• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.448 0.27
  • Dolar: 32.5467 0.09
  • Euro: 34.722 0.07

Çayırova'da gala yapıldı

Çayırova Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen sosyal sorumluluk projelerinin en önemlileri arasında yer alan madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele konulu “Kim Suçlu” isimli tiyatro, gala programıyla tamamlandı.
Çayırova'da gala yapıldı

7 BİNİ AŞKIN İZLEYİCİYLE BULUŞTU

Hem yetişkinlere hem de lise kademesindeki öğrencilere sunulan ve 5 Bin lise öğrencisi olmak üzere toplamda 7 Bini aşkın vatandaşla buluşturulan tiyatro da her türlü madde bağımlılığının kötü sonuçları anlatıldı. Madde ve teknoloji bağımlılığının önüne geçilmesi, anne ve babaların bilinçlendirilmesi, gençlerin bu alanlara yönelmemesi konularını ele alan proje tüm liselerde sahne aldı. Belediye Kültür Salonu ve Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde de birçok kez sahnelenen tiyatronun galası ve son oyunu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi konferans salonunda 850 katılımcıyla noktalandı.

GENÇLER VE AİLELER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Belediye Başkanı Şevki Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç ve lise öğrencileriyle velilerinin katıldığı gala programında Kim Suçlu tiyatro oyunu tek perde olarak katılımcılara sunuldu. Genel Sanat Yönetmeliği’ni Bayram Gündoğdu Yazarlığını Ebru Aksakallı’nın yaptığı oyunda gençlerin başta madde bağımlılığı olmak üzere, internet, sosyal medya, bilgisayar gibi alanlara yönelmesinde ailelerinde bir takım önlem almasının gerekliliği anlatıldı.

DEMİRCİ, “AMACIMIZ FİKREN, RUHEN VE BEDENEN GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde son kez sahnelenen ve gala programıyla noktalanan Kim Suçlu tiyatronun ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Şevki Demirci, projenin sosyal sorumluluk alanında en önemli yatırım olduğunu söyledi. Genç bireylerin bilinçli yetişmesinde en önemli görevin ailelere düştüğünü ve bir çocuk için ilk öğretmenin anne ve baba olduğunu söyleyen başkan Demirci, bu projedeki amaçlarının bağımlılıkla mücadelede bilinçli, bilgili bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Kim Suçlu adlı tiyatronun çok anlamlı ve bir o kadar da düşündürücü olduğunu vurgulayan Demirci, “Madde ve Teknoloji bağımlılığında gençlerimizi bilinçlendirmek, ailelerimizi bilgilendirmek amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Tiyatro Roza ekibimizle geliştirdiğimiz projemizi tamamladık. 7 Bini aşkın gencimiz ve ailelerimizle buluşturduğumuz tiyatromuzda bağımlılıkla mücadeleyi ele aldık. Gençlerimizi sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutacak yatırımlara imza attık. Fikren, ruhen ve bedenen güçlü nesiller yetiştirmek için eğitimden sanata, spordan sosyal ve kültürel yatırımlara yer verdik. Kısacası gençlerimize yeni sosyal yaşam alanları sunarak onların kendilerini kazanmasını sağladık” dedi. Konuşmasının ardından Tiyatro Roza ekibine ve bu projeye destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’a teşekkürlerini ileten Demirci, programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim