• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2506.644 0.90
  • Dolar: 32.5784 0.10
  • Euro: 34.78 0.12

Çayırova'da 65 Milyon TL’lik 3 dev proje

İlçede yaptığı yatırım ve düzenleme çalışmalarıyla Çayırova’yı bölgesinde örnek bir şehir haline getiren Belediye, kısa bir süre önce başlattığı 3 dev projesinde de büyük bir ilerleme kaydetti.
Çayırova'da 65 Milyon TL’lik 3 dev proje

Kent Park, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Şekerpınar Kültür Merkezi’nde hummalı bir çalışma örneği sergileyen kurum, modern Çayırova’nın inşasına devam ediyor. 

Kent Meydanının Temeli 2018’de atılacak
4K Vizyon Projeleri olarak adlandırılan ve 3 projenin inşasına devam eden belediye, Kent Meydanı için de proje çalışmalarına başladı. Kent Park, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Şekerpınar Kültür Merkezi’nde önemli bir yol kat ederek 4.’cü projenin de adımlarını atan Çayırova Belediyesi, Kent Meydanı alanında bulunan okulların yıkımını yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Proje aşamasında olan Kent Meydanı için yaklaşık 30 dönüm alan oluşturan kurum, bölgenin en modern meydan projesine de imza atmış olacak. İçerisinde büyük etkinlik alanları, alışveriş alanları, sosyal ve kültürel alanlar ve büyük kapalı otoparkların yer alacağı meydanın temeli 2018 yılının ilk çeyreğinde atılacak.

kent-park-(1).jpg

Çayırova Belediyesi, Kent Park’ta sona yaklaştı
4K Vizyon Projelerinin ilki olan Kent Park Projesinde sona yaklaşan Çayırova Belediyesi, projede yer alan tüm yapıların inşasını tamamladı. Çevre düzenlemesi öncesinde projenin en gözde noktası olan dev havuzun da çalışmalarında önemli bir yol alan kurum, modern bir Kent Parkı ilçeye kazandırmış olacak. İlçe, ekonomik ve ticari dönüşümünü gerçekleştirmenin yanı sıra sosyal, kültürel alanda da yeniliklere imza atmış olacak. 10 Milyon TL’yi aşan bir maliyetle yapım aşamasında sona gelen Kent Park’ta ayrıca çocuklara özel büyük oyun alanları, alışveriş alanları, yeşil alanlar, kafe ve restoranlar, etkinlik alanları yer alıyor. 

kultur-merkezi-01.jpg

Kocaeli’nin en büyük kültür merkezi Çayırova’da yükseliyor

Kocaeli’nin en büyük Kültür Merkezi olarak projelendirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin inşasına da bir yandan devam eden Çayırova Belediyesi, Kent Parkın hemen yanında dev bir tesisi ilçeye kazandırmış olacak. Çok fonksiyonlu ve tam donanımlı olarak projelendirilen Kültür Merkezi’nde deyim yerindeyse yok yok. 800 kişilik kültür salonu, 4 sinema salonu, 2 nikah salonu, ilçe kütüphanesi, Gençlik Merkezleri, Bilgievleri, Anne ve Çocuk Kulüpleri, Belediye Danışmanlık ve Hizmet Merkezleri, El İşi Sanatları Sergi ve Tanıtım Merkezi, 500 araçlık kapalı otopark, kafeteryalar ve alışveriş alanları bulunuyor. Yaklaşık 40 Milyon TL’lik bir maliyetle ilçeye kazandırılacak proje Kent Park ile birlikte 23 dönüm alanda yer alıyor. Çayırova’nın Türkiye’ye açılan penceresi hüviyetindeki projeler ulaşım ağlarının kavşak noktasında yer alan eşsiz konumuyla adeta ilçenin vitrinini oluşturacak. 

İkinci Kültür Merkezi Şekerpınar Bölgesinde İnşa Ediliyor

Yapımı hızla devam eden bir diğer Kültür Merkezi ise Şekerpınar bölgesinde hayata geçiriliyor. 16 dönüm alan üzerinde yapımı devam eden proje ise 15 Milyon Liralık bir maliyete sahip. 600 kişilik düğün salonu, konferans salonu, sinemalar, Kütüphane, Gençlik Merkezi, Bilgievi, Anne ve Çocuk Kulübü, Muhtarlık, çeşitli kültür ve sanat alanları, alışveriş alanları, kafeteryalar, kapalı otopark gibi tam donanımlı olarak projelendirilen yapı, modern görünümüyle de göz kamaştırıyor.  

kentpark-kultur-merkezi.jpg

Demirci, “Çayırova’da Dev Yatırımlar Devam Edecek”

2014 yılı Mart ayı itibariyle Çayırova’nın değişim ve dönüşümünün başlangıcını yaparak bir çok yatırımı tamamlayan, yeni projeleri ilçeye kazandıran ve Çayırova’nın vizyonuna şekil veren Belediye Başkanı Şevki Demirci, 4K projeleri hakkında yaptığı açıklamada Çayırova’da dev yatırımların devam edeceğini söyledi. Çayırova’nın en iyi projeleri ve yatırımları hak ettiğini hervesileyle dile getirerek, vatandaşların talep ve fikirleri doğrultusunda hizmet ürettiklerini belirten Demirci, “Çayırova’mız her geçen gün büyüyen ve ihtiyaçları artan bir ilçe. Bizlerde yerel yönetimler olarak bunları göz önünde bulundurmalıyız. Ekiplerimizle birlikte ilçemizin daha modern bir kent kimliğine bürünmesini sağlamak için çalışıyoruz. Belediyemizin yapmakla yükümlü olduğu hizmetlerin yanı sıra yenilikleri de ilçemize katmak zorundayız. Her geçen gün değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak, modern kentler seviyesine ulaşmak için çok çalışmalıyız. Belediyecilik hizmetleri sadece altyapı, üstyapı ve çevre yatırımlarından ibaret değildir. Bunun bilincinde projeler üretiyoruz. İlçemizin sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel alanda eksikliklerini bu 4 projemizle tamamlama hedefindeyiz. İlk 3 vizyon projemizde büyük bir yol kat ettik. Bunlar Kent Park, Kocaeli’nin en büyüğü unvanını alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Şekerpınar Kültür Merkezidir. Şimdi sıra 4. Proje olan Kent Meydanında.” dedi. 

kultur-merkezi-2.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim