• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 25°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2416.205 -0.73
  • Dolar: 32.5833 0.30
  • Euro: 34.8133 0.43

Çayırova belediyesi uyarıyor!

Çayırova Belediyesi Kurban Bayramı’nda kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlar için uyarılarda bulundu.
Çayırova belediyesi uyarıyor!

Bayram boyunca belirlenen kurallara hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten yetkililer, talep ve şikayetlerin, zabıta müdürlüğüne ait 0 (554) 771 99 35 numaralı mobil şikayet hattına iletilebileceğini belirttiler. Belediyeden yapılan açıklamaya göre uyulması gereken kurallar şöyle sıralandı;” Kurban Bayramı süresince oluşan çevre kirliliği ve çöplerin toplanmasıyla ilgili talep ve şikâyetlerinizi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 0543 742 98 61 numaralı mobil hatlarına iletebilirsiniz. Kaçan kurbanlarla ilgili talep ve şikayetlerinizi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 0 (533) 737 93 33 numaralı mobil hatlarına iletebilirsiniz. Belediyemize ait kurban kesim yeri; Akse Kapalı Semt Pazarı bilgi için 0 (541) 736 31 96 telefondan bilgi alabilirsiniz. Kurban Bayramı süresince kurbanlıkların başkanlığımızca belirlenmiş ya da izin verilmiş yerlerde kesilmesine dikkat edelim. Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvan atıklarını sokağa ve kamuya ait sair alanlara bırakanlara Belediye Zabıtası tarafından 124 TL idari para cezası verilecektir. Kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile Komisyonların belirlediği kesim yerlerinde kasaplık belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış “Kurs Bitirme Belgesi” olanlar tarafından; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilir. Kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile Komisyonların belirlediği kesim yerlerinde kasaplık belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış “Kurs Bitirme Belgesi” olanlar tarafından; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilir.

ÖZEL MÜLKTE KESİM YAPACAKLAR İÇİN

Belediye yetkilileri ayrıca özel mülklerde kesim yapacak Çayırova halkı için de uyarılarda bulundu. Belediye’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre özel mülk veya bahçede kesim yapmak isteyenler; “Kesim yeri beton, beton asfalt vb. sızdırmaz malzemeden olur, çıkan kanın toprağa dağılmasını önlemek üzere hemen toprakla kapatılır, gerektiğinde kireçlenir. Kurbandan çıkan kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konulur, gerektiğinde ikinci torba kullanılır, ağzı iyice kapatılıp bağlanır ve bayram süresince düzenli olarak hizmet verecek olan belediye temizlik ekiplerine teslim edilir. Bu hizmetlerin verilmediği yerlerde bahsedilen atıklar ve var ise hastalıklı bölümler kesim yapanlar tarafından en az iki metre derinliğinde çukura gömülür. Kesim sonunda kesim mahalli kanlı ve kirlenmiş bir durumda bırakılmaz, kan izi kalmayacak şekilde temizlenir, gerektiğinde kireçlenir. Kurban derilerinin taşınması esnasında kan sızmalarına ve çevre kirliliğine neden olunmaması yönünde tedbir alınır” kurallarına uymakla yükümlü oldukları belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim