• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Çayırova’ya dev ulaşım projeleri

Eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan atılımlarla geleceğe hazırlanan ve marka bir kent olma yolunda ilerleyen Çayırova, dev ulaşım yatırımlarına da ev sahipliği yapıyor.
Çayırova’ya dev ulaşım projeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde uyum ve koordinasyon içerisinde hayata geçirilen ve Çayırova’nın gelişiminde büyük rol alan projelerden bugüne kadar 4 dev ulaşım yatırımı hizmete sunuldu. İlk olarak Bosna Caddesi’nin tamamlanarak hizmete sunulduğu ulaşım yatırımlarında sırasıyla TOSB Köprülü Kavşak ve Gişeler, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ve Özgürlük Caddesi kullanıma açıldı. Bu 4 kalemi oluşturan yatırımlar ise 100 Milyon Liralık bir maliyetle ilçeye kazandırıldı. 

yenimahalle-kavsak-02-(1).jpg
TOSB KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE GİŞELER PROJESİ 
Dev ulaşım yatırımlarında TOSB Köprülü Kavşak ve Gişeler projesini de yine Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek ilçeye kazandıran Çayırova Belediyesi, Şekerpınar bölgesindeki sanayi trafiğini projenin tamamlanmasıyla birlikte bu bölgeye yönlendirdi. Özellikle iş giriş çıkış saatlerinde tıkanma yaşayan noktada her gün sanayinin ağır tonajlı taşıtlarının vermiş olduğu trafik yükünü TOSB Köprülü Kavşak ve Gişeler projesiyle ilçenin dışına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Şekerpınar Gişelerinden sonra Tem Otoyoluna bağlanan ikinci gişeleri de hizmete sunmuş oldu.  

muhsin-yazicioglu-caddesi-01.jpg

50 MİLYON LİRALIK KAVŞAK PROJESİ
4 dev yatırımın akabinde yine bölgenin tek kalemde en büyük ulaşım yatırımları arasında yerine alan 50 Milyon Liralık Yenimahalle Köprülü Kavşak Projesinde sona gelindi. İlçenin en önemli giriş noktasında yer alan projede yeni köprüler, kapalı tüneller ve ana arterleri takip eden yan yollar inşa edildi. Akabinde çevre düzenlemesinin de devam ettiği proje Çayırova’yı hem D-100 karayolunun İzmit ve İstanbul yönüne, hem Darıca ve Şifa Mahallelerine, hem de Tem bağlantı yoluna yüksek kapasiteyle bağlayacak olan proje, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçiyor. 

tosb.png
ÇAYIROVA TUZLA’YA KÖPRÜ İLE BAĞLANIYOR 
Proje çalışmaları hız kazanan ve Şubat ayında ihalesi yapılacak olan bir diğer ulaşım yatırımı da Çayırova-Şifa Bağlantılı geçiş köprüsü olacak. Çayırova Belediyesi’nin özellikle üzerinde durduğu çalışma kapsamında ilçeden direk İstanbul’a ulaşım köprü üzerinden sağlanacak. Atatürk Mahallesi ile Yenimahalle’nin kesişimin de bulunan Abdurrahman Korhan Caddesi üzerinden akış sağlanacak proje yine Büyükşehir ve Çayırova Belediyeleri ortak çalışmasıyla hayat bulacak. Projede yer alacak olan köprü yaklaşık olarak 200 metre uzunluğa sahip, gidiş geliş 2X2 şeritten oluşacak. Proje Çayırova’yla Tuzla’yı Abdurrahman Korhan Caddesi ve Şifa Mahallesi güzergahıyla birbirine bağlayacak. Bu sayede yıl içerisinde temeli atılacak olan Kent Meydanı’ndan direk Şifa Mahallesi’ne geçiş sağlanacak. 

prestijli-cadde-adnan-kahveci-caddesi-01.jpg
ULAŞIMA CİDDİ PROJELER KAZANDIRDIK 
Yapılan her bir ulaşım projesinde Çayırova’nın stratejik konumu, günlük trafik yükü ve ulaşım yönlerini ele aldıklarını ve bu yönde ulaşıma ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevki Demirci, çalışmaların yeni projelerle devam ettiğini açıkladı. Çayırova Belediyesi olarak Fen İşleri alanındaki yatırımları her yıl kazı inşa sezonunda aralıksız olarak gerçekleştirdiklerini belirten başkan Demirci, bunun yanı sıra ilçeye değer katacak prestijli caddeleri ortaya çıkardıklarını da ifade etti. Her bir caddeye farklı ve şık bir görünüm kattıklarını vurgulayan Demirci, dev ulaşım yatırımlarının da bir taraftan ilçeye nakış nakış işlendiğini ve hizmete alındığını söyledi. Demirci, Tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden dev yatırımlarla birlikte Çayırova’nın 200 Milyonun üzerinde altyapı, üstyapı ve ulaşım yatırımı kazandığını da ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim