• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 25°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9801.96 0.82
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

ÇAYIROVA'DA ÖRNEK SERGİ

'Dört Mevsim Çayırova' ve 'Doğa Okulu' projeleri kapsamında oluşturulan Doğa Okulu fotoğraf sergisi öğrencilerin karşısına çıktı.
ÇAYIROVA'DA ÖRNEK SERGİ

Çayırova Belediyesi’nin eğitim, sosyal ve kültürel çalışmaları alanında önemli bir yer edinen 'Dört Mevsim Çayırova' ve 'Doğa Okulu' projelerinin fotoğraf sergisi açılışını Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci gerçekleştirdi.

Çayırova Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü 'Dört Mevsim Çayırova' projesi kapsamında 3. ve 4. sınıfta okuyan toplam 980 öğrenci doğa ve çevre eğitimi aldı. Kuştepe Ormanı ve Çağdaşkent Mesire alanı arasında uzanan Küçük Vadiyi de kapsayan güzergah boyunca öğrenciler çeşitli kuş, kelebek ve bitki türlerini inceleme ve gözlem yapma imkanına kavuştular. Dürbünle doğayı inceleme ve gözlem kaydı tutmayı da öğrenen çocuklar Çayırova’nın orta yerindeki muhteşem doğada hayatlarında ilk kez gerçekleştirdikleri onlarca olayı tecrübe ettiler. Doğayı gözlemlemenin ve çevre eğitiminin yanı sıra doğa fotoğrafçılığına yönelik farkındalık oluşturmak ta doğa kaşiflerinin elde ettiği bir diğer kazanım oldu. Proje kapsamında tamamı Kuştepe Ormanı ve Küçük Vadide çekilen hayvan, tabiat ve 'Dört Mevsim Çayırova' projesinin uygulamalarını ifade eden fotoğraflardan oluşan sergi ilçedeki tüm okullarda birer hafta süreyle sergileniyor. 

980 ÖĞRENCİ PROJE KAPSAMINDA EĞİTİM ALDI


Belediye başkan yardımcıları Mustafa Malkoç ve Fikriye Çelik, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın katıldığı törenle gerçekleştirilen sergi açılışının kurdelasını Demirci kesti. Mart ayında 'Dört Mevsim Çayırova' projesinin tanıtımının yapıldığı söyleşi-sunum programları Çayırova Belediyesi Doğa Eğitmenleri tarafından okullarda gerçekleştirildi. Nisan ayının başından itibaren bir yandan okullarda Doğa Okulu fotoğraf sergisi yapılırken, diğer yandan da Çayırova’da eğitim-öğretim gören 980 tane 3. ve 4. sınıf öğrencisi doğayı doğada öğrenmek üzere Kuştepe Ormanı ve Küçük Vadide eğlenceli çevre eğitimi aldılar.

DEMİRCİ: ÇOCUKLARIMIZ DOĞADAN YOKSUN BÜYÜMESİN


Doğadan yoksun büyüyen çocukların teknoloji bağımlılığı ve asosyal yapılardan uzaklaşması, doğaya çıkması ve sosyalleşmesi amacıyla yürütülen proje hakkında açıklama yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, projenin Türkiye’deki örnek projeler arasında yerini aldığının bilgisini verdi. Demirci, "Çevre ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ülkenin birçok yerinden kurumlar proje hakkında detaylı bilgi talep ediyorlar. Projeyi her yıl genişleterek uygulayacağız. Milli Eğitimle işbirliği içinde çocuklarımızda çevre, hayvan ve tabiat sevgisi oluşturmaya yönelik 'Doğa Okulu' ve 'Dört Mevsim Çayırova' projemizi titizlikle yürütüyoruz. Uzun vadede Çayırovanın kuşları, kelebekleri ve hayvan varlığına yönelik envanter çalışmasını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Proje sağlam bir araştırmanın fizibilitenin ürünü. Uygulanacak müfredat ve sistem oluşturulurken ülke içi ve dışı birçok literatür taraması hassas şekilde yapıldı. Çocuklarımıza ve çevrelerine etkileri hesaplandı. Çocuklardan ve ailelerinden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Aynı zamanda bu projeyle Çayırova’nın tam ortasında yer alan eşsiz doğasıyla Kuştepe Ormanı, Küçük Vadi ve Çağdaşkent Mesire alanının da tanıtımını yapmış oluyoruz. İlçe turizmine ve tanıtımına da büyük katkı sunmuş oluyoruz" dedi. Demirci, sergi açılışının ardından Güzeltepe İlkokulu’nda sınıfları da ziyaret etti. Çocuklarla hoş vakit geçiren Demirci, programın sonunda öğretmenler odasında eğitimcileri ziyaret etti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim