• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Çayırova'da kitap fuarı!

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 4-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Çayırova 1. Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısını düzenledi. Burada konuşan Çiftçi, “İlçemizi imar ederken, geleceğimizi inşa ed
Çayırova'da kitap fuarı!

İlçenin kültürel gelişimine büyük bir katkı sağlayacak olan Çayırova 1. Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı Başkan Çiftçi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gazetecilerle Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde buluşan Çiftçi, 60 yayın evi, 40 yazar ve 200 binden fazla kitabın Çayırovalılarla buluşacağı fuar hakkında bilgiler aktardı. Kültürel gelişim için büyük bir gayret sarf ettiklerini aktaran Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,  konferanslar ve söyleşilerle dolu dolu geçecek fuarın ilçe ve bölge için son derece önem arz ettiğini dile getirdi. Başkan Çiftçi ayrıca şunları belirtti; “İlçemizi imar ederken, geleceğimizi de inşa ediyoruz. Çayırova’mıza hizmetle halkımız tarafından görevlendirildik. Bir kentin geleceğini inşa etmek, o kentin kültürüne yatırım yapmakla geçer. Biz bu şehrin eğitimine ve geleceğine yatırım yapmak gayretindeyiz. Çayırova’da ilk defa gerçekleşecek olan kitap fuarını 4 Ekim’de açıyoruz. 60 yayın evi ve 40’ın üzerinde yazarımız Çayırovalılarla buluşacak. Hayati İnanç bizlerle hayata şiirden bakmak üzerinden söyleşi gerçekleştirecek. Nurullah Genç, söyleşisiyle yüreğimize ve ruhumuza dokunacak. Mehmet Akif Ersoy, değişen dengeler üzerinden Suriye hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

“KİTAP KUMBARASI KURULACAK”
Saydığımız isimler haricinde bölgemizde yaşayan yerel yazarlarımız birçok konu hakkında söyleşi gerçekleştirecek ve imza programı yapabilecek. Yaklaşık 20 bin öğrenciye kitap kumbarası dağıttık. Buradaki amacımız da geleceğimiz olan çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve biriktirdiği paralarla alabilecekleri en değerli şeyin bilgi olduğunu aktarmak istedik. Çocuklarımızı belli bir plan dahilinde kitap fuarına taşıyacağız. Fuar alanına kitap kumbarası koyacağız ve ziyaretçilerimiz buraya bağışta bulunabilecek ve buradaki kitapları da Çayırova’da eksiklik yaşayan okullara dağıtacağız.

“KİTAP EN GÜZEL HAZİNEDİR”
Bu fuar gelenekselleşecek bir etkinliğin temelini oluşturacak. Bu yıl atacağımız küçük tohumun önümüzdeki yıllarda yeşerip, filizlenmesini Allah’tan niyaz ediyorum. 17 yıllık yönetim anlayışı olarak eğitime hep önem verdik. Bizler de en iyi yatırımın geleceğe yapmak olduğu bilinciyle bu projeyi hayata geçirmeyi düşündük. Bölgemizde bir ilk olacak. Tabii eksiklerimiz olacaktır ancak bunları ilerleyen yıllarda gidermek için gayret göstereceğiz. Çayırova’da fuarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımıza ulaşım imkanı sağlayacağız. Kitap en güzel hazinedir. Fuar kapsamında bilgiye ulaşma alışkanlığını topluma aşılama gayretinde olacağız."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim