, 1995 yılından bu yana ortaklık gücü ile yürütüyor. Aynı zamanda 2011 yılından bu yana Rusya’da yine Faber-Castell ortaklığıyla faaliyette bulunuyoruz. Sektöründe lider olan şirketimiz, bu yeni tesisinde ülkemiz için değer yaratmaya ve yeni hikâyeler yazmaya devam edecek. 

HERKESİN BEĞENİSİNİ KAZANIYORUZ

Her 10 tüketicinden 9’u Adel ürünlerini kullanıyor. Genç nüfusun yoğun olduğu Türkiye’de 47 yıldır eğitim ve ekonominin kesişme noktasında, dünyanın en eski ve en büyük kalem üretici Faber Castell ortaklığı ile faaliyet gösteren Adel, tüm üretim ve çalışmalarını topluma fayda sağlama ve sürdürülebilir projelere destek vermek amacıyla gerçekleştiriyor. Özünde barındırdığı “iyilik” değeri ve sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi Adel, kalite yönetimi sistemi ve Avrupa Birliği standartlarında ürün güvenliği ile sadece çocuklar ve gençlerin değil, ebeveynler ve öğretmenlerin de beğenisini kazanıyor. ” dedi. 

DEĞİŞMEYEN TEK ÜRÜN KALEM

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise programda yapmış olduğu konuşmada “Her şeyin başı kalemdir. Gelişen teknolojiye rağmen kalemin değerini kaybetmeyeceğine inanıyorum. Pek çok araş değişecek ama değişmeyen tek araç kalem olacaktır. Bu tesiste 1 bine yakın farklı ürünler üretilecek. Adel Kalem’in bu noktadaki önemini vurgulamak istiyorum. Eğitimde Fatih Projesi ile 399 bin etkileşim tahta kurduk. 1 milyon 430 bin tablet dağıttık. Zenginleştirilmiş e-kitap ve z-kitabı tabletlere yükledik. Bilim merkezlerimizi açtık. Adel Kalemcilik sadece üretimle değil. Sosyal projeleri ile büyük değer oluşturuyor. TOSB kavşağını Temmuz ayında bitireceğiz. Körfez Geçiş Köprüsü Mayıs başında bitecek. Bilişim Vadisi altyapı çalışmaları bitti” 


 Yapılan konuşmalar sonrasında prokol üyeleri hep birlikte yeni tesisin açlış kurdesini kesti. Kurdele kesimi sonrasında katılımcılar fabrikayı gezerek yetkilerden bilgi aldı.

dha_1212.jpg

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim