• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Çayırova Belediyesi’nden Kurum Kültürü Semineri

Çayırova Belediyesi, hizmet standartlarının kalitesini arttırma ve personel ile vatandaş arasındaki ilişkiyi güçlendirme adına düzenlediği eğitim seminerlerine “Kurum Kültürü, Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü” isimli seminerle devam etti.
Çayırova Belediyesi’nden Kurum Kültürü Semineri

Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerde düzenlenen seminere Uzman Doktor ve Psikiyatr Ömer Faruk Öndağ konuk oldu. Kurum Kültürü, Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü başlıkları altında 3 konuyu ele alan seminerde sunumunu yapan Öndağ, insanların ikili ilişkilerde daha sakin ve stresten uzak kalabilmesi yöntemlerine değindi. Öğleden önce ve öğleden sonra gün boyu eden seminerde özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri ile vatandaşların sürekli ikili ilişkiler içerisinde olduğunu belirtti. Sunumuna devam eden Öndağ, “ İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik beyindir. İnsan, beynini en iyi şekilde kullanmak zorundadır ve insan beyni en büyük mucizedir.” dedi. Konuları ayrı ayrı değerlendiren ve uygulamalarla destekleyen Öndağ ilk olarak kurum kültüne değindi. 

Hizmet İçi Eğitimlerimiz Devam Edecek

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Belediye personelinin etkin ve verimli hizmet sunabilmesi adına hizmet içi eğitimlerinin önem arzettiğini, bu ve buna benzer programları periyodik olarak gerçekleştireceklerini söyledi. 

Kamu Görevlilerinde Kurum Kültürü

Seminerde kurum kültürünün unsurları ve özellikleri, güçlü ve zayıf kurum kültürleri, kurumsal kültürün temelini oluşturan olgular, kurumsal kültürü etkileyen başlıca faktörler, kurum kültürünün yansıdığı alanlar ve kurumsal davranış hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Kurum kültürünün yazılı bir değer olmadığını aktaran Öndağ, tüm çalışanları aynı değerler ve aynı çalışma anlayışı çerçevesinde yakınlaştırıp birbirine bağlayıcı rol oynadığını söyledi. Kurum kültürünün kuruma bütünlük kazandırdığını ifade eden Öndağ, “Hedef devamlılığı sağlar. Yol göstericidir, kişilerin nasıl davranması gerektiğini açıklar, kuruluş için neyin önemli olduğunu belirler. Kişilerin birbirleri ile olan etkileşim biçimini belirler. Ne için çaba gösterilmesi gerektiğini anlatır. Çalışanlara organizasyonel aidiyet hissi verir. Organizasyonel kimliği oluşturur. İnanç ve değerlere bağımlılık oluşturur. Günlük çalışmalarda rehber olur ve çalışanların davranış biçimlerini belirler” değerlendirmesinde bulundu.

Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü

Öfke ve stresi yönetmenin en temel yolunun insanın kendisini tanıması olduğunu ifade eden Öndağ, “Bizi nelerin öfkelendirdiğini bilmeliyiz. Öfkelendiği zaman nasıl davranması gerektiği her insan için farklılık gösteriyor. En temelinde bu işin altın kuralı kendini tanımaktır. Kendimizi tanırsak öfke ve stresimizi kontrol altına alabiliriz. Ama belli bir oranda stres ve öfke göstermek lazımdır. Belirli oranda stres verimlilik için gerekmektedir. Hafif stres iyidir. İnsanı işe hazırlar. Stresin dozu kaçar ve gereksiz yere beyin alarm verirse, vücut gerilir ve kendine de etrafa da büyük zarar verir. Temel altın kural, öfke ile kesinlikle hareket etmemek ve konuşmamaktır. Öfkelendiğiniz zaman kendinizi sakinleştirmek için ortamdan uzaklaştırmak gerekiyor” dedi. Öfke ve stresi kontrol altına almak için insanların her gün en az 15 dakika kendini rahatlatıcı aktivitelerle uğraşması gerektiğini ifade eden Uzman Doktor ve Psikiyatr Ömer Faruk Öndağ  “Müzik dinlemek, kitap okumak, ibadet etmek, spor yapmak, resim çizmek gibi çeşitli aktiviteler içerisinde bizi hangisi rahatlatıyorsa her gün mutlaka en az 15 dakika yapmalıyız.  Bazı öfkelerin geçmesi birkaç gün sürebilir. Öfke kaynağından uzaklaşın ve öfke anında karar vermeyin. Derin nefes alma verme teknikleri ile çok rahat öfkenizi kontrol altına alabilirsiniz. Öfkelendikten sonra 15-20 dakika yürüyüş yapın.” diyerek eğitimini sonlandırdı.

img_5802.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim